Klik venligst
-Klik venligst--

Del på Facebook   Print siden

Marias ben forlænges med 10 cm

Forside
Tirsdag 16. april 2019 kl. 09:00

Marias ben forlænges med 10 cm

Ortopædkirurger på Aarhus Universitetshospital kan nu tilbyde operation med en ny type søm til benforlængelser, der kan klare langt større belastning end tidligere.

Det betyder, at patienter som 15-årige Maria kan støtte på det opererede ben med det samme og derved komme sig hurtigere.

15-årige Maria Thomsen er en af de første patienter, som er blevet opereret i underbenet med en ny type forlængelsesmarvsøm. Sømmet kan klare en vægtbelastning på 70-114 kilo afhængigt af tykkelsen, og det betyder, at Maria kan støtte med hele sin vægt på benet fra dag ét. Før kunne det tage flere måneder, fordi knoglen gradvist skulle blive stærkere, men med de nye muligheder kan benet genoptrænes langt hurtigere.

- Det er en fantastisk og banebrydende mulighed for vores patienter, som kan fortsætte deres liv som hidtil efter en kort hvileperiode. Patienternes genoptræning og rehabilitering kommer til at foregå væsentligt hurtigere, fortæller Jan Duedal Rölfing, som er læge ved Ortopædisk Rekonstruktion, Aarhus Universitetshospital.

Sidste efterår gennemgik Maria den første af i alt fem operationer, der skal gøre hende 10 centimeter højere, så hun kommer til at være 150 centimeter høj. Den første operation var i venstre underben, og dengang var det kun muligt at bruge søm med en vægtbelastning på 11-22 kilo. Hun kan tydeligt mærke forskellen i dag, hvor hun har fået indopereret den nye type søm med en højere vægtbelastning i det højre underben.

- Sidste gang var jeg hele tiden bange, når jeg trådte ned på foden. Nu ved jeg, at jeg kan gøre, som jeg vil, og jeg har været hurtigere oppe at gå. Det er rigtig dejligt, fortæller Maria Thomsen.

Maria Thomsen er normalt en aktiv pige, der både spiller fodbold og teater, og derfor kan det være hårdt at skulle rive to år ud af sit liv, hvor både skole og fritidsaktiviteter i længere perioder sættes på pause. Men allerede nu, hvor første etape er overstået og Maria er blevet fire centimeter højere, føler hun en stor forskel i hverdagen.

- To år med mange operationer kan føles som lang tid, men jeg prøver at tænke på, at det er en forandring, der vil vare resten af mit liv. Jeg kan allerede passe mere tøj, og jeg kan bedre nå de ting, der står højt oppe på mit værelse, fortæller Maria.

Udover patienter som Maria kan ortopædkirurgerne også behandle patienter med benlængdeforskel, genoprettelse af fejlstillinger som følge af knoglebrud, medfødte lidelser og knogletab på grund af åbne benbrud og kræft. Ved hjælp moderne behandlingsteknikker er det muligt at danne helt op til 1,5 centimeter ny knogle på 15 dage.

- Til sammenligning er væksten i lårbenet i voksealderen hos et menneske omkring 1,5 centimeter om året. Kroppens helingsevne er utrolig, siger Jan Duedal Rölfing.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Hurtigere, tryggere og nemmere tankning: Helt ny Uno-X på vej
Hurtigere, tryggere og nemmere tankning: Helt ny Uno-X på vej
Forside
Mød dine politikere ved et offentligt møde
Mød dine politikere ved et offentligt møde
Forside
Langå 1. maj – det eneste sted i Randers Kommune, hvor du kan møde dine politikere ved et offentligt møde.
Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Forside
Til sommer kommer Randers Internationale Gadeteaterfestival endnu engang til byen, og forvandler gaderne til festlige teaterscener.
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forside
Onsdag eftermiddag er der blevet konstateret forsøg på at save en bronzestatue over i Randers.
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Forside
Når vi er pressede på job, går det ud over vores børn.
Børneteater og kunst til sanserne
Børneteater og kunst til sanserne
Forside
15. og 16. juni afholder Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum en børneteaterfestival med kunstprogram.
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Forside
Over en million har på et par uger set videoen med historikeren Asser Amdisens lynformidling af danmarkshistorien.
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Forside
Hvis du ikke allerede har skiftet til sommerdæk, så er det et godt tidspunkt at gøre det nu. Det er både brændstofbesparende, og så kan det være risikabelt at køre med vinterdæk om sommeren.
Forslag til næste byrådsmøde
Forslag til næste byrådsmøde
Forside
Beboerlisten og Velfærdslisten anmoder i henhold til KSL § 11, stk. 1, 1. pkt., borgmester Torben Hansen om at sætte nedenstående forslag på dagsordenen for Randers Byråds møde den 29. april 2019.
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Forside
Sparekassen Kronjylland udvider og moderniserer sin afdeling på Mariagervej i Randers. Under det omfattende arbejde, holder sparekassens ansatte til i en midlertidig "skur-by" på parkeringspladsen.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld