Annonce
Psykolog Randers

Psykolog Randers

 

Herunder finder du psykologer i Randers og omegn

Psykologgruppen

Psykolog Christina Blumensaat

Psykolog Louise Jensen

Psykolog Karina Hauberg

Psykolog Anne Julin

 

Har du været igennem en svær periode i dit liv, og har du brug for en objektiv fagperson at tale ud med? Stadig flere og flere danskere - især blandt de unge - får depression, angst og stress helt tæt ind på kroppen, og hvis ikke der bliver taget hånd om problemerne med det samme, kan de nemt vokse sig store over tid.

 

Derfor er det også helt afgørende, at du tager tyren ved hornene og tager det store skridt mod den første psykologsamtale, så du kan tage hul på bylden og begynde at arbejde med dig selv. For selvom en psykolog kan hjælpe dig noget af vejen, er det faktisk dig selv og din egen indsats, der skal få dig igennem din svære tid.

 

Der findes i dag et stort udvalg af forskellige psykologer, der hver især specialiserer sig inden for bestemte områder, og du kan derfor helt sikkert finde en, der kan hjælpe dig. Selvom det kan virke grænseoverskridende at skulle opsøge en psykolog i Randers, kan det altså både lette og hjælpe dig på din vej igennem livet, der løbende vil byde på nye udfordringer, som skal håndteres.

 

Det kan en psykolog gøre for dig

En psykolog kan hjælpe både enkeltpersoner og grupper med at finde tilbage på sporet og få løst de udfordringer, der spænder ben for deres tilværelse:

 

  • Udredning og undersøgelse - først og fremmest kan du hos en psykolog blive udredt og på den måde få stillet en diagnose, så du har noget konkret at forholde dig til. Diagnosen bliver ofte stillet på baggrund af en samtale, hvor din psykolog får et bedre kendskab til dig som person og dine unikke udfordringer i hverdagen. På baggrund af udredningen vil din psykolog efterfølgende kunne skræddersy et forløb til dig.
  • Psykoterapi - helt overordnet set gøres der brug af psykoterapi, der kan omfatte en del underkategorier som bl.a. samtaleterapi, kognitiv terapi m.m. Det er igennem disse forskellige terapiformer, at du bliver klogere på dig selv og dine mønstre og får bearbejdet de ting, der udfordrer dig.
  • Gruppeterapi - nogle psykologer tilbyder gruppeterapi til fx personer med angst, så du kan dele dine oplevelser med andre, der er i en lignende situation. Til samme formål er der også oprettet sorggrupper, hvor du kan finde støtte i dine medmennesker.
  • Parterapi - er der knas i parforholdet, findes der heldigvis en lang række parterapeuter og sexologer rundt i landet, der kan hjælpe jer med at finde gnisten tilbage og måske gøre jer opmærksomme på hvilke adfærdsmønstre, I skal have brudt.
  • Familieterapi - hvis I som familie oplever udfordringer i hverdagen, kan I få hjælp fra en familieterapeut, der er uddannet til at kigge nærmere på jeres udfordringer.

 

Mulighed for digital konsultation

Hvis du lider af en diagnose i så svær grad, at du har svært ved at gå ud af din bolig, er der heldigvis hjælp at hente. Mange psykologer tilbyder i dag fleksible løsninger for deres klienter, så du kan have konsultationer enten over telefonen eller digitalt. Dette kan være en ideel løsning for dig, der:

 

  • Lider af svær angst eller depression - under svære grader af disse diagnoser kan det være en udfordring bare at få overtøj på. Derfor kan du stadig få meget ud af en digital samtale med en psykolog, der måske over tid kan eksponere dig til at komme ud til en fysisk samtale.
  • Har svært ved at tale ud ansigt til ansigt - måske er du en af dem, der har det svært med at skulle tale åbent om dine problemer med en fremmed person - og så ansigt til ansigt. Du kan derfor høre din psykolog ad, om samtalen kan foregå digitalt i stedet, hvis du føler dig bedre tilpas med det.

 

Gode råd til at finde en psykolog i Randers og omegn, der passer til dig

Der findes sikkert en hel del psykologer i din by eller lokalområde, men hvordan skal du lige kunne finde den rette, som du ovenikøbet har en god kemi med? Her finder du en liste med gode tips til, hvordan du finder din kommende psykolog i Randers:

 

  • Ring din psykolog op - personlige relationer er virkelig vigtige i din søgen mod den helt rette psykolog. Selvom det desværre ikke er muligt at mødes forud for din konsultation, så kan du med rette prøve at ringe din psykolog op. Bare det at kunne høre en persons stemme og toneleje igennem telefonen kan allerede give dig en idé om, hvorvidt du vil kunne føle dig tryg ved personen.
  • Ekspertiseområder - hvis du allerede ved, hvad du skal have hjælp til, kan du med fordel finde psykologer, der har erfaring med at arbejde med din diagnose eller dine udfordringer.
  • Hjemmeside - måske er du heldig at kunne finde en hjemmeside, hvor du kan se billeder af psykologen og blive klogere på deres historie, metoder og tilgang til mennesket. Hvis det er noget, du føler, at du kan spejle dig i, er det allerede et godt tegn.

 

Kan du få økonomisk tilskud?

Det kan desværre hurtigt blive en dyr omgang at skulle til psykolog, da psykologbehandling ikke dækkes af den offentlige sygesikring. Der findes dog stadig en række muligheder for at få økonomisk tilskud:

 

  • Offentligt tilskud igennem henvisning - du kan få en direkte henvisning fra din egen læge, og det offentlige vil derigennem kunne give dig et lille tilskud til behandlingen. Det betyder dog, at der stadig forekommer en vis egenbetaling.
  • Privat sygesikring - mange danskere er allerede medlem af en privat sygesikring, og herigennem kan du også få tilskud til psykologbehandlinger alt efter graden af dækningen på din forsikring.
  • Forsøgsordninger i visse kommuner - måske er du heldig at blive en del af en forsøgsordning, hvor visse kommuner tilbyder gratis psykologhjælp for bestemte grupper i samfundet. Du kan prøve at undersøge, om det er en mulighed i din kommune.

Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder