Klik venligst
--Klik venligst-

Del på Facebook   Print siden

Kvinderne fik ny leder

Søndag 10. marts 2019 kl. 08:04

Kvinderne fik ny leder
Tv. den nye leder, Majken Vestergaard. Th. Iben Sønderup.
Salen i Kulturhuset i Langå var fyldt, da Iben Sønderup stillede sig ved mikrofonen for at skyde Langå Kvindedags 10-års jubilæum i gang. Kvinderne fik ved samme lejlighed ny leder.

Altid først på programmet var den obligatoriske “kamp kvindesang”, som mange af deltagerne kunne udenad. Dernæst skulle den kommende formand for kvindernes kampdag i Langå præsenteres.

Det blev Majken Vestergaard, der fik det ærefulde hverv at overtage faklen efter Iben Sønderup. Majken bor i Langå med sin familie og underviser på den Langå Skole. Derudover er hun aktiv i politik og i Hjemmeværnet, hvor hun er presse- og projektofficer og boltrer sig i forskellige events og PR opgaver. Hun har næsten altid gang i et eller andet, der giver hende et smil om læben

"Tak for det ærefulde hverv at føre kvindernes kampdag i Langå videre. Jeg har virkeligt nydt de mange aftner hvor vi har planlagt denne kvindedag og som en pudestramaj så danner der sig et billede af, at I er kvinder, der kender hinanden på kryds og tværs," sagde Majken Vestergaard bl.a. og påpegede:

"Lokalt i Randers er der kommet flere kvinder i byrådet. Og i Langå har flere kvinder fundet sammen for at gøre noget godt for andre. Der er blevet lavet indsamlinger til kvinder i andre lande, krisecenteret og her i aften Mødrehjælpen i Randers."

"Vi ønsker stadig mere synlig ligestilling mellem kønnene ikke nødvendigvis i røde og grønne lyssignaler, men i en mangfoldighed af farver, da vi er en mangfoldig masse. Vi ville ikke være vrede kvinder i mandetøj og uden bh, men vise alt det som kvinderne og vi som samfund har opnået i Danmark."

Eks-leder Iben Sønderup fik flotte ord med hjem for sit store engagement for Kvindedagen og Langå by.

Programmet for 10 års jubilæet var spækket med lækkerier for enhver smag

I havestuen sad 5 lokale kvindelige folketingskandidater fra 5 forskellige partier. Det var Charlotte Green fra det Konservative Folkeparti, Katrine Robsøe fra det Radikale Venstre, Charlotte B. Mølbæk fra Socialistisk Folkeparti, Iben Sønderup fra Socialdemokratiet og Mette H. Dencker fra Dansk Folkeparti.

De 5 kvindelige folketingskandidater var klar til at tale med de mange gæster, der havde lyst til at blive klogere på deres politik og tanker om tiltag, alt imens to friske herrer serverede kaffe og kage i stor og god stil over disken.

I byrådssalen var der “Powerkvindemesse”, hvor Lene Hart, formand for FOA og LO Randers, deltog sammen med Susanne Nielsen, der til dagligt er Social og Sundhedsassistent, men i sin fritid arbejder som sminkør for bl.a. Forsvarets specialoperationsstyrker, hvor hun bruger sin viden fra sit civile arbejde som sminkør og sin uddannelse som sundheds og træningsvejleder i sit civile arbejde.

Man kunne også møde powerkvinden Dorthe Tapomayi Nielsen, der er forkvinde for Langå i Udvikling, samt Hanne-Mette Tolsgaard, der er afspæningspædagog og arbejder ved Mindful Moving, og holdt oplæg om den improviserede bevægelse med gode forslag til en mere bevægelig krop.

I byrådssalen optrådte Balliancen sangerinderne Cecilie Drachman og Fie Følbæk Gravgaard samt Dan Jensen, der alle er lokale kunstnere. Desuden havde Josefine S. Rasmussen et oplæg om sexisme og journalistiske vinkler på Metoo og andre kønsproblematikker.

Dagen sluttede med fællesspisning, musik og gode debatter rundt omkring i byrådssalen, mens solen gik ned over Langå og Kvindernes kampdag anno 2019

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Lejlighedsbeboere i Randers risikerer at havne i forsikringsknibe
Lejlighedsbeboere i Randers risikerer at havne i forsikringsknibe
Forside
TYVERI FRA KÆLDER OG LOFT: Vælger tyven at tømme kælderrum eller loftsrum, så er man på den, hvis særlige værdifulde ting forsvinder.
Nye fiskenet og kikkerter til formidling af naturen i Gudenåparken
Nye fiskenet og kikkerter til formidling af naturen i Gudenåparken
Forside
Aage v. Jensen Naturfond har doneret 350.000kr til nyt udstyr, der vil gøre det muligt at nyde og studere naturen i Gudenåparken og Gudenåengene på nærmeste hold.
Intimkoncert med Cæcilie Norby på Hotel Randers
Intimkoncert med Cæcilie Norby på Hotel Randers
Forside
I efteråret vil Cæcilie Norby være i alles hjem når det populære Tv-show Toppen Af Poppen ruller over skærmen.
Her sys alt fra fortelte til fine kjoler
Her sys alt fra fortelte til fine kjoler
Forside
Ind ad døren til Unik Skrædderi kommer en desperat mor – kan du fikse min datters konfirmationskjole, hun skal konfirmeres i morgen?
Lavt sygefravær i Randers på trods af stigning på landsplan
Lavt sygefravær i Randers på trods af stigning på landsplan
Forside
En netop offentliggjort undersøgelse fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor viser, at sygefraværet i de danske kommuner stiger på landsplan.
Sommerfest i Randers City
Sommerfest i Randers City
Forside
Randers City byder sommeren velkommen, når de d. 31. maj afholder sommerfest i byen.
Kvinder har sværere ved at finde praktikplads end mænd
Kvinder har sværere ved at finde praktikplads end mænd
Forside
På erhvervsuddannelserne lykkes det i højere grad mænd end kvinder at finde en praktikplads, der er nødvendig for at gennemføre uddannelsen, viser en ny analyse fra Danmarks Statistik.
Kommunernes sygefravær steg i 2018
Kommunernes sygefravær steg i 2018
Forside
Nye tal viser, at sygefraværet i kommunerne steg i 2018 efter flere års fald.
På vej mod bæredygtig hospitalsdrift
På vej mod bæredygtig hospitalsdrift
Forside
Regionshospitalet Randers omstiller nu til bæredygtig drift. Læs mere her om hvordan de vil bære sig an.
Bedste resultat i 15 år for Verdo
Bedste resultat i 15 år for Verdo
Forside
Verdo havde i 2018 en omsætning på 2,4 milliarder kroner, hvilket er på samme niveau som omsætningen i 2017.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld