Klik venligst
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Flere penge til vores børn

Torsdag 14. marts 2019 kl. 14:37

Flere penge til vores børn
Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V). Valgt i Østjylland.
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V). Valgt i Østjylland.

Charlotte Broman Mølbæk fra SF turnerer for tiden rundt med, at jeg skulle være ligeglad med kvaliteten i vores daginstitutioner. Det er et besynderligt postulat al den stund, vi de sidste fire år har styrket kvaliteten i dagtilbuddene. Senest med en mia. kr. til en tidlig indsat, der bl.a. går til flere pædagoger i de institutioner, hvor der er mange børn fra udsatte områder.

Ligeledes har kommunerne fået langt flere penge til borgernær velfærd, end dengang SF sad i regering. Sammen med Bjarne Corydon skar SF ned på bevillingerne til kommunerne, og det førte til besparelser i mange institutioner. Det er derfor en noget tynd omgang at påstå, at jeg intet vil gøre, på baggrund af et tv-program som Mølbæk har set.

Som tidligere borgmester kender jeg alt til fikse initiativer fra Christiansborg, hvor et beløb øremærkes til en bestemt form for indsats, eller hvor der stilles krav til bestemte normeringer.

Jeg er stor tilhænger af det kommunale selvstyre og det demokrati, som findes i de enkelte institutioner. Jeg vil gerne være med til at tilføre området flere penge, men jeg vil ikke være med til at indføre tvungne minimumsnormeringer for antallet af pædagoger.

Der kan være mange tilfælde, hvor den enkelte institution hellere vil bruge pengene på noget andet eller eksempelvis vil have flere pædagogiske assistenter. Det skal den enkelte institution selv afgøre, fremfor at være pålagt et firkantet regelsæt udtænkt i forbindelse med en valgkamp.

Det, der betyder noget, er, at kommunerne får flere penge at disponere over. Det kan vi gøre, hvis der gennemføres en udligningsreform, sådan at eksempelvis Randers får et større årligt beløb. Det gik desværre i vasken, fordi Socialdemokraterne af taktiske årsager ikke ville være med.

Vores børn skal ikke være kastebold i en politisk kamp om, hvem der kan vise mest handlekraft. I stedet bør vi østjyske politikere stå sammen om, at der skal gennemføres en udligningsreform, således at kommunerne får ro omkring økonomien og dermed bedre mulighed for at tilbyde endnu bedre dagtilbud for de mindste.

Samtidig bør vi give den en skalle i forhold til at få gjort noget ved sygefraværet, der plager mange institutioner. Det er den store synder, når der opstår situationer med en enkelt pædagog, som skal tage sig af alt for mange børn. Det er et langt, sejt træk, men vi kan nå i mål, hvis vi giver kommunerne den nødvendige frihed og økonomiske råderum fremfor at presse fikse målsætninger ned over dem, der tager sig af vores børn i dagligdagen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Kommentarer til artiklen:
Den gode Michael har endnu en gang placeret sig så langt fra vinduet i debatten, at det han siger ikke betyder noget som helst. Er der da ikke nogen af jer der kender ham, der vil hjælpe ham.
Søren Langberg, 15-03-2019 16:09:22

Ja, det lader det til, at mange fra regeringspartierne også er. Det giver nemlig mulighed for at sige, at det er kommunernes ansvar, når noget går galt.
Der tales meget om at nedlægge regionerne, og det øger dermed muligheden for at give kommunerne skylden for de forringelser, der uvilkårligt følger efter nedskæringer, eller som det ofte kaldes: effektiviseringer.
Jeg tror, der vil være mere fornuft i at nedlægge Folketinget, eller bare sætte antallet af MF'ere ned fra 179 til 100. Der er alt for mange, der ikke gør meget andet end at være partisoldater.
Finn Rytter Larsen, 14-03-2019 17:49:28

Mangler du, ikke lige et par enkelte fakta.

1: Den tvungne årlige besparelse på 0,5% i budgetterne.
Resultat: Det giver selvfølgelig på politikersprog flere penge.
2: Konstante organisatoriske ændringer, mere administration, dokumentation, flere mellemled(ere).
Resultat: Flere hænder (bare ikke varme) på politikersprog.
3: Hvorfor er det så "bekvemt" ikke at have minimumsnormeringer.
Resultat: Så har de enkelte kommuner "frihed" til at have op til 60 børn til en medhjælper og en pædagog, når poderne er ude i det fri.

Hvordan ser dit kære regnestykke ud pr barn i de enkelte kommuner ?
Læs nu grundigt. PR BARN.

Det er desværre valgår, så nu dukker i alle sammen op med allehånde løfter, det lyder skønt men resultaterne er normalt ikke særligt kønne.

Så kære Michael, jeg og mange andre vil se reel handling, reelle ændringer, en anstændig, langsigtet politisk linie på hele det sociale område, få nu hovedet op af "hullet" væk fra skærmen og djøffernes excel-ark.

Søren Mikkelsen, 14-03-2019 15:54:20


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Debat

Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Debat
Sådan lød budskabet fra seks østjyske politikere,
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Debat
Af Nick Zimmermann - Byrådsmedlem i Randers Kommune og folketingskandidat.
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Debat
Skrevet af, Christina Kjærsgaard (V)
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Debat
Ifølge en ny undersøgelse mener fire ud af fem, at dansk politik i dag går ud på at mistænkeliggøre og tilsvine hinanden.
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Debat
Venstre var mødt talstærkt op med både lokale byrådsmedlemmer og VU'ere
Flere kvinder i Folketinget
Flere kvinder i Folketinget
Debat
Mød de seks politikere på turné i Østjylland lørdag d. 18. maj
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
Debat
Dagpengene er afgørende for trygheden på arbejdsmarkedet. Men ordningen er ikke god nok i dag.
Folkeskolen som B-hold?
Folkeskolen som B-hold?
Debat
Læserbrev af Malte Larsen, S, Vester Boulevard 29, 8920 Randers NV.
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
Debat
Læserbrev af Af Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus og politisk leder for SF-Aarhus og Charlotte Broman Mølbæk, folketingskandidat og byrådsmedlem Randers Kommune.
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
Debat
Af Jens Iversen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Åstorpvej 78, Christiansfeld.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld

I kept reading all the lace wigs uk and looking at pictures over and over. I finally broke down and ordered Wednesday and got it today. I can't wait to put it on and style it. I received a cute pink bag with it as well. I will update after I wear brazilian hair uk. But so far so good. I really wanted to wait a week before I left my review so I could be honest and have a brazilian hair bundles. I am in love, that's the only way to put it. The hair is so soft and the body wave is beautiful. The lace wigs uk looks really good, especially after I bleached my knots. I didn't have to do anything after that. It just looks so good and natural. My friends and family have been asking me about hair extensions uk and I highly recommend Enoya. This is such a beautiful unit, for a great price as well. And great for beginners.