Erhverv
Færgekroen Hadsund med i ny gourmetbog om Nordjyllands bedste restauranter
Hadsunds historiske færgekro blandt Nordjyllands top-gastronomiske oplevelser
Hadsunds Færgekroen er blevet udvalgt til bogen “Stjernestunder i Nordjylland – 22 Selected Top Restaurants in Northern Jutland”, hvor journalist Mads Stenstrup portrætterer 22 af regionens allerbedste spisesteder. Bogen udkommer i oktober 2025 og indeholder tekst på både dansk og engelsk, hvilket betyder at også et internationalt publikum kan læse med.
Stolthed på Færgekroen
Journalist Mads Stenstrup besøgte for nylig Færgekroen i Hadsund som led i arbejdet med den nye gourmetbog. Under besøget fik han serveret en af kroens sommer-specialiteter, mens bogens fotograf forevigede både ret og stemning til bogens sider. Færgekroen fortæller, at man er “utrolig stolte af at være en del af denne kommende gourmetbog, der hylder Nordjyllands bedste restauranter”, og kroens personale ser frem til at dele mere, når bogen rammer hylderne til oktober.
Ud over denne anerkendelse har Færgekroens restaurant Panorama allerede markeret sig ved at modtage vinmagasinet Wine Spectators fornemme “Best of Award of Excellence” for sit vinkort i 2024.
Læs også:
Nordjysk gastronomi i fokus
Mads Stenstrup, der selv har baggrund som journalist ved Nordjyske Medier, ønsker med bogen at hylde Nordjyllands kulinariske scene. I bogens forord fremhæver han, at Nordjyllands gastronomiske oplevelser kan måle sig med dem i verdens metropoler. “Suset fra Vesterhavet, duften af modne æbler i Himmerland og oplevelserne på nordjyske toprestauranter kan sagtens matche New York, Paris og København – uden at kopiere,” skriver Stenstrup i forordet.
Bogen beskriver hver af de udvalgte restauranter med flotte fotos og personlige fortællinger fra restauratørerne og køkkencheferne om deres visioner, stedets historie, indretning og – naturligvis – maden selv. På den måde fungerer Stjernestunder i Nordjylland både som en hyldest til landsdelens bedste restauranter og som inspiration for lokale borgere og besøgende, der ønsker at opleve nordjysk gastronomi i topklasse.
Læs også: