Erhverv
Randers får del i ny McDonald’s-aftale: Burgerne laves på dansk oksekød fra Dansk Crown
Danish Crown har landet en stor aftale med McDonald’s, som betyder, at kædens burgere i Norden fra sommeren 2026 får dansk oksekød. Det giver nye jobs i både Vejen og Holsted.
Stor investering i produktion
Danish Crown er allerede begyndt at indrette en spritny produktion i Vejen. Over 5.000 kvadratmeter skal i løbet af de næste ni måneder gennemrenoveres og udstyres med det nyeste indenfor maskiner og teknologi til at producere burgerbøffer til McDonald’s.
Der skal fremstilles bøffer til hamburgere, Quarter Pounders og Big Mac’s, og aftalen betyder, at Danish Crown kommer til at ansætte mellem 80 og 100 nye medarbejdere i løbet af de næste 12 måneder.
”Det er fantastisk, at McDonald’s har valgt os til producere deres burgerbøffer fremover. Med aftalen skaber vi både et stort antal nye arbejdspladser i Danmark og leverer et meget synligt bevis på, at den forsyningssikkerhed, vi kan tilbyde som landsmandsejet fødevareproducent, gør os til en attraktiv samarbejdspartner,” siger Niels Ulrich Duedahl, Group CEO i Danish Crown.
Læs også:
Job i Vejen og Holsted
Mens der skal ansættes op mod 30 medarbejdere til produktionen på fabrikken i Vejen, så bliver der også brug for mellem 60 og 70 nye medarbejdere på Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted, cirka 15 kilometer fra Vejen.
De mange nye medarbejdere på slagteriet skal skære alt det oksekød, som den nye fabrik i Vejen kommer til at forarbejde til burgerbøffer.
McDonald’s: Dansk kød er vigtigt
For McDonald’s er aftalen afgørende, fordi det betyder, at gæsterne i blandt andet Randers fra sommeren 2026 kan sætte tænderne i burgere med dansk oksekød.
”Vi åbnede vores første danske restaurant tilbage i 1981, og både hovedkontoret og vores 25 danske franchise-tagere opfatter McDonald’s i Danmark som en dansk virksomhed. Vi vil gerne bidrage så meget som muligt til samfundet, så det betyder meget for os, hver gang vi finder andre danske virksomheder, der har lige så meget fokus på kvalitetssikring på alle parametre som os selv. Vi er også sikre på, at vores gæster vil synes om, at vi nu får dansk oksekød i vores burgere,” siger Mads Friis, administrerende direktør i McDonald’s Danmark.
Flere års arbejde bag aftalen
Hos Danish Crown fremhæver man, at samarbejdet med McDonald’s er kulminationen på en målrettet indsats.
”McDonald’s er ekstremt omhyggelige og selektive i valget af nye samarbejdspartnere. Derfor er vi ekstra stolte over at have landet en så vigtig aftale – et resultat af flere års målrettet indsats,” siger Finn Klostermann, der er direktør med ansvar for Danish Crowns oksekødforretning, og fortsætter:
”Samtidig er det en helt fantastisk opgave at skulle bygge en ny fabrik op fra bunden, hvor en kombination af vores nuværende medarbejdere og de mange nyansatte skal sætte en produktion op, der kan møde McDonald’s ønsker på alt fra spisekvalitet til leveringssikkerhed.”
Fokus på kvalitet og sikkerhed
Hos McDonald’s understreges det, at samarbejdet handler om meget mere end blot burgerbøfferne.
”Vi stiller store krav til vores leverandører, og jeg er meget glad for, at Danish Crown har været parate til at investere for at leve op til dem. Jeg er ikke i tvivl om, at vi fra sommeren 2026 får kød af høj kvalitet, stor forsyningssikkerhed og skarpt fokus på fødevaresikkerheden. Ikke kun på oksekødet, men også på den bacon, som Danish Crown skal levere til vores restauranter i Danmark, Sverige, Norge og Finland,” siger Mie Gjedsted, der er Nordic Sourcing & Category Lead hos McDonald’s.
Betydning for Randers
For borgere i Randers og omegn betyder aftalen, at en af de største arbejdspladser i regionen – Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted – udvider med mange nye medarbejdere.
Samtidig vil McDonald’s-gæster i fra sommeren 2026 kunne glæde sig til burgere med danskproduceret kød – produceret i Vejen og Holsted.
Læs også: