-
--Klik venligst-

Del på Facebook   Print siden

Højere fremmøde blandt skoleelever

Fredag 11. januar 2019 kl. 08:04

Højere fremmøde blandt skoleelever
Henrik Johansen, skolechef i Randers Kommune - det gør mig glad.
Målrettet indsatser betaler sig. Det har de erfaret på Nørrevangsskolen i Randers. Her har de arbejdet målrettet med at nedbringe elevernes fravær, og det har skabt positive resultater.

I Randers Kommune er der stort fokus på at skabe et højt fremmøde blandt skoleeleverne. På Nørrevangsskolen har de siden august 2017 haft en målrettet indsats mod skolens 9. klasser. Det har resulteret i et positivt fald i elevfraværet.

Fra skoleåret 2016/2017 til skoleåret 2017/18 er elevfraværet faldet med 2,2% på Nørrevangsskolen.

"Fra fravær til fremmøde" hedder det projekt, som har sat gang i den positive udvikling på blandt andet Nørrevangsskolen. Projektet, som begyndte i juni 2017, er en del af den boligsociale helhedsplan i Nordbyen og foregår i et samarbejde mellem Bysekretariatet og Randers Kommune.

"Det gør mig glad at se, at fraværsindsatserne på Nørrevangsskolen gør en forskel. Det viser, at vi har fat i noget, og at vi er i gang med en positiv udvikling. Vi ved, at højt fremmøde har stor betydning for elevers trivsel og læring. Fravær kan være symptom på noget andet, og derfor er det vigtigt, at vi har fokus på det, så vi kan sætte tidligt ind og hjælpe, hvis vi opdager, at en elev begynder at have forhøjet fravær," siger Henrik Johansen, skolechef i Randers Kommune.

Alle skolerne i Randers Kommune har siden skoleåret 2016/2017 arbejdet med at nedbringe elevfraværet.

Samlet set har skolerne i Randers oplevet et fald i elevfraværet, og dermed har de undgået den negative stigning, der ses på landsplan.

I gennemsnit kommer eleverne i Randers Kommune næsten en dag mere i skole end eleverne på landsplan.

Tæt opfølgning og dialog
Projekt "Fra fravær til fremmøde" er et initiativ, der indeholder en række faste procedurer for håndtering af elevernes fravær. Blandt andet skal forældrene ringe ind til en fraværstelefon, hvis deres barn har akut fravær eller sygdom.

"Hver morgen tager vi imod eleverne, og hvis der er nogle elever, der ikke dukker op, så ringer vi til deres forældre. På den måde opretholder vi en positiv dialog med forældre og elever, så vi ved, hvis der er nogen, vi skal være særligt opmærksomme på eller som har behov for hjælp. Som udgangspunkt er vores erfaring, at både børn og forældre oplever det som en omsorg, at vi følger dem så nøje," fortæller AKT-pædagog på Nørrevangsskolen Kathrine Schmücker.

Maiken Hougaard er fremskudt socialrådgiver i Randers Kommune og sammen med Kathrine Smücker er hun en del af det team, der er med til at facilitere fraværsindsatserne på skolerne.

"Indsatsen skal i høj grad også ses som en præventiv indsats. Formålet med indsatsen er selvfølgelig at nedbringe fraværet, men det handler også om at hjælpe de enkelte elever med det, der er årsag til deres fravær. Helt grundlæggende kan vi sige, at det virker at have fokus på fravær. Alene det, at vi har så tæt en opfølgning gør, at både forældre og elever mærker, at det er noget, der betyder noget" siger Maiken Hougaard.

"Fra fravær til fremmøde" begyndte i august 2017 på tre af kommunens skoler og kører i fire år. Foruden projektet på tre af skolerne, arbejder kommunens øvrige skoler også med forskellige indsatser, der er målrettet på at sikre højt fremmøde.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

Renseanlæg i Spentrup har renset spildevand for sidste gang
Renseanlæg i Spentrup har renset spildevand for sidste gang
Forside
Vandmiljø Randers lukkede fredag den 14. juni Spentrup Renseanlæg.
Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO2
Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO2
Forside
Et cykelhold fra PFA i København vandt Vi Cykler til Arbejde 2019, mens en holdkaptajn fra Fredericia kunne fejre 21 år som holdkaptajn.
Åbning af børneteaterfestival
Åbning af børneteaterfestival
Forside
Lørdag den 15. juni var Jennumparkens børnekor med til at åbne børneteaterfestival på Amfiscenen ved Randers Egnsteater.
Østjyske elever får byggeri på skoleskemaet
Østjyske elever får byggeri på skoleskemaet
Forside
Skoleelever fra Østjylland får snart mulighed for at komme ind bag hegnet på en byggeplads og prøve kræfter med bygge- og anlægsbranchens værktøj og metoder.
Årets Asfergborger støtter det lokale handelsliv
Årets Asfergborger støtter det lokale handelsliv
Forside
Årets Asfergborger blev i 2018 Claus Edelgaard Nielsen. Claus har netop overrakt prisens 5.000 kroner til Støtteforeningen Vestergade 16
To Fantastiske Udstillinger
To Fantastiske Udstillinger
Forside
Fra lørdag den 29. juni til søndag den 7. juli danner Memphis Mansion rammen for to fantastiske udstillinger.
Kom til Girls Night Out på Yesterday
Kom til Girls Night Out på Yesterday
Forside
Så er det endelig tid til endnu en fantastisk Girls Night Out hos Nordisk Film Biografer i Randers! Denne gang på den romantiske komedie 'Yesterday'.
’Maccen’ i Randers har fødselsdag
’Maccen’ i Randers har fødselsdag
Forside
16. juni 1999 var en stor dag for burgerelskende randrusianere.
Donation til børnekor
Donation til børnekor
Forside
De yngste fra Jennumparkens Børnekor sang ved generalforsamlingen for Randers Østre Inner Wheel Club onsdag den 12. juni.
Regionshospitalet Randers har nedbragt deres madspild
Regionshospitalet Randers har nedbragt deres madspild
Forside
Nyt initiativ nedbringer madspild i storkøkkener.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld