Klik venligst
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Vi mangler en strammere konkurslovgivning

Søndag 17. februar 2019 kl. 19:59

Vi mangler en strammere konkurslovgivning
Asger Brorsen, Kløvervænget 7, 8970 Havndal - bestyrelsesmedlem Konservative Randers.
LÆSERBREV Af Asger Brorsen, Kløvervænget 7, 8970 Havndal - bestyrelsesmedlem Konservative Randers.

Til dagligt driver min kone og jeg en handelsforretning, hvor hovedparten er lagt an på, at man yder sine erhvervskunder kredit. Denne kredit ydes ud fra tillid til kunden – men også tillid til vort retssystem og love.

Det er dog meget svært i Danmark at inddrive tilgodehavender, hvis skyldneren ikke ønsker at samarbejde. At begære et firma/person konkurs koster typisk kr. 35.000, og bank/kreditforening står altid med første pant. Typisk kan man ikke forvente at få sine 35.000 kr. igen, endsige sit tilgodehavende. Heldigvis har vi ikke mange af den slags sager årligt – når vi har dem, kan vi kun lade skyldneren løbe og bogføre tabet, vi kan intet gøre ved det.

Men jeg ser med stor bekymring på den tilsyneladende totale mangel på kontrol fra myndighederne ved mange konkurser. Det har længe været ”Vilde Vesten”, hvor ejeren ofte har haft næsten frie hænder med konkursboets værdier. Bedre er det ikke blevet med de såkaldte ”Iværksætterselskaber” – IVS. Her er der seriøse virksomheder imellem; men desværre alt for mange af disse 1-krones selskaber bruges til at svindle kreditorer, skattevæsen e.t.c. De unddrager sig revision – bl.a. gennem den mangelfulde lovgivning.

Så vidt jeg er orienteret, har den siddende regering bebudet en lovgivning her i 2019, som stopper alle IVS selskaber – ordningen skulle aldrig have været søsat.

Et andet stort problem er ”tvangsopløsninger”. Afleverer man ikke regnskab til myndighederne, vil selskabet til sidst blive tvangsopløst af Selskabs- og Erhvervsstyrelsen. Så skulle man tro, at der dukkede en kurator op fra staten – der vil jo typisk være udestående både til SKAT og varekreditorer – måske endda mangle penge i kassen. Men nej, igen kan ejeren gøre næsten som han vil.

Vi har selv prøvet, hvordan skrupelløse banker og skyldnere bruger denne metode til at tørre gæld af på andre. Som kreditor står vi nærmest magtesløse. Kun ved at hyre en advokat til mange tusinde kroner, kan vi få undersøgt selskabet. Ingen myndigheder skrider ind over for dette misbrug af kredit og skattekroner. Det er svindel på et højere plan.

Vi har i Danmark brug for en ny og strammere ”Skyldnerlovgivning” på erhvervsområdet. Vi skal kunne give ”erhvervskarantæne” til alle, der misbruger reglerne. Tvangsopløsninger er helt oplagt. Vi har set mange skandaler i SKAT over seneste år – jeg kan kun gisne om, hvor mange penge der tabes hvert år, grundet den alt for løse kontrol med virksomheder, der går konkurs eller tvangsopløses.

Ikke alene handler det om vores allesammens almindelige retsbevidsthed. Det handler også om den tradition for erhvervskreditter, vi har i Danmark. For mange selskaber er netop kreditter hos leverandører helt afgørende for, om man overhovedet kan drive forretning. Den tradition skal vi værne om og ikke lade enkelte, der misbruger systemet, ødelægge.

Her vil jeg gerne understrege, at vores erfaring er – modsat hvad mange måske tror – at langt, langt de fleste danskere og danske virksomheder er bundhæderlige. Det handler heldigvis om et lille mindretal – her mangler vi myndighedernes hjælp og en forbedret og strammere lovgivning.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Kommentarer til artiklen:
Undrage revision:

Man kan fravælge revison:

Betingelser for at fravælge revision

Virksomheder kan fravælge revision, hvis de to regnskabsår i træk ikke overskrider to af følgende tre størrelser på balancedagen:

en balancesum på 4 mio. kr.
en nettoomsætning på 8 mio. kr. og
et gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede på 12 i løbet af regnskabsåret

Men uanset om det ApS eller A/S, så er der stadig nogle, der laver det stunt, at lukke idag og åbne imorgen. Det kan der ikke laves om på pt. Det er ligeledes muligt at sælge et skrantende selskab.

Jeg kender til et A/S, der ikke kunne få sin negative moms udbetalt. Købte råvare i DK, satte dem sammen og sendte til andet EU-land. Der var 5 mio. tilgode. Ved at få det døbt om og få det tvangsopløst, måtte SKAT til lommerne, da boet var gjort op. Der blev næste 4.3 mio. Så var der igen kapital i det nye selskab. Så må vi se om SKAT laver samme stunt igen.

Når der er tilgodehavender, der ikke er forfaldet, så er det med at få startet rykkerapparatet og inkassomaskinen. Og få gjort udlæg.

Jeg anvender selv et firma, der blev afprøvet med 1 sag, der var tæt på udløb (3 år). Det var ikke evnen, men viljen. Så kom der lige en skrivelse med diverse gebyrer, renter osv. 3 dage senere fik jeg mine varer retur. I samme stand som da de blev leveret.

Nu er der et par sager mere undervejs, de går samme vej.

Poul Jensen, 18-02-2019 12:44:37


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Debat
Sådan lød budskabet fra seks østjyske politikere,
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Debat
Af Nick Zimmermann - Byrådsmedlem i Randers Kommune og folketingskandidat.
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Debat
Skrevet af, Christina Kjærsgaard (V)
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Debat
Ifølge en ny undersøgelse mener fire ud af fem, at dansk politik i dag går ud på at mistænkeliggøre og tilsvine hinanden.
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Debat
Venstre var mødt talstærkt op med både lokale byrådsmedlemmer og VU'ere
Flere kvinder i Folketinget
Flere kvinder i Folketinget
Debat
Mød de seks politikere på turné i Østjylland lørdag d. 18. maj
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
Debat
Dagpengene er afgørende for trygheden på arbejdsmarkedet. Men ordningen er ikke god nok i dag.
Folkeskolen som B-hold?
Folkeskolen som B-hold?
Debat
Læserbrev af Malte Larsen, S, Vester Boulevard 29, 8920 Randers NV.
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
Debat
Læserbrev af Af Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus og politisk leder for SF-Aarhus og Charlotte Broman Mølbæk, folketingskandidat og byrådsmedlem Randers Kommune.
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
Debat
Af Jens Iversen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Åstorpvej 78, Christiansfeld.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld

I kept reading all the lace wigs uk and looking at pictures over and over. I finally broke down and ordered Wednesday and got it today. I can't wait to put it on and style it. I received a cute pink bag with it as well. I will update after I wear brazilian hair uk. But so far so good. I really wanted to wait a week before I left my review so I could be honest and have a brazilian hair bundles. I am in love, that's the only way to put it. The hair is so soft and the body wave is beautiful. The lace wigs uk looks really good, especially after I bleached my knots. I didn't have to do anything after that. It just looks so good and natural. My friends and family have been asking me about hair extensions uk and I highly recommend Enoya. This is such a beautiful unit, for a great price as well. And great for beginners.