Annonce
Del på Facebook   Print siden

Spørgsmålene står i kø som aldrig før

Mandag 7. januar 2019 kl. 21:30

Spørgsmålene står i kø som aldrig før
Christian Brøns, byrådsmedlem og gruppeformand for Venstre, og Louise Høeg, byrådsmedlem og politisk ordfører for Venstre.
LÆSERBREV Af Christian Brøns, byrådsmedlem og gruppeformand for Venstre, og Louise Høeg, byrådsmedlem og politisk ordfører for Venstre.

Spørgsmålene står i kø som aldrig før. I 2015 stillede de randrusianske byrådsmedlemmer 134 spørgsmål til forvaltningen. I 2016 og 2017 var tallene henholdsvis 181 og 392, mens der i de første ni måneder af 2018 blev stillet hele 431 spørgsmål.

Forvaltningen vurderer den samlede omkostning for forvaltningens besvarelse af spørgsmål til at være ca. 2 mio. kr. for 2018. Det er rigtig mange skattekroner som for en dels vedkommende kunne bruges bedre.

71,87 % af tidsforbruget har forvaltningen samlet brugt på at besvare spørgsmål fra byrådsmedlemmet fra Beboerlisten og byrådsmedlemmet fra Velfærdslisten. Således angår 71,87 % af tidsbruget spørgsmål stillet af 6,45% af byrådets medlemmer.

Som byrådsmedlem har man ret til at stille spørgsmål til mangt og meget, men en så voldsom spørgelyst fører ikke nødvendigvis tilsvarende ny viden med sig. Tværtimod kan den evige søgen efter fejl hindre, at kommunen udvikler sig i den fart, den bør, og som dens borgere fortjener.

Det må være hårdt at være de medarbejdere, der igen og igen skal svare på kritiske spørgsmål og betvivles i deres sagsforvaltning.

I Venstre arbejder vi fortsat konstruktivt for Randers Kommune. Et nytårsønske herfra er, at byrådet i 2019 sætter fokus på udviklingen af kommunen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



Kommentarer til artiklen:
Louise Høeg og Christian Brøns.
Indgår byrådsmedlemmers mundlige henvendelse til forvaltningerne i materialet/udgifterne? Ellers vil jeg foreslå, at mundlige forespørgsler registreres og indgår i udgifterne?
Hvad koster opgørelsen af spørgsmålsforbrug i forvaltningens tidsforbrug? Det må koste timer at lave opgørelsen og registrere tidsforbruget. Er der brugt timer/stopur ved udarbejdelsen? Hvor kan man læse forvaltningens skøn? Vil gerne have et link.
Har I to byrådsmedlemmer brugt forvaltningstid på at få opgørelsen, eller er opgørelsen vedlagt som et offentligt bilag på byrådets dagsorden? Jeg har ikke set den. JArne Erikslev også har et læserbrev om spørgsmålsudgiften. Min personlige holdning er, at byrådsmedlemmer skal træffe beslutninger på et så oplyst grundlag som muligt, og at vi betaler skat til brug herfor, altså til spørgsmålsbesvarelse.
Kirsten Lorentzen , 13-01-2019 20:08:08

Louise Høeg og Christian Brøns.
Det er korrekt, at spørgsmålene står i kø som aldrig før. I har endnu ikke besvaret mine tre spørgsmål. Der er to muligheder: I vil ikke svare borgere eller: Spørgsmålene er for svære.
Kirsten Lorentzen , 09-01-2019 20:02:50

Måske man skulle selv evaluere og kigge på om den brugte tone og vilje til samarbejde i selvsamme periode, kombineret med skuffeaftaler, brudte løfte, mudderkast og meget andet kunne have noget med spørgelysten at gøre? Lad det være sagt med det samme, jeg er IKKE tilhænger af spørgerne som jeg I mange tilfælde mener også har været uenig bare for at være det, men sagen er jo at de samme mennesker også var der i 2015 og dengang åbenbart ikke havde behov for samme spørgelyst.
Martin Trampedach Schultz, 08-01-2019 19:42:26

4.640,- kroner pr. spørgsmål, Lad os for nemheds skyld sige en kommunalt ansat spørgsmålsbesvarer får 200,- i timen, så er de i snit 23 timer om hvert spørgsmål. Jeg stiller mig tvivlende overfor om det er hensigtsmæssigt at have så sløve padder (DJØF-padder endda ) ansat.
Søren Langberg, 08-01-2019 17:48:36

Christian Brøns og Louise Høeg.
Som borger og skattebetaler i Randers interesserer jeg mig som jer for, at vore=borgernes penge bruges bedst muligt. Jeg prøver at holde mig orienteret ved at læse dagsordener og bilag fra byrådet samt følge med på enkelte medier. Alligevel kan det være svært.
Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan I mener, de 2 millioner kroner til besvarelse af spørgsmål fra HELE byrådet kunne anvendes på en bedre måde? Konkrete forslag?
Jeg kunne godt tænke mig, at I ville undersøge og melde tilbage på, hvordan de 32 årlige millioner kroners provenue fra skolestrukturen er anvendt, altså en konkret og detaljeret oversigt over alle 100 mill. kroner, da skolestrukturen blev implementeret i 2015?
Derudover er jeg interesseret i at få et link til evalueringen af brandingen af Randers. Mener, at evalueringen skulle finde sted i foråret 2018. Hvilket resultat fik Randers ud af brandingen, og er brandingen videreført og evt. korrigeret efter 2018?
På forhånd tak.
Kirsten Lorentzen , 08-01-2019 15:08:58


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Debat
Læserbrev: Våben som stueren investering
Læserbrev: Våben som stueren investering
Debat
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Debat
Debat: Krig og kontanter
Debat: Krig og kontanter
Debat
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder