-
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Opgør med nulfejlskulturen

Tirsdag 4. december 2018 kl. 07:41

Opgør med nulfejlskulturen
Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.
LÆSERBREV Af Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.

Der pågår for tiden en drøftelse om, hvorvidt nulfejlskulturen har taget overhånd i privat-, offentlig- og erhvervsregi.

På det private område ses det specielt på de sociale medier, hvordan den enkelte person ynder at fortælle og vise om sig selv, at alt er perfekt og fejlfrit ved at foretage sig positive oplevelser. Giver det nye kreative tanker og individuel udvikling og resultater? Nej, vel?

På det erhvervsmæssige område er det den administrerende direktørs uovervindelige dilemma sammen med bestyrelsen at finde en balance mellem at ”dyrke” en nulfejlskultur eller at tage større risici med chance for gevinst og læring – men også risikoen for at tabe investeringer.

Forfatter og ledelsesrådgiver Mikael Vest stiller i en artikel i JP den 22. august 2018 spørgsmålet: ”Hvilken forretningsmodel er mest hensigtsmæssig?” – af de to modpoler.

Han giver selv svaret: ”Overdyrkning af en overanalyserende nulfejlskultur leder til stillestående udvikling” – kan dog skabe tryghed og garanti for gavnlige gevinster." ”Men hvad blev der af glæden ved at udforske det ukendte og turde tage lidt knaster undervejs?”. ”Det er her, at de store opfindelser bliver skabt og de mest inspirerende resultater opnås”.

På det offentlige område vil jeg beskrive min fornemmelse af det kommunale område i Randers.

Her oplever jeg en kraftig nulfejlskultur hovedsagelig på grund af en minoritets bevågenhed af byrådsmedlemmer bistået af deres bagland.
Det adskiller sig således fra de to andre områder, hvor man selv har indflydelse på valg af kultur, men fra kommunens side med et primært udefrakommende pres.

Eksempel fra sidste byrådsmøde den 12. november 2018, hvor Velfærds- og Beboerlisten havde 22 spørgsmål, anmodninger, redegørelser og forslag. Fra øvrige partier i byrådet var der én anmodning. Der er ikke medtaget flertalsafgørelser i de stående udvalg, som løftes op i byrådssalen, men som ikke fører til ændringer af de allerede trufne beslutninger.

Yderligere kommer der en usædvanlig stor efterspørgsel på aktindsigt i alt mellem himmel og jord. Man kunne jo være heldig at finde noget at brokke sig over.

Hvad betyder det så for forvaltningen udover en markant og kostbar arbejdsbyrde, som kunne bruges på alt andet, som udvikling og kreativ nytænkning til gavn for alle i kommunen? Ja, man vil naturligvis i den givne situation dække sig ind under en nulfejlskultur og i visse tilfælde også have en ekstra sagsbehandler ved sin side, når et byrådsmedlem møder op som uuddannet sagsbehandler, sammen med sin ”klient”.
Forholdet skaber også et uholdbart arbejdsmiljø og kan i værste fald skabe et sygefravær.

Så konklusionen på den kommunale uforskyldte nulfejlskultur er desværre manglende udvikling, der koster penge fra den kommunale kasse, som kunne være brugt til bl.a. velfærd, herunder ”varme hænder”.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Kommentarer til artiklen:
Nu står der så lige en enkelt "minimal" detalje tilbage !
Hvorledes er den til tider belastende kultur opstået ?
Er det mon fordi, der rimelig udpræget har været og der til dels føres en politik på kanten af det tilladte og som minimum ude af trit med lovgivningens intentioner ?
Jeg undres fortsat over at en tidligere gruppeformand på et byrådsmøde, direkte advarede mod at overholde landets love.
Jeg undres over et møde med en medarbejder i forvaltningen, der helt åbenlyst sagde at hun var ligeglad med lovgivningen, men at det udelukkende handlede om økonomi.
Grundlæggende mener jeg også at der af og til opstår for meget "småpilleri"

Men du/i skal selv tage et seriøst ansvar og arbejde med årsag/virkning, det virker en kende letkøbt udelukkende at skylde skylden på andre.
Søren Mikkelsen, 05-12-2018 17:44:09


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Forside
Til sommer kommer Randers Internationale Gadeteaterfestival endnu engang til byen, og forvandler gaderne til festlige teaterscener.
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forside
Onsdag eftermiddag er der blevet konstateret forsøg på at save en bronzestatue over i Randers.
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Forside
Når vi er pressede på job, går det ud over vores børn.
Børneteater og kunst til sanserne
Børneteater og kunst til sanserne
Forside
15. og 16. juni afholder Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum en børneteaterfestival med kunstprogram.
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Forside
Over en million har på et par uger set videoen med historikeren Asser Amdisens lynformidling af danmarkshistorien.
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Forside
Hvis du ikke allerede har skiftet til sommerdæk, så er det et godt tidspunkt at gøre det nu. Det er både brændstofbesparende, og så kan det være risikabelt at køre med vinterdæk om sommeren.
Forslag til næste byrådsmøde
Forslag til næste byrådsmøde
Forside
Beboerlisten og Velfærdslisten anmoder i henhold til KSL § 11, stk. 1, 1. pkt., borgmester Torben Hansen om at sætte nedenstående forslag på dagsordenen for Randers Byråds møde den 29. april 2019.
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Forside
Sparekassen Kronjylland udvider og moderniserer sin afdeling på Mariagervej i Randers. Under det omfattende arbejde, holder sparekassens ansatte til i en midlertidig "skur-by" på parkeringspladsen.
 Husets energimærke påvirker salgsprisen
Husets energimærke påvirker salgsprisen
Forside
Det er ikke lige meget, om parcelhuset har et energimærke E eller B, når boligen skal sælges.
De grønne frivillige mødes – vil du med?
De grønne frivillige mødes – vil du med?
Forside
De elsker naturen, de kan lide at gøre en forskel, og de er gode til at samarbejde.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld