--Klik venligst-

Del på Facebook   Print siden

Da blodet flød i Kolind Sund

Søndag 10. februar 2019 kl. 11:23

Da blodet flød i Kolind Sund
Da Kolindsund i slutningen af 1800-tallet blev tørlagt og engarealerne pløjet, dukkede der sværd, økser og spyd frem af jorden.
Det kan være svært at forestille sig det en smuk forårsdag på Djursland, men i middelalderen var der blodige søslag lige midt på det nu drænede Kolind Sund på Djursland.

Det er Randers Folkeuniversitet og Foreningen Randersegnens Amatørarkæologer der inviterer alle interesserede til en spændende beretning ved arkæolog Thomas Poulsen fra Museum Østjylland.

Vi kender ikke til søslagene i detaljer, men fagfolk fra arkæologiens og historiens verden ved dog, at jyderne i to omgange tabte til stærkere norske flådestyrker dengang, da Kolind Sund vitterlig var et sund i tidlig middelalder.

Da Kolindsund i slutningen af 1800-tallet blev tørlagt og engarealerne pløjet, dukkede der sværd, økser og spyd frem af jorden. Mange af våbnene stammede fra begyndelsen af middelalderen og er formodentlig havnet i sundet efter, der blev udkæmpet voldsomme søslag der.

* Foredraget finder sted torsdag 21. februar kl. 19.00 i samlingssalen på Ældrecenter Thors Bakke, Møllegade 4, Randers. Tilmelding er nødvendig til Birthe Thorsen på btho48@outlook.com eller tlf.: 26 14 27 48. Entre opkræves.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

KulturRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld