Memphis Mansion

Elvis museum

Et stykke syd for Randers finder du museet Memphis Mansion, der er opført som en kopi af Graceland i USA. Museet består af et Elvis museum, en restaurant, et selskabslokale og en souvenirshop, og du får derfor en perfekt mulighed for at komme helt tæt på kongen af Rock’n’Roll og blive klogere på hans livshistorie.

Museet blev faktisk opført af Henrik Knudsen, der er formand for den danske Elvis Presley-fanklub og blev indviet tilbage i 2011. Siden 2013 har man på museet desuden kunne opleve en rekonstruktion af Elvis’ fødehjem i byen Tupelo, som bestod af et lille træhus på blot 50 m2.

 

Bliv klogere på et stykke musikhistorie

Uanset om du er den vildeste fan af Elvis eller ej, så har du helt sikkert lagt mærke til ham. Elvis Presley var og vil altid være en markant personlighed inden for musikkulturen - det er jo ikke uden grund, at hans eftermæle som kongen af Rock’n’Roll stadig lever videre den dag i dag.

På museet får du et unikt indblik i Elvis’ liv fra hans fødsel i 1935 og hele vejen frem til hans tragiske død i 1977. Du får bl.a. mulighed for at se originale dokumenter og pladekontrakter, en komplet stamtavle over hans familie på begge sider, originalt sæt tøj og ruskindssko, autografer, originale pladeindspilninger og meget andet. Samlingen i Elvis-udstillingen regnes for at være et af de 10 største i verden. Hele samlingen tilhører museets ejer, Henrik Knudsen, og er forsikret til ca. 10 mio. kr.

Sidst men ikke mindst har museet sin helt egen webshop, hvor du kan købe masser af merchandise - alt lige fra vinylplader, t-shirts, bøger og meget andet. Det er også her, du kan købe billetter til museet, koncerter og andre arrangementer for at glæde dig selv eller en, du holder af.

Kan du efter dit besøg stadig ikke få nok af Elvis, har du mulighed for at tilmelde dig Elvis’ fanklub, der har eksisteret siden 1990. Klubben mødes en gang om måneden, og du kan blive en del af en Facebook-gruppe, hvor du kan holde dig opdateret på Elvis News Fanklub.

 

Book museet til en lang række arrangementer

Du kan vælge at udforske museet på egen hånd eller booke en rundvisning. Sidstnævnte anbefales især til større grupper - fx firmasammenkomster eller skoleklasser - hvor det kan være givende at få en guidet tur med mulighed for at få besvaret alle sine spørgsmål. Disse ture kan faktisk skræddersyes efter bestemte højtider, hvis du ønsker det. Det er faktisk selveste Henrik Knudsen, der står for rundvisningerne, så du kan være helt sikker på at komme godt omkring alle de nørdede detaljer.

I forlængelse af museet finder du restauranten Highway 51, der er inspireret af en klassisk, amerikansk diner. Her har du mulighed for at booke et bord, og på menukortet finder du typisk mad fra sydstaterne, ligesom du også har mulighed for at bestille Elvis’ yndlingssandwich og sodavand. Det er derfor en helt perfekt måde at afrunde et vellykket museumsbesøg på.

Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder