Talentspejderne søger frivillige mentorer

Torsdag 9. april 2015 kl. 08:04

Talentspejderne søger frivillige mentorer
Talentspejderne i Randers hjælper børn og unge med at genvinde troen på egne evner.
I to år har Talentspejderne hjulpet skoleelever i Randers med at finde deres evner og talenter. Frivillige mentorer hjælper via et mentorprogram de unge til at finde tilliden og troen på sig selv.

Det er en vigtig forudsætning for at tage en uddannelse efter folkeskolen. Mentorordningen har så stor succes i Randers, at der nu mangler flere frivillige hænder.

I Randers arbejdes der netop nu på at finde flere frivillige mentorer til Talentspejderne. Mentorordningen hjælper blandt andet unge, som er skoletrætte eller som af anden grund ikke trives i skolen. Under mottet: ”Du kan mere, end du tror” arbejdes der med de unge, for at de skal genvinde troen på egne evner igennem et særligt tilrettelagt mentorforløb.

I løbet af to år har Talentspejderne hjulpet omkring 150 unge fordelt på de fire kommuner, som projektet blev sat i gang hos. I Randers bliver mentorforløbene efterspurgt i en sådan grad, at der er brug for flere mentorer, så Talentspejderne i Randers kan hjælpe endnu flere unge. Målgruppen er elever i 7 – 10. klasse og mentorerne er hentet fra lokale virksomheder.

Hvem kan blive mentor?
Talentspejdernes mentorordning adskiller sig fra mange andre mentorordninger ved at mentorerne ikke er ansatte, men frivillige der er tilknyttet en virksomhed. Her giver ledelsen deres ansatte fri i 45 minutter om ugen i en periode til at udføre frivilligt arbejde. Imens medarbejderne forpligter sig til at give tilsvarende tid af deres fritid.

Virksomheder der stiller mentorer til rådighed er ikke alene med til at hjælpe en ung. Virksomheden kan bruge samarbejdet med Talentspejderne som en del af deres sociale profil.

Både kunder og virksomheder agerer i dag i langt højere grad efter om der bliver taget et socialt og samfundsmæssigt ansvar. Talentspejderne giver virksomheder muligheden for at gøre en forskel i lokalområdet.

Hvad kræver det at være mentor?
For at være mentor i Talentspejderne, kræves der en vis portion livserfaring, at man selv har en uddannelse og at man er en god rollemodel.

Den frivillige mentor mødes med eleven en gang om ugen i 24 uger, og møderne foregår på virksomheden.

Alle mentorer får en uddannelse inden mødet med den unge. Det er et to-dages mentorkursus, som giver viden om mentorrollen og målgruppen af unge. Derudover modtager mentor-aspiranterne undervisning i mentorprogrammets mange brugbare værktøjer. Efterfølgende skal mentoren deltage på et halvdags opsamlingsmøder tre gange om året.

* Du er velkommen til at komme til generalforsamlingen d. 16. april kl. 16.30. Her vil det også være muligt at tale med nogle af mentorerne.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.


© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.