Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Derfor sælger vi vores bolig

Onsdag 18. december 2013 kl. 11:55

Derfor sælger vi vores bolig
Der er de seneste fem år vendt op og ned på årsagerne til, at vi sætter boligen til salg.

I 2008 satte cirka hver 4. boligsælger boligen til salg af ren og skær lyst til nye omgivelser. I 2013 er det kun cirka hver 10. handel, sælgerne betragter som et såkaldt lystsalg.

Også andelen af boligsalg, der skyldes for stram økonomi, har udviklet sig fra i 2008 at berøre 1 ud af 25 sælgere til i dag at være årsag bag hvert 10. boligsalg. Her har udviklingen endda rettet sig de sidste tre år, for i 2010 var det mere end hver 7. boligsælger, som oplyste, at de solgte på grund af dårlig økonomi. At boligmarkedet er ved at rette sig og prisfaldene er aftaget fremmer den positive udvikling.

Set i lyset af, at det overvejende er stilstand og lavkonjunktur, der har præget landet de sidste 5 år, er det ikke overraskende, at andelen af lystsælgere er faldet markant i perioden.

"Isoleret set ville det da være positivt, at flere salg udsprang af lyst og helt utvungne omstændigheder, men det er typisk i perioder med højkonjunktur og stigende friværdier, at boligejerne får lyst og mod på at kaste sig ud i nye omgivelser, uden at der er et direkte behov for det", siger indehaver og statsaut. ejendomsmægler, MDE Peter Laursen fra EDC Ønskebo i Randers.

Svarene stammer fra en netop gennemført spørgeundersøgelse blandt 732 sælgere, som har solgt deres bolig hos ejendomsmæglerkæden EDC i 2013, og som sammenholdes til tilsvarende undersøgelser fra de seneste 5 år.

Ændret behov holder markedet i gang
Undersøgelsen viser også at ”Ændrede behov” er den årsag, der har været mindst påvirket af den økonomiske krise, og med hele 41 pct. samtidig er den mest hyppige årsag til at sætte boligen til salg.

"Det er ændringer i folks livssituation, som gør at boligen er blevet for stor, for lille eller for uhensigtsmæssigt indrettet", siger Peter Laursen, og understreger at det er et vigtigt fundament for boligmarkedet. - Det betyder også, at boligmarkedet aldrig vil gå i stå, fordi der altid vil være en stor gruppe af boligejere, som får behov for at skifte rammerne ud, siger han.

Næst efter ændret behov fordeler årsagerne til, at boligen sættes til salg i 2013 sig således:

Skilsmisse 14 pct., salg af dødsbo 15 pct., lystsalg 11 pct., for stram økonomi 10 pct., flytning pga. jobskifte 4 pct. og ’Anden årsag’ 5 pct.

En anden gruppe, som har været under en markant udvikling i de seneste 5 år, er boliger som sælges som dødsbo. Her spiller det ind, at en stor andel af danskere blev bolig- og parcelhusejere i 1960’erne og 1970’erne, og at en del af de boligejere i disse år når en alder, hvor de falder bort.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

BoligRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld