Del på Facebook   Print siden

Superstar “in the making” til bluesfestival i Randers

Randers
Tirsdag 3. december 2019 kl. 20:00

Superstar “in the making” til bluesfestival i Randers

The band knew i. The audience knew it. The autograph and selfie-hunters centainly knew it. A killer combination of soul and sass, Georgia van Etten is a superstar in the making”.

Sådan skrev Gill Wing fra Show Media London, da den australske sanger og sangskriver Georgia van Etten filmede og indspillede sangene til sin EP “Live At The Pool Studio”, der er blevet skyhøjt rost i både England og Australien. Georgia van Etten er første navn på plakaten hos Randers City Blues Festival, der i 2020 løber af stablen i dagene 25. til 27. juli.

Randers hylder “Women In Blues” ved festivalen, som bliver den fjerde i streg. Lørdag aften på Underværket bliver der præsenteret syv danske og ikke mindst internationale navne på to scener forbundet med et loungeområde, sådan at festivalen præsenteret bluesmusik på førstesalens 450 kvadratmeter.

Georgia van Etten er en soul og blues-sangerinde, der har base i London. Hun besidder store evner som sangskriver og har en vidunderlig kreativ stemme. Hun har allerede begejstret publikum internationalt fra store scener i hjemlandet Australien til Londons mest kendte bluesklubber som f.eks. Ronnie Scott’s og ydermere på berømte europæiske festivaler som Montreux i Schweitz og Porretta Soul i Italien.

Den unge sangerinde var kun bevæbnet med en kuffert, da hun i 2014 tog til London uden at have sikret sig nogen som helst forbindelser med musiklivet i den britiske hovedstad. Et modigt skridt, der dog hurtigt blev mødt af utrolig stor response hos publikum på store spillesteder som 606 og Pizza Express Jazz Clubs. Georgia van Etten blev inviteret til at synge med soul-kometen Omar på The Hideaway og amerikanske Earl Thomas ved Ealing Blues Festival, ligesom hun med sit eget band blev topnavn på den store festival “Stompin’ On The Quomps”.

Live-EP'en fra The Pool Studie kom på plads i foråret, da Georgia van Etten samarbejdede med Mark Fewell fra 2ft4 Productions. Fewell er kendt for sit arbejde med bl.a. U2 og Florence And The Machine, og han skabte stærke og kreative videofilm. På sangene blev van Etten ledsaget af et stort band med erfaring fra backing af Grace Jones, Alicia Keys, Sting og Mark Ronson. Optagelserne viser, at Georgia van Etten sange er lige så flotte som hendes stemme.

Lige nu er Georgia van Etten i studie for at indspille sit første album, og sidst i juni gæster hun Randers som et af topnavnene. Der er både blues, soul, jazz og nutidig inspiration i hendes sange, der ligger et pænt stykke fra traditionel amerikansk blues, men baserer sig på sangskriverens opvækst i Australien og påvirkninger i London.

Georgia van Etten har på rekordtid vundet briternes hjerter og er blevet hædret af International Music Software Trade Association for “Take My Hand” som bedste London-komposition i 2019.

Randers City Blues Festival har snart flere navne klar til 2020-plakaten, som udover “Women In Blues”-lørdagen også omfatter en fredag med seks lokale navne og et enkelt topband. Et af de lokale navne er i øvrigt festivalens måske ældre, nemlig Noahs Ark, der omkring 1970 var et af provinsens bedste beatgrupper. Tre af musikerne nåede at være med i Noahs Arks storhedstid, og de er også ankermænd i det gendannede band, som har masser af blues i bagkataloget. Alle startede som teenagere i midten af 60’er og blev inspireret af britisk Rhythm & Blues med navne som Stones, Yardbirds og Spencer Davis Group. Så de alsidige Noahs Ark byder ved festivalen på fede vokaler og solid guitarblues med et repertoire, der lever op til formatet.

Også i 2020 starter Randers City Blues Festival med en åbningskoncert i Turbinen torsdag aften 25. juli. Der er så lokal blues plus om fredagen, streetblues lørdag i dagtimerne og “Women In Blues”-aften også lørdag.

Hold øje med hjemmesiden. Der er Early Bird til fredags- og lørdags-koncerterne på Underværket, og de store navne spiller der – og kun der.© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers

Byggemarked uddanner roboteksperter
Byggemarked uddanner roboteksperter
Randers
Retten i Randers kl. 11.00
Retten i Randers kl. 11.00
Randers
Anders og Jakob
Anders og Jakob
Randers
Pakhuset er klar til genåbning
Pakhuset er klar til genåbning
Randers
Børn og vilde blomster på Nordre Fælled
Børn og vilde blomster på Nordre Fælled
Randers
Landsbyfestival 2020
Landsbyfestival 2020
Randers
Mere udeservering og to millioner kroner er på vej til Randers Midtby
Mere udeservering og to millioner kroner er på vej til Randers Midtby
Randers
Fra biomedicin til tømrerfaget
Fra biomedicin til tømrerfaget
Randers
Ny fagchef på privat
Ny fagchef på privat
Randers
Terapeuter højner kvaliteten på plejecentrene i Randers
Terapeuter højner kvaliteten på plejecentrene i Randers
Randers


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev