Klik venligst
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Det er populisme og hykleri

Fredag 15. marts 2019 kl. 09:59

Det er populisme og hykleri
Aage Stenz, Bjarkesvej 21, 8960 Randers SØ - medlem af Socialdemokratiet.
LÆSERBREV Af Aage Stenz, Bjarkesvej 21, 8960 Randers SØ - medlem af Socialdemokratiet.

I et læserbrev i RANDERSiDAG den 5. marts under overskriften ”Alle skal have et værdigt ældreliv” påpeger byrådsmedlem Charlotte Broman Mølbæk (SF) de problemer, der desværre er opstået på det nye plejehjem ”Huset Nyvang”. Hun nævner de store forventninger, der har været til ”fremtidens plejehjem”, og som desværre ikke er blevet indfriet blandt andet på grund af manglende personaleressourcer.

Men her hopper kæden altså af for Charlotte Broman Mølbæk. For hun er helt klart - efter min mening – medskyldig i nogle af de efterhånden dårlige normeringer og millionbesparelser, der er på vej til at blive udmøntet i vores ældrepleje. Og det er hun medskyldig i sammen med såvel Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten som andre byrådsmedlemmer, der ikke ville/turde forholde sig til virkeligheden under budgetlægningen. For da de sagde nej til at nedlægge Plejehjemmet Aldershvile i Havndal samt Dronningborg Plejehjem, vidste de udmærket godt, at besparelserne kom til at gå ud over blandt andet de andre plejehjem.

For pengene skulle selvfølgelig findes andre steder. Det vidste de godt. Og når man så i populismens navn går ind for, at vi skal beholde alle plejehjem i kommunen - selv om nogle er særdeles utidssvarende, nedslidte og dyre at drifte - så er det da klart, at hele ældreområdet efterhånden bliver laveste mulige fællesnævner. Men det generer åbenbart ikke Charlotte Broman Mølbæk (SF) og andre i byrådet. Alt skal åbenbart bare være, som det hele tiden har været - der er jo det nemmeste - uanset, at det bliver dyrere og dårligere. Det kalder jeg uansvarlig omgang med skatteborgernes penge.

Og konsekvensen af, at man ikke tør/vil tage de rigtige og de nødvendige beslutninger, viser allerede sine tydelige spor i vores ældrepleje. Ja, ”tøsedrengepolitikken” har tilsyneladende et godt rodnet i Randers Kommune. Det er simpelthen uværdigt over for vores ældre medborgere.

Hvis man som byrådspolitiker bare bliver ved med at skubbe problemerne foran sig med lukkede øjne og kun forholder sig til de populære sager - der giver stemmer til valget - ender hele vores ældrepleje desværre som et discountprojekt, vi ikke kan være bekendt.

Så kære byrådspolitikere: Tag nu ansvar og lad være med at gemme jer bag embedsmændene, når det brænder på. Og glem nu alt det popularitetsræs og vis, I tør tage de nødvendige og ansvarlige beslutninger. De skal jo alligevel tages på et senere tidspunkt.
Kommentarer til artiklen:
Kære Aage.
Jeg ved godt, at du altid har villet de ældre det godt. Men jeg husker også, da du for år tilbage i en sparerunde....med beklagelse.....rejste dig i byrådssalen og stemte FOR besparelser på ældreområdet.
Else Birkeskov Christensen, 16-03-2019 12:13:48

Der findes ingen dårlige job, så det er ikke derfor at personalet siger op. Det er så simpel en ting som dårlig ledelse og chef som IKKE værdsætter personalet så de fastholdes i stillingen men overbebyrdes.
Hans Jørgensen, 16-03-2019 07:46:09

Tror ikke, at der havde været bedre normering på Nyvang selv om man havde lukket Aldershvile og Dronningborg. Denne lukning kunne jo overhovedet ikke have været gennemført på nuværende tidspunkt, da beboerne jo skal varsles og have andre steder at bo. Mere bekymrende er det, at den ansvarlige udvalgsformand ( Fatma) sammen med borgmesteren er som sunket i jorden. Er det en ny Thyra Frank vi har fået i Randers? Ses kun når der klippes bånd, men ikke når der er dårlige sager?
Christian Boldsen, 15-03-2019 16:21:00

Aage er her et glimrende eksempel på at brændende politiske platforme trives bedst blandt mennesker uden politisk jordforbindelse. 2+2 giver jo også 5, hvis man lige fylder lidt ekstra på. Jesus Kristus på cykel, hvor er socialdemokratiet en skygge af sit tidligere jeg, og en parodi på et ordentligt parti, ihvertfald lokalt.
Søren Langberg, 15-03-2019 14:56:23

Kære Aage
Handler det ikke om prioriteringer?
Kunne man eksempelvis ikke lade være med at afsætte midler til "byen til vandet"? Eller hæve skat som Charlotte og SF foreslog?
Nej det her er et resultat af, dit parti vælger den blå vej i budgetterne, også under forhandlingerne. Som jeg jo som bekendt deltog i.
Beboerlisten, Velfærdslisten, Enhedslisten, radikale og SF foreslog en anden løsning, men det ville socialdemokratiet ikke.
Nej så ville Torben Hansen og S heller skære på special undervisning, ældre og andre, end at hæve skatten.
Så, nej Aage, fingrene peger kun i Socialdemokratiets retning og jeg håber vælgerne også husker det til det kommende valg.
Jens Laursen SF
Jens Laursen, 15-03-2019 12:21:09

Nu er det da vist på tide at du læser op på realiteterne.
Hvis du ser på de sidste mange års budgetter og dertil hørende opfølgninger, vil du se en nærmest permanent overskridelse af budgetterne.
Det må alt andet lige betyde. at de såkaldt budgetansvarlige ikke har et realistisk syn på forholdet mellem indtægter og udgifter.

Ved sidste budgetforlig forpassede man en åbenlys mulighed for at ændre dette, men ak der blev blot vedtaget mere fra samme skuffe.
De lister og partier som du kritiserer, har vel blot holdt sig til deres valgløfter, modsat visse andre.
Randers kommune er under et voldsomt økonomisk pres, alligevel "parkeres" der penge til futuriske projekter, det er der bare ikke råd til.
Så man vi jo dernæst undre os over at der allerede nu nærmest er kø, i retning af at ændre på det vedtagne budget, når besparelserne skal udmøntes, det tyder i den grad på at "et er budget at lægge, noget andet er vælgernes vrede"

Vi savner en langsigtet, ordentlig økonomisk plan. Vi savner at de fremskrivninger, der blandt andet ligger på ældreområdet, tages med.
Hvorfor ? Fordi der ikke i tilstrækkelig grad bliver udvist rettidig omhu, det er en økonomisk bombe under hele kommunen.

Hvis du så endelig kigger på udgiften pr ældre, vil du opdage at den ligger i den absolut høje ende i landets kommuner, modsat f.eks det sociale område.

Og ja der skal være ordentlige forhold for de ældre, men så må bling,blær og prestige nedskaleres.

Så det er for let Aage.

Søren Mikkelsen, 15-03-2019 10:27:36


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Debat


"Kampen" for friskolerne
Debat
Læserbrev af Finn Rytter Larsen, Blenstrupvej 30, Blenstrup.
Vi skal have en moderne grænsekontrol
Vi skal have en moderne grænsekontrol
Debat
Læserbrev af Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V). Valgt i Østjylland.
Regeringens besparelser skal væk
Regeringens besparelser skal væk
Debat
Vores velstand og velfærd afhænger af uddannelse.
Mere til Verdo-sagen
Mere til Verdo-sagen
Debat
Læserbrev af Simon Ø. Simonsen folketingskandidat (V) Østjylland. Vester Boulevard 17, 8920 Randers NV.
Valgdebat om psykisk arbejdsmiljø
Valgdebat om psykisk arbejdsmiljø
Debat
Troels Lund Poulsen (V) og Leif Lahn (Soc.dem) mødes til debat om psykisk arbejdsmiljø hos HK Østjylland.
Verdo: kr. 20.000 retur til hver parcelhusejer
Verdo: kr. 20.000 retur til hver parcelhusejer
Debat
Hvad med resten? Læserbrev af Asger Brorsen & Bo Vestergaard Hansen, Det Konservative Folkeparti, Randers.
Yderfløjen overhaler sig selv
Yderfløjen overhaler sig selv
Debat
Læserbrev af Simon Ø. Simonsen, folketingskandidat (V) Østjylland.
Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Debat
Sådan lød budskabet fra seks østjyske politikere,
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Debat
Af Nick Zimmermann - Byrådsmedlem i Randers Kommune og folketingskandidat.
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Debat
Skrevet af, Christina Kjærsgaard (V)
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld