-
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Nu bliver der gjort noget ved støjen

Onsdag 13. marts 2019 kl. 14:00

Nu bliver der gjort noget ved støjen
Michael Aastrup Jensen, MF (V), Assentoft, og Christian Brøns, Randers, gruppeformand for Venstre i Randers Byråd.
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, MF (V), Assentoft, og Christian Brøns, Randers, gruppeformand for Venstre i Randers Byråd.

Den store infrastrukturplan indeholder en masse gode nyheder til Kronjylland. Især udvidelsen af E45 har trukket mange overskrifter.

Som nabo til E45 er det imidlertid fuldt forståeligt, hvis nyheden medfører bekymring, for vil en udvidelse af E45 betyde endnu mere støj? Her er den gode nyhed, at der i infrastrukturplanen er afsat hele 1,6 mia. til støjbekæmpelse, hvoraf der allerede er øremærket penge til støjbekæmpelse ved Helsted.

Vi er meget glade for, at der er afsat så mange penge til støjbekæmpelse, og at netop Helsted er direkte nævnt i planen. Vi har brugt mange kræfter på at gøre opmærksom på de mange gener, naboerne oplever.

Eksempelvis havde vi finansminister Kristian Jensen på besøg for selv at opleve støjproblemerne. Samtidig er det også lykkedes at få sat penge af på kommunens budget til støjbekæmpelse. Det er med andre ord en mærkesag for os både på Christiansborg og på rådhuset.

Det er et positivt tegn, når der er mere trafik, for det er et tegn på, at det går godt her i Østjylland. Der er mere aktivitet og derfor mere trafik. Vi må imidlertid ikke glemme dem, som oplever bagsiden af medaljen, nemlig dem, som er naboer til motorvejen og den støj, der følger med.

Det er mildest talt kun rimeligt, at man skal kunne få ørenlyd i sin egen have, og derfor prioriterer vi nu et milliardbeløb til at gøre noget ved problemerne. Der findes gode løsninger til at reducere støjen markant, og derfor skal vi også være parat til at bruge de penge, der skal til, for at skabe bedre forhold for naboerne. Vi ved at støj har en negativ effekt på helbredet, så derfor er det rigtig vigtigt, at området nu får et væsentligt løft.

Det er ikke kun Helsted som oplever at være generet af støjen. Vi har været i dialog med en stribe grundejerforeninger i bl.a. Vorup og Hornbæk, så vi ved, at der er flere steder, som i den grad trænger til effektiv støjbekæmpelse.

Der er afsat omkring 1,3 mia. kr., som kan søges til støjbekæmpelse, så i samarbejde med kommunen burde der være rigtig gode muligheder for, at vi kan komme støjproblemerne, langs hele den del der går igennem Randers, til livs. Vi vil i hvert fald kæmpe videre for, at den ambition bliver til virkelighed.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Kommentarer til artiklen:
Vi drømmer bare om at kunne sove om natten for støj fra en nabo fabrik, støj er ødelæggende for helbred og hverdag og giver i sidste ende store udgifter for både sundhedsvæsen og tabt arbejdsfortjeneste - her er man ved at ødelægge en familie på 4 men vi er nok ikke "mange nok" til at kommunen vil gøre noget ved det....
Mette Hvid Hansen, 14-03-2019 07:47:55


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Debat

Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Debat
Sådan lød budskabet fra seks østjyske politikere,
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Debat
Af Nick Zimmermann - Byrådsmedlem i Randers Kommune og folketingskandidat.
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Debat
Skrevet af, Christina Kjærsgaard (V)
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Debat
Ifølge en ny undersøgelse mener fire ud af fem, at dansk politik i dag går ud på at mistænkeliggøre og tilsvine hinanden.
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Debat
Venstre var mødt talstærkt op med både lokale byrådsmedlemmer og VU'ere
Flere kvinder i Folketinget
Flere kvinder i Folketinget
Debat
Mød de seks politikere på turné i Østjylland lørdag d. 18. maj
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
Debat
Dagpengene er afgørende for trygheden på arbejdsmarkedet. Men ordningen er ikke god nok i dag.
Folkeskolen som B-hold?
Folkeskolen som B-hold?
Debat
Læserbrev af Malte Larsen, S, Vester Boulevard 29, 8920 Randers NV.
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
Debat
Læserbrev af Af Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus og politisk leder for SF-Aarhus og Charlotte Broman Mølbæk, folketingskandidat og byrådsmedlem Randers Kommune.
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
Debat
Af Jens Iversen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Åstorpvej 78, Christiansfeld.
Klik venligst
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld

I kept reading all the lace wigs uk and looking at pictures over and over. I finally broke down and ordered Wednesday and got it today. I can't wait to put it on and style it. I received a cute pink bag with it as well. I will update after I wear brazilian hair uk. But so far so good. I really wanted to wait a week before I left my review so I could be honest and have a brazilian hair bundles. I am in love, that's the only way to put it. The hair is so soft and the body wave is beautiful. The lace wigs uk looks really good, especially after I bleached my knots. I didn't have to do anything after that. It just looks so good and natural. My friends and family have been asking me about hair extensions uk and I highly recommend Enoya. This is such a beautiful unit, for a great price as well. And great for beginners.