-
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Malte Larsen tilbage i Folketinget

Mandag 14. januar 2019 kl. 15:56

Malte Larsen tilbage i Folketinget
Malte Larsen.
Socialdemokraten fra Randers kender allerede arbejdsgangene på Christiansborg, og han vil udnytte tiden frem mod det kommende valg til at tage fat i lokale mærkesager. Læs hans politik her.

50-årige Malte Larsen er tirsdag tilbage som medlem af Folketinget. Han overtager pladsen i den socialdemokratiske gruppe efter Maja Panduro, der er går på barselsorlov.

Ved det seneste valg til Folketinget var Malte Larsen på nippet til at blive valgt direkte ind. Han endte med at få pladsen som førstesuppleant i Østjylland, og han har siden vikarieret på Christiansborg i flere omgange – sammenlagt næsten to år.

”Så jeg kender arbejdsforholdene rigtig godt, og jeg glæder mig meget over muligheden for at tage fat i nogle af de problemer, vi skal have løst. Ikke mindst lokalt her i Randers og Østjylland”, siger Malte Larsen.

Flere penge til Randers Kommune
Han har især øje på den økonomiske ulighed, der rammer kommuner som Randers. Der er stærkt brug for den udligningsreform, som regeringen har droppet at gøre noget ved.

”Randers Kommune mister mange mio. kroner hvert år på grund af en uretfærdig udligning. Det er penge, som vi kunne bruge på den nære velfærd som folkeskoler og ældrepleje”, siger Malte Larsen.

”Såvel den geografiske som den sociale ulighed er vokset i de senere år. Det skal vi have stoppet - jeg skal være med til at skabe bedre udviklingsmuligheder for befolkningen i vores del af Danmark”, tilføjer han.

Mere sygehus – mindre motorvejslarm
Malte Larsen nævner mulighederne for udvikling af Regionshospitalet Randers som en anden af mærkesagerne. Sygehusene styres af regionerne, men rammerne fastlægges på Christiansborg. Og hvis det lokale sygehus skal have de bedste muligheder fremover, så er det vigtigt at bevare regionerne.

”Vi er simpelt hen nødt til at holde fast i de folkevalgte regionspolitikere. Ellers bliver sundhedsvæsenet styret af bureaukrater fra København, og det kan vi ikke være tjent med. Vi har brug for lokal indsigt, så vi kan udvikle vores sygehus endnu mere”, siger Malte Larsen.

Som et tredje indsatsområde fremhæver han den lokale del af motorvej E45. Motorvejen er på mange måder en livsnerve i samfundet, og der er brug for mere plads – og samtidig mindre støj.

”Vi skal have en udvidelse af E45 på plads, men det skal ikke ske på bekostning af beboerne langs motorvejen. Tværtimod – de har levet med alt for megen støj i mange år, så der skal findes penge til støjsikring”, fastslår Malte Larsen.

Folketingspolitiker med bred erfaring
På Christiansborg kommer han med sine mere end 30 år på arbejdsmarkedet til at hæve gennemsnittet for erhvervserfaring betragteligt. Han er uddannet landmand, sygehusportør og lærer, så Malte Larsen er måske det fagligt mest alsidige folketingsmedlem i Danmark.

Med til alsidigheden hører også et udpræget praktisk håndelag. I 2018 lagde han således selv nyt tag på familiens hus på Vester Boulevard i Randers, hvor han tidligere selv har opført en tilbygning.

Malte Larsen kunne fejre sin 50-årsfødselsdag i december. Han er som nævnt bosiddende i Randers og gift med Lise-Lotte, som han har fem børn sammen med. I alt er Malte Larsen far til seks børn og farfar til et, -snart to børnebørn.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Kommentarer til artiklen:
Indsendt af hvem?

Hvor længe skal vi blive ved med at se anonyme pressemeddelelser i RandersIdag?

Det er direkte pinligt, at RandersIdag ikke tydeligt angiver ophavet til deres "artikler".

Hvis der er tale om redigerede pressemeddelser bør dette også være tydeligt angivet, så vi som læsere kan være sikre på hvad RandersIdag redaktionen står bag og hvad indlæggets afsender er ansvarlig for.
Kalle Nielsen, 16-01-2019 15:27:25


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

Renseanlæg i Spentrup har renset spildevand for sidste gang
Renseanlæg i Spentrup har renset spildevand for sidste gang
Forside
Vandmiljø Randers lukkede fredag den 14. juni Spentrup Renseanlæg.
Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO2
Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO2
Forside
Et cykelhold fra PFA i København vandt Vi Cykler til Arbejde 2019, mens en holdkaptajn fra Fredericia kunne fejre 21 år som holdkaptajn.
Åbning af børneteaterfestival
Åbning af børneteaterfestival
Forside
Lørdag den 15. juni var Jennumparkens børnekor med til at åbne børneteaterfestival på Amfiscenen ved Randers Egnsteater.
Østjyske elever får byggeri på skoleskemaet
Østjyske elever får byggeri på skoleskemaet
Forside
Skoleelever fra Østjylland får snart mulighed for at komme ind bag hegnet på en byggeplads og prøve kræfter med bygge- og anlægsbranchens værktøj og metoder.
Årets Asfergborger støtter det lokale handelsliv
Årets Asfergborger støtter det lokale handelsliv
Forside
Årets Asfergborger blev i 2018 Claus Edelgaard Nielsen. Claus har netop overrakt prisens 5.000 kroner til Støtteforeningen Vestergade 16
To Fantastiske Udstillinger
To Fantastiske Udstillinger
Forside
Fra lørdag den 29. juni til søndag den 7. juli danner Memphis Mansion rammen for to fantastiske udstillinger.
Kom til Girls Night Out på Yesterday
Kom til Girls Night Out på Yesterday
Forside
Så er det endelig tid til endnu en fantastisk Girls Night Out hos Nordisk Film Biografer i Randers! Denne gang på den romantiske komedie 'Yesterday'.
’Maccen’ i Randers har fødselsdag
’Maccen’ i Randers har fødselsdag
Forside
16. juni 1999 var en stor dag for burgerelskende randrusianere.
Donation til børnekor
Donation til børnekor
Forside
De yngste fra Jennumparkens Børnekor sang ved generalforsamlingen for Randers Østre Inner Wheel Club onsdag den 12. juni.
Regionshospitalet Randers har nedbragt deres madspild
Regionshospitalet Randers har nedbragt deres madspild
Forside
Nyt initiativ nedbringer madspild i storkøkkener.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld