Navne
Jubilæum: 71-årige bager markerer et halvt århundrede hos Bæchs Conditori – og har ingen planer om at gå på pension
50 år ved ovnen: Kurt Dalsgaard fejrer jubilæum hos Bæchs i Hobro
En lokal skikkelse med godt humør
Når medarbejdere og kunder i Hobro taler om Bæchs Conditori, falder navnet Kurt Dalsgaard hurtigt. Den 71-årige bager har arbejdet i virksomheden i hele 50 år, og den 1. september kan han fejre sit usædvanlige jubilæum.
Trods alderen har Kurt ingen planer om at trække sig tilbage. Tværtimod har han tænkt sig at fortsætte så længe helbredet tillader det.
Læs også:
Fra Adelgade til international eksport
Kurt Dalsgaard begyndte som lærling i 1974, da Bæchs stadig var et traditionelt bageri på Adelgade i Hobro. Siden da har både virksomheden og produktionen ændret sig markant.
”Siden jeg blev udlært hos Bæchs, er antallet af kager, kunder og lande, vi sælger til, mangedoblet, og medarbejderstaben er vokset til omkring 120 ansatte,” fortæller jubilæumsbageren.
Nattevagter og landbrug
Kurt Dalsgaard er særligt glad for sine nattevagter. Når han står op midt om natten for at bage lagkage- og tærtebunde, føles timerne korte. Når arbejdet slutter klokken 6 om morgenen, tager han hjem og får et par timers søvn, inden han passer sit lille landbrug.
At han i sin tid valgte bagerfaget, skyldtes en ledig læreplads – ellers kunne han lige så vel være blevet landmand.
En del af Bæchs’ historie
Hos Bæchs Conditori vækker jubilæet glæde. Lise Bæch, tredje generation i familien, husker tydeligt Kurt fra sine unge år bag disken.
”Jeg synes jo, at han altid har været her. Han er både en dygtig fagmand og en fantastisk kollega, som man kun kan blive glad af at være i nærheden af,” siger hun.
”Det sure slider på kroppen”
Kurt Dalsgaard er kendt for sit gode humør – og for at kunne tage en plade kager direkte ud af ovnen med de bare hænder. Hans motto er enkelt: ”Det sure slider på kroppen.”
”Jeg er glad, når jeg går på arbejde. Jeg er sikker på, at hvis man er sur, så slider det på kroppen. Og det er der jo ingen grund til,” siger han med et smil.
Fortsætter så længe kroppen vil
Kurt Dalsgaard har bagt kager til Hobro og resten af verden i et halvt århundrede. Han har ingen planer om at lægge dejskraberen på hylden – og håber, at kroppen vil følge med i mange år endnu.
Fejret med reception
Kurt Dalsgaard bliver fejret ved en reception hos Bæchs Conditori på Langelandsvej 1 i Hobro fredag den 22. august fra klokken 13.00 til 14.30.
Læs også: