Del på Facebook   Print siden

Dagli' Brugsen Stevnstrup fylder 100 år

Omegn
Onsdag 4. december 2019 kl. 13:00

Dagli' Brugsen Stevnstrup fylder 100 år

Brugsen kan mandag den 9. december 2019 fejre dens eksistens i Stevnstrup i 100 år.

Det er byens butik, der er vokset og udvidet med byens vækst. Skiftende brugsuddelere med god forretningssans og lokal opbakning har været kendetegnet ved de udvidelser butikken har været igennem.
Stevnstrup var i 1919 delt i to bydele hvor landsbyen var centreret omkring Landsbygaden og stationsbyen centreret omkring stationen, jernbanen og købmanden. I foråret 1919 opstod tanken om en brugsforening og et udvalg blev nedsat, hvilket resulterede i at dørene kunne slås op til en ny butik 9. december 1919 på Landsbygaden.

Her fulgte Brugsen med udviklingen i årerne frem og med varetur til blandet andet Grensten betjente butikken også en større del af oplandet. Oktober 1956 blev Jørgen Lund ansat og det er uddeleren, der driver butikken frem til 1980, der samtidig er perioden hvor den gamle brugsbutik vokser sig ud af rammerne på Landsbygaden. 1978 er året hvor man i februar kan stå klar med en meget større butik på den nuværende placering på hjørnet af Grenstenvej efter flere års arbejde med tilladelser og planlægning.

I årerne frem til 1983 var brugsforeningen selvstændig og støttet af 300 medlemmer, men i en tid med mere stram økonomi og øget konkurrence fra lavprisbutikker i Randers godkendte medlemmerne at FDB overtog Stevnstrup Brugs.

Brugsen fulgte med udviklingen og ved 75 års jubilæet i 1994 var planlægningen af OK benzin anlæg på det højeste, så man i oktober 1995 kunne indvi det nye anlæg. En sponsor aftale blev indgået med Alliancens venner der til gengæld lige siden har hjulpet med hvervning af kunderne, så de bliver indehavere af OK- kort. Medarbejderstaben bestod i jubilæumsåret af 11 ansatte svarende til 6 fuldtidsansatte. Ellers en tid hvor omsætningen var præget positiv med forhandling af On Line Tips og lokal opbakning fra borgerne. Denne opbakning påskønnes i støtte fra Brugsen til spejdere, idræt og andre foreninger. Et gensidigt samarbejde, der den dag i dag stadig varer ved og kommer alle parter til gode i lokalområdet.

Efter flere år med udfordringer giver butikken igen overskud i 2015 efter ansættelse af uddeler Alex Bach, som formåede at øge butikkens omsætning med 50 procent på bare få år. Denne god trend er medvirkende til at Coop i foråret 2017 udvælger Dagli'Brugsen Stevnstrup til at være en del af indsamlings projektet Crowdfunding. På blot 72 dage formår 150 lokale borgere og erhvervsdrivende at indsamle 3 millioner kr. som deres lån til en større butiksudvidelse på i alt kr. 5 millioner, hvilket på det tidspunkt skulle være erstatning for telt på parkeringspladserne og trange gangarealer.

Så i august 2018 er butiksarealer fordoblet og udvidet til 600 kvm og 25 deltids medarbejdere. Butikken oplever stadig en helt fantastisk opbakning fra lokalområdet, bestyrelsen og medarbejderne. Dagli'Brugsen Stevnstrup kommunikerer dagligt med 1000 sms-kunder ved siden af en aktiv Facebook-side med knap 3.700 følgere. Dagli'Brugsen Stevnstrup bliver derfor ved med at støtte op om byens arrangementer. Det er ikke kun en butik, men også stedet hvor borgerne mødes og knytter bånd på kryds og tværs. Altså byens livsnerve.

Igennem årerne har butikken haft sin egen lokale bestyrelse, der bedst ses i aktion ved ”Smag på butikken” arrangementer i løbet af året og som serveringspersonale til den årlige generalforsamling i foråret og til Mortens aften i Forsamlingshuset. Trods tidens trend med et skiftende fokus er der stadig lokale medlemmer, der tropper op i Forsamlingshuset til arrangementerne og holder traditionerne ved lige i lokalsamfundet. I jubilæumsåret 2019 tæller bestyrelsen 12 medlemmer med suppleanter, der alle med forskellig baggrund hjælper til, når der f.eks. er optælling ved status og pyntning af butikken til jul.

Både bestyrelsen og ansatte ser nu frem til nytåret, hvor Dagli'Brugsen Stevnstrup og 100 års fødselaren får ny uddeler efter Alex Bach’s skifte til nye udfordringer i SuperBrugsen i Spentrup efter mangeårig god præstation i Stevnstrup. 2. januar 2020 starter Martin Christensen, der kommer fra en stilling som uddeler i Dagli'Brugsen i Frederikshavn. Martin er glad og spændt på at møde Stevnstrup og omegn i butikken og til at få et nyt lokalsamfund ind under huden.

100 års fødselaren er hjemme på dagen og tager imod glade kunder og gæster hele weekenden og kvitterer her med gode jubilæumstilbud.

Hvor der blot er gode tilbud lørdag bliver søndag dagen hor der foregår forskellige aktiviteter mellem kl. 13.00 til 16.00:

Julemanden deler godter ud til børnene.

Bestyrelsen serverer æbleskiver & gløgg og andre smagsprøver.

Medlemmer kan spare 20 % på deres køb.

Alliancens venner pakker kundernes varer ind i papirsposer som man gjorde i gamle dage.


Mandag på selve fødselsdagen serveres der kaffe og rundstykker fra kl. 9.00 til 10.00 og så er der fødselsdagslagkage fra kl. 16.00 til 17.00.


© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Omegn

Historiske sprængninger i Langå
Historiske sprængninger i Langå
Omegn
Grundlovsfest på Lyshøj Mølle aflyst
Grundlovsfest på Lyshøj Mølle aflyst
Omegn
Korshøjskolen i Harridslev får tilskud til  køkkenhave
Korshøjskolen i Harridslev får tilskud til køkkenhave
Omegn
Hærværk i Langå, har du set noget
Hærværk i Langå, har du set noget
Omegn
Bjerregrav Skole får penge til båludstyr
Bjerregrav Skole får penge til båludstyr
Omegn
Landbrug og Fødevareindustri redder vores land
Landbrug og Fødevareindustri redder vores land
Omegn
Spirituskørsel på knallert er også ulovligt
Spirituskørsel på knallert er også ulovligt
Omegn
Opdatering: Et tog har ramt et arbejdskøretøj på strækningen mellem Hobro og Skørping.
Opdatering: Et tog har ramt et arbejdskøretøj på strækningen mellem Hobro og Skørping.
Omegn
Dødsfald
Dødsfald
Omegn
Udsættelse af Sødisbakke Festival 2020
Udsættelse af Sødisbakke Festival 2020
Omegn


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev