Lokale kræfter rejser penge så alle børn kan gå til sport

Lørdag 24. oktober 2015 kl. 08:31

Lokale kræfter rejser penge så alle børn kan gå til sport
Det nye initiativ med Romalt som udgangspunkt skal se til, at også børn fra hjem med få penge, kan gå til sport.


Lokale kræfter rejser penge så alle børn kan gå til sport
Halinspektør Tommy Bødker Jensen og billedkunstner Hanne Koch i samarbejde med lokale ildsjæle.
Randers-kunstner går i samarbejde med Romalt Aktivitetshal og Børnenes Kontor om at hjælpe med kontingent til børn, hvis forældre ikke har råd til at betale for, at deres børn kan gå til sport.

Forestil dig at være det eneste barn, der altid står tilbage, mens de andre tager på tur, på sommerferie osv.

aldrig kan komme med, når klassen skal på tur. At være den, der vinker farvel, hver gang kammeraterne tager af sted på sommerferie. At være den, der gang på gang må finde på historier og små hvide løgne, fordi det er alt for svært og skamfuldt at fortælle, at din familie mangler penge.

Sådan ser hverdagen ud for cirka 8.000 børn i Danmark hver dag i over tre år.

Maler med de kendte
Men i Romalt Aktivitetshal går et samarbejde med Børnenes Kontor og billedkunstner Hanne Koch, GALLERI-randers utraditionelle veje for at samle ind til byens børn, så de kan deltage i fodbold, badminton eller håndbold.

Hanne Koch fortæller om sin rolle i projektet:

”Fattigdom rammer børn hårdt, og det nedsætter deres mulighed for at deltage aktivt i samværet med andre børn. Så for mig var der ingen tvivl om, at dét at kunne hjælpe børn til et større socialt netværk og få støtte til at kunne komme til sport, er en sag, jeg rigtig gerne ville arbejde for. Det har betydet, jeg nu går backstage med Danser med Drenge og Monrad og Rislund og får dem til at færdiggøre nogle slogans på et lærred.”

Nye veje for indsamling
Dette koncept er ikke helt ukendt for billedkunstneren som allerede har gået nye veje for at indsamle penge til godtgørende formål.

”I 2011, da Randers var UNICEF by, entrerede jeg med koncertarrangør Leif Bressum som sammen med sin hustru Maja Bressum var ambassadør for projektet. Her var jeg backstage for at male med de kendte. Malerierne blev efterfølgende solgt på auktion og pengene gik ubeskåret til børn i Uganda. Ligeledes er jeg med i projekt ”Kunsten at redde liv” hvor der indsamles penge til hjertestartere. Her har jeg malet med blandt andet Sanne Salomonsen, Caroline Wozniacki, Rasmus Seebach, Mikkel Beha Erichsen, Lis Sørensen og Linse Kessler.

Hjælp til lokale børn
I Romalt Aktivitetshal er det vigtigt for halinspektør Tommy Bødker Jensen at hallen bliver samlingspunkt for byens borgere, og at der løbende er mange aktiviteter:

”Min samarbejdspartner på sponsorarbejdet i hallen, Ask Why, sendte den bold i luften, om det ikke var en god ide at kunne hjælpe børn af økonomiske trængte forældre i lokalområdet med kontingentet. Det kunne jeg godt bakke op omkring og efter at have talt med min bestyrelse, så var der bred enighed om at samarbejde med Børnenes Kontor omkring det koncept,” siger halinspektøren.

Store koncerter i udsigt
Hallen og Romalt IF har indgået et samarbejde med restauratør og koncertarrangør Leif Bressum, Randers, omkring afvikling af flere store koncerter, herunder Danser med Drenge 30 oktober og Monrad og Rislund 31. oktober (Læs mere herom i RANDERSiDAG.dk denne weekend, red).

”Det er så her, at Hanne Koch mødes med kunstnerne og hvor disse malerier efterfølgende bliver brugt til et større event, hvor pengene går ubeskåret til Børnenes kontor, som så vil kunne hjælp børn i Romalt med sportsstøtte,” siger Bressum

Ideen udsprang i 2010
I Randers er det Lars Kronborg og formand Kirsten Vandbæk, som er de drivende kræfter i Børnenes Kontor. Førstnævnte er repræsentant for idræt og fik i 2010 idéen til at yde sportsstøtte.

”Efter at have læst en analyse fra Socialforskningsinstituttet, opstod idéen. Analysen slog fast, at det var et stigende problem, at fattige børn blev holdt ude af fælleskabet med vennerne, hvis ikke de kunne komme med til sport og spejder. Det blev startskuddet til, at Børnenes Kontor skulle hjælpe og betale kontingentet for de børn, hvis forældre ikke havde råd til at sende dem til sport. Så derfor glæder det os, at vi har kunnet indgå i dette samarbejde med Romalt Aktivitetshal, og at Hanne Koch har fundet sympati for projektet, understreger Lars Kronborg.

* BØRNENES KONTOR er en paraply-organisation, som udgår fra landsforeningen i København. Lokalkontorerne, der ligger i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Randers, Esbjerg og Roskilde, blev stiftet i 1950.

* Husk at gi' RANDERSiDAG.dk en 'synes godt om' på Facebook.


Der ligger billeder af tommy og hanne på skrivebordet

Forestil dig at være det eneste barn, der altid står tilbage, mens de andre tager på tur, på sommerferie osv.

aldrig kan komme med, når klassen skal på tur. At være den, der vinker farvel, hver gang kammeraterne tager af sted på sommerferie. At være den, der gang på gang må finde på historier og små hvide løgne, fordi det er alt for svært og skamfuldt at fortælle, at din familie mangler penge.

Sådan ser hverdagen ud for cirka 8.000 børn i Danmark hver dag i over tre år. De er fattige i forhold til deres kammerater, og det har alvorlige negative konsekvenser for deres – og samfundets – fremtid.

Maler med de kendte
Men i Romalt Aktivitetshal går de i samarbejde med Børnenes Kontor og billedkunstner Hanne Koch utraditionelle veje for at samle ind til byens børn, for at de kan deltage til fodbold, badminton eller håndbold.

Galleri ejer Hanne Koch fortæller om sin rolle i projektet:
”Fattigdom rammer børn hårdt, og det nedsætter deres mulighed for at deltage aktivt i samværet med andre børn. Så for mig var der ingen tvivl om, at dét at kunne hjælpe børn til et større socialt netværk og få støtte til at kunne komme til sport, var en sag, jeg rigtig gerne ville arbejde for. Det har betydet, jeg nu går backstage med Danser med Drenge og Monrad og Rislund og får dem til at færdiggøre nogle slogans på et lærred.”

Nye veje for indsamling
Dette koncept er ikke helt ukendt for billedkunstneren som allerede har gået nye veje for at indsamle penge til godtgørende formål.
”I 2011 da Randers var UNICEF by entrerede jeg med koncertarrangør Leif Bressum som sammen med sin hustru Maja Bressum var ambassadør for projektet. Her var jeg backstage for at male med de kendte. Malerierne blev efterfølgende solgt på auktion og pengene gik ubeskåret til børn i Uganda. Ligeledes er jeg med i projekt ”Kunsten at redde liv” hvor der indsamles penge til hjertestartere. Her har jeg malet med blandt andet Sanne Salomonsen, Caroline Wozniacki, Rasmus Seebach, Mikkel Beha Erichsen, Lis Sørensen, Linse Kessler og mange flere…

Hjælp til lokale børn
I Romalt Aktivitetshal er det vigtigt for halinspektør Tommy Bødker Jensen at hallen bliver samlingspunkt for byens borgere, og der løbende er mange aktiviteter.
”Min samarbejdspartner på sponsorarbejdet i hallen, Ask Why sendte den bold op i luften, om det ikke var en god ide at kunne hjælpe børn af økonomiske trængte forældre i lokalområdet med kontingentet. Det kunne jeg godt bakke op omkring og efter at have talt med min bestyrelse, så var der bred enighed om, at samarbejde med Børnenes Kontor omkring det koncept.”

Hallen og Romalt IF har indgået et samarbejde med Leif Bressum omkring afvikling af flere store koncerter herunder Danser med Drenge d. 30 oktober og Monrad og Rislund d. 31. oktober.
”Det er så her, at Hanne Koch mødes med kunstnerne og hvor disse malerier efterfølgende bliver brugt til et større event, hvor pengene går ubeskåret til Børnenes kontor, som så vil kunne hjælp børn i Romalt med sportsstøtte.”

Ideen udsprang i 2010
I Randers er det Lars Kronborg og formand Kirsten Vandbæk, som er de drivende kræfter i Børnenes Kontor. Førstnævnte er repræsentant for idræt og fik i 2010 ideen til at yde sportsstøtte.
”Efter at have læst en analyse lavet af Socialforskningsinstituttet, som slog fast, at det var et stigende problem, at fattige børn blev holdt ude af fælleskabet med vennerne, hvis ikke de kunne komme med til sport og spejder. Det blev startskuddet til, at Børnenes Kontor skulle hjælpe og betale kontingentet for de børn, hvis forældre ikke havde råd til at sende dem til sport. Så derfor glæder det os, at vi har kunnet indgå i dette samarbejde med Romalt Aktivitetshal og at Hanne Koch har fundet sympati for projektet, udtaler Lars Kronborg.

Børnenes Kontor
Børnenes Kontor er en paraply-organisation, som udgår fra landsforeningen i København.
Lokalkontorerne, der ligger i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Randers, Esbjerg og Roskilde, blev stiftet i 1950.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.