-
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Tre forslag til at få Byen til Vandet bliver nu sat til debat

Forside
Torsdag 15. august 2019 kl. 13:00

Tre forslag til at få Byen til Vandet bliver nu sat til debat

Tre teams har i løbet af foråret arbejdet med at skabe hver deres bud på en udviklingsplan for Randers Kommunes største byudviklingsprojekt nogensinde; Byen til Vandet.

"Vi står med tre gode bud på, hvordan vi kan anvende omkring 59 hektar ved Gudenåen og Randers Fjord til en attraktiv byudvikling midt i Randers - og midt i en unik flodnatur. Det bliver en byudvikling, hvor vi har fokus på bæredygtig byudvikling, innovative klimatilpasningsløsninger og en økonomi i balance. Inden vi i dommerkomitéen beslutter os for, hvilket team, der vinder, er det vigtigt, at alle får mulighed for at komme med input. Byen til Vandet har løbende været i offentlig debat, og det er afgørende for realiseringen, at borgerne er med på hele rejsen", siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune og formand for dommerkomitéen.

Tre teams; team Effekt, team C.F. Møller og team Vandkunsten er i konkurrence med hinanden om at vinde, og siden den 1. april 2019 har de arbejdet på hver deres forslag til en udviklingsplan. Bag konkurrencen står Randers Kommune og Realdania. De tre teams har netop præsenteret deres forslag for dommerkomitéen. Det er på den baggrund, at de tre forslag nu bliver lagt frem til debat.

Vigtigt med input for at skabe den bedste udviklingsplan
Dommerkomitéen vælger vinderteamet til september. Herefter skal vinderteamet færdiggøre et forslag til en endelig udviklingsplan. Er der gode løsninger fra de to andre forslag, kan de indgå i det endelige forslag. Samtidig kan borgernes input få indflydelse på, hvilke løsninger der kommer med i den endelige udviklingsplan.

Forslaget til en endelig udviklingsplan forventes at blive sat til debat i foråret 2020, hvorefter den vil blive behandlet af Randers Byråd.

"Med den trinvise udflytning af havnen til de nye arealer har Randers mulighed for at få fuldt udbytte af områderne ved det smukke flodlandskab omkring Gudenåen. Samtidig kan man løse udfordringen med stigende havvand og håndtere den trafikale barriere mellem by og vand. Det er et projekt, der ikke kun kommer Randers til gode, men som også vil kunne inspirere andre byer, " siger Mikkel Suell Henriques, projektchef i Realdania og medlem af dommerkomitéen.Her kan man deltage i debatten
Debatperioden løber indtil til den 21. august 2019. Debatperioden afsluttes med by- og havnevandringer i Randers Festugen og med et temamøde i Forum for Byen til Vandet den 20. august, hvor de tre forslag præsenteres og drøftes. Alle input indsamles også via et mentii-spørgeskema og fra eventuelle kommentarer på Facebook. Derefter bliver de samlet i et notat til dommerkomitéens bedømmelsesmøde sammen med input fra rådgivere i advisory boardet.

"Udviklingsplanen skal være med til at sikre Randers´ position som en attraktiv bosætnings- og erhvervsby i Kronjylland med oplevelser og byliv af høj kvalitet. Vi ser frem til at se, hvad borgere og interessenter lægger vægt på i de tre forslag til udviklingsplanerne. Det er jo i sidste ende dommerkomitéens beslutning, hvilket forslag der vinder parallelkonkurrencen, men det er vigtigt, at udviklingsplanen er koblet sammen med byens DNA - og her er interessenternes og borgernes input garanter for, at det bliver en del af den færdige udviklingsplan, " siger Christian Brøns, medlem af dommerkomitéen og kommende formand for Udviklingsudvalget.Forslagene
De tre forslag til udviklingsplaner og en samlet pixibog kan ses på www.byentilvandet.randers.dk. Plancher af de tre teams forslag er udstillet foran Havnegadeboksen, hvor et trykt eksemplar af pixibogen kan afhentes i uge 33 indenfor åbningstiderne.

De tre teams er:

TEAM C.F. Møller
C.F. Møller A/S
Niras A/S
Urgent.Agency A/S
Cushman & Wakefield P/S

TEAM Effekt
Effekt Arkitekter ApS
Cassøe Frost Borchmann ApS
Trafik Plan ApS
Konsulent "Fru Andersen"
WTM Engineers GmbH
ISC Rådgivende Ingeniører A/S
Nordicals Erhvervsmæglere Randers

TEAM Vandkunsten
Vandkunsten A/S
COWI A/S
Marianne Levinsen Landskab ApS
Johanne Bugge Experience Consult ApS


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

Ny sundhedsklinik skal øge livskvaliteten hos de ældre beboere
Ny sundhedsklinik skal øge livskvaliteten hos de ældre beboere
Forside
Ældrecentret Thors Bakke åbnede fredag d.16. august dørene for en ny sundhedsklinik, som borgerne på ældrecentret har mulighed for at besøge på daglig basis.
Duftende sunde haverose hitter
Duftende sunde haverose hitter
Forside
Roser skal være smukke, men sundhed er mindst ligeså vigtigt. En skøn duft kombineret med sundhed er det rene guf for haveejeren.
Flere folkeskoleelever har fået længere til skole
Flere folkeskoleelever har fået længere til skole
Forside
Siden 2008 er afstanden til skole for nye folkeskoleelever blevet længere i kommunerne uden for de store byer.
Fremtidens landsbykøbmand er borgerfinansieret
Fremtidens landsbykøbmand er borgerfinansieret
Forside
Borgerfinansierede købmænd er et nyttigt værktøj til at sikre landsbyernes dagligvarebutikker, lyder det fra flere kanter.
Katterekord: Internater er ved at sprænge rammerne
Katterekord: Internater er ved at sprænge rammerne
Forside
Killingesæsonen for 2019 har vist sig at overgå alle forrige sæsoner så længe Dyrenes Beskyttelses internater har eksisteret.
Småøer på charmeoffensiv
Småøer på charmeoffensiv
Forside
Nye reklamevideoer fra Mandø, Fejø, Aarø, Orø, Anholt og Fur skal få flere turister til at tage på ø-hop med Ø-passet.
Salget af Danske Andelskassers Banks aktier i Sparinvest er godkendt
Salget af Danske Andelskassers Banks aktier i Sparinvest er godkendt
Forside
De danske konkurrencemyndigheder og Finanstilsynet i Luxembourg, CSSF, har nu godkendt salget af 75 % af Danske Andelskassers Banks aktier i Sparinvest Holdings SE.
Få overblik over dit barns sundhedsdata
Få overblik over dit barns sundhedsdata
Forside
Ønsker du at se dit barns sundhedsdata? Få overblik over, hvad du kan og ikke kan, når det handler om at se dit barns sundhedsdata.
Varmepumper hitter hos boligejerne
Varmepumper hitter hos boligejerne
Forside
På bare otte år er antallet af boliger og sommerhuse, der bliver opvarmet med en varmepumpe, steget fra 21.000 til 81.000.
Find friluftsliv i dit lokalområde
Find friluftsliv i dit lokalområde
Forside
Et nyt, interaktivt kort fra Friluftsrådet viser, hvilke muligheder der findes for at dyrke friluftsliv i fællesskab med andre i dit lokalområde.
-


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld