-
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Mindre trængsel på E45 med bedre offentlig transport

Søndag 17. marts 2019 kl. 07:26

Mindre trængsel på E45 med bedre offentlig transport
Helle Nielsen, Sennelsgade 6, Randers - folketingskandidat Enhedslisten Randers.
LÆSERBREV Af Jakob Lausch Krogh, Skovbrynet 6, Randers - medlem af Enhedslisten Randers, og Helle Nielsen, Sennelsgade 6, Randers - folketingskandidat Enhedslisten Randers.

Regeringen og DF har indgået et infrastrukturforlig, der bl.a. indeholder en udvidelse af E45 mellem Randers og Aarhus. Det er forståeligt, at randrusianere der pendler i bil til Aarhus glædes ved udsigten til mindre kø på E45.

Desværre vil fortsatte investeringer til gavn for privatbilismen gøre det meget vanskeligt at reducere CO2-udledningen i det omfang, det er nødvendigt for at undgå yderligere katastrofal global opvarmning.

Derfor har vi i Enhedslisten Randers 5 konkrete forslag til at afhjælpe trængslen på E45 mellem Randers og Aarhus og samtidig begrænse CO2 udledning, skabe flere arbejdspladser og sikre langt billigere offentlig transport.

1. Udvidelse af vejene i Randers og Aarhus med busbaner. Helt konkret den tosporede del af Aarhusvej samt strækningen fra afkørslen ved E45 til krydset mellem Randersvej og Silkeborgvej i Aarhus. Indførelse af flere afgange med bus 918x og 118.

2. Omlægning af togforbindelsen mellem Randers og Aarhus med en station i Aarhus Nord. I dag er toget meget lidt attraktivt for pendlere mellem Aarhus Nord og Randers, fordi turen går via Aarhus H, og derfor bliver unødvendigt tidskrævende.

3. Udbygning af de lokale busser i Randers således, at rejsetiden mellem hjemmet og Randers banegård begrænses.

4. Forbedring af mulighederne for samkørsel. F.eks. ved at bilister, der får kørselsfradrag, opfordres til at oprette deres kørsel i en database. Således er det muligt at matche pendlere og bilister. Beslutningen om evt. samkørsel skal selvfølgelig stadig træffes udelukkende af ejeren af bilen.

5. Øget tilskud til den offentlige transport så den bliver væsentligt billigere end transport med bil. Samtidig kan der parallelt arbejdes på at skabe billigere fossilfri biler, som hr. og fru Danmark rent faktisk har råd til at købe.

Vi har her fremlagt nogle tanker om, hvordan begrænses trængslen uden af udvide vejene og derved fremme privatbilismen, da den er negativ for klimaet.

I Enhedslisten er vi overbevist om at et infrastrukturforlig, der dropper Togfonden, bygger 450 km veje og bruger 4/5 af de 50,2 mia., der er sat af til nye veje, ikke er løsningen.

Derfor ser vi i Enhedslisten infrastrukturforliget mellem regeringen og DF som endnu et argument for at kæmpe for en ny regering ved det kommende valg.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Debat

Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Debat
Sådan lød budskabet fra seks østjyske politikere,
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Debat
Af Nick Zimmermann - Byrådsmedlem i Randers Kommune og folketingskandidat.
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Debat
Skrevet af, Christina Kjærsgaard (V)
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Debat
Ifølge en ny undersøgelse mener fire ud af fem, at dansk politik i dag går ud på at mistænkeliggøre og tilsvine hinanden.
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Debat
Venstre var mødt talstærkt op med både lokale byrådsmedlemmer og VU'ere
Flere kvinder i Folketinget
Flere kvinder i Folketinget
Debat
Mød de seks politikere på turné i Østjylland lørdag d. 18. maj
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
Debat
Dagpengene er afgørende for trygheden på arbejdsmarkedet. Men ordningen er ikke god nok i dag.
Folkeskolen som B-hold?
Folkeskolen som B-hold?
Debat
Læserbrev af Malte Larsen, S, Vester Boulevard 29, 8920 Randers NV.
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
Debat
Læserbrev af Af Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus og politisk leder for SF-Aarhus og Charlotte Broman Mølbæk, folketingskandidat og byrådsmedlem Randers Kommune.
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
Debat
Af Jens Iversen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Åstorpvej 78, Christiansfeld.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld

I kept reading all the lace wigs uk and looking at pictures over and over. I finally broke down and ordered Wednesday and got it today. I can't wait to put it on and style it. I received a cute pink bag with it as well. I will update after I wear brazilian hair uk. But so far so good. I really wanted to wait a week before I left my review so I could be honest and have a brazilian hair bundles. I am in love, that's the only way to put it. The hair is so soft and the body wave is beautiful. The lace wigs uk looks really good, especially after I bleached my knots. I didn't have to do anything after that. It just looks so good and natural. My friends and family have been asking me about hair extensions uk and I highly recommend Enoya. This is such a beautiful unit, for a great price as well. And great for beginners.