-
-Klik venligst--

Del på Facebook   Print siden

Tommy Ahlers: Vi skal lære af fejl

Mandag 3. december 2018 kl. 21:41

Tommy Ahlers: Vi skal lære af fejl
Et par hundrede randrusianske erhvervsfolk mødte Ahlers i Thor Loungen på stadion. Foto: Kurt Helge


Tommy Ahlers: Vi skal lære af fejl
Ministeren (tv) blev interviewet foran tilhørerne af områdedirektør Jens Brix fra Sparekassen Kronjylland. Foto: Kurt Helge
'Svagheden ved iværksætteri i Danmark er, at vi starter for få virksomheder. Og dem, vi starter, bliver oftest kun små.' Sådan lød det, da en minister mødte Randers mandag aften på Cepheus Park.

Det sagde uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, da han mandag aften mødtes med godt et par hundrede randrusianske erhvervsfolk ved et møde i Thor Loungen på stadion arrangeret af Erhverv Randers og Venstre i Randers med folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen som indleder.

"Styrken er, at vi har talentmassen i form af kreative og veluddannede mennesker, der gerne kaster sig ud i nye ideer. Men: de fleste tør ikke nok”, tilføjede han.

Tommy Ahlers fortalte om sit store kendskab til iværksættere, at når de mødes, så fortæller de om, hvor godt det går, og hvor stor en omsætningsstigning, de har haft:

”De skulle meget hellere fortælle hinanden om, hvilke fejl de har lavet på vejen. Det er først og fremmest fejl, man kan lære af. Og der skal være vilje til at gå helt til grænsen af kreativitet, så risikoen ved at lave fejl kommer til at ligge lige for. Det er derfor, at jeg gerne vil have 13-tallet tilbage på karakterskalaen. 13-tallet er til de, der tør mere end andre og dermed risikerer fejl. 12-tallet er til de, der ingen fejl laver. Der er forskel”.

Sagde altså ministeren, der blev interviewet foran tilhørerne af områdedirektør Jens Brix fra Sparekassen Kronjylland. Han ville bl.a. vide, hvordan Tommy Ahlers er kommet fra sønderjysk landbrug via et jurastudium over iværksætteri til en politisk ministerpost:

”Ja, allerførst skal man jo spørges om, hvorvidt man har lyst til at være politiker. Jeg blev så spurgt, og så kunne jeg spørge mig selv, om jeg havde noget at byde ind med, og om jeg vil kunne arbejde sammen med politikerne på Christiansborg. Nu kendte jeg heldigvis en del politikere, og jeg er siden blevet bekræftet i, at vores folketingsmedlemmer er langt bedre end det billede, pressen prøvet at tegne af dem. Så jeg var ikke i tvivl”.

”Hvordan er det danske uddannelsessystem?” ”Bliver vi dygtige nok?, spurgte Jens Brix.

”Danskerne er generelt godt uddannede, og det system, vi har, har gjort de fleste rigtig gode. Men om vi er relativt bedre end andre steder? Tja, måske. Jeg er da blevet bekræftet i, at de danskere, der skal forske på højeste niveau, kan måle sig med folk fra Cambridge, Oxford og Howard. Men det er jo også de bedste af dem, og de gode vil jo altid klare sig”.

Udfordringen er – sagde Tommy Ahlers – at få det næste niveau en tand højere op, og uddannelsessystemets udfordring er, at det kan blive bedre gearet til fremtiden:

”I gamle dage fik man en uddannelse, og så arbejdede man med det fag i 30-40 år. Sådan er det ikke længere. Uddannelse er ikke kun for de 20-25 årige. Man kan arbejde ud fra sin grunduddannelse i nogle år, og så dygtiggøre sig yderligere. Hele tiden udvikle sig og skifte kurs. Det giver vores system ikke umiddelbart mulighed for.”

For at imødekomme fremtidens krav har Tommy Ahlers et forslag om, at det skal være muligt at tage sig en bachelor, kaste sig ud i arbejde i nogle år og så vende tilbage for at gøre sin kandidatuddannelse færdig. Og det lød på klapsalverne, som om de 200 tilhørere i Cepheus Park (stadions navn, red.) var helt enige med uddannelses- og forskningsministeren.

Velforberedte Jens Brix fik det bedste ud af Tommy Ahlers, der for de fleste vil være kendt for sin rolle i TV-programmet ”Løvens Hule”. Ahlers er i den grad vant til at tale – og også at sige og mene noget. Så det gjorde han med god lune og charme indenfor saglige grænser, ligesom han ved besøget i Randers gav lokale iværksættere nogle borgerlige ord med på vejen.

Og til allersidst svarede på spørgsmål fra forsamlingen, der mest af alt lignede en flok, der kunne gå inspirerede hjem.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Et par hundrede randrusianske erhvervsfolk mødte Ahlers i Thor Loungen på stadion. Foto: Kurt Helge

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Forside
Til sommer kommer Randers Internationale Gadeteaterfestival endnu engang til byen, og forvandler gaderne til festlige teaterscener.
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forside
Onsdag eftermiddag er der blevet konstateret forsøg på at save en bronzestatue over i Randers.
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Forside
Når vi er pressede på job, går det ud over vores børn.
Børneteater og kunst til sanserne
Børneteater og kunst til sanserne
Forside
15. og 16. juni afholder Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum en børneteaterfestival med kunstprogram.
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Forside
Over en million har på et par uger set videoen med historikeren Asser Amdisens lynformidling af danmarkshistorien.
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Forside
Hvis du ikke allerede har skiftet til sommerdæk, så er det et godt tidspunkt at gøre det nu. Det er både brændstofbesparende, og så kan det være risikabelt at køre med vinterdæk om sommeren.
Forslag til næste byrådsmøde
Forslag til næste byrådsmøde
Forside
Beboerlisten og Velfærdslisten anmoder i henhold til KSL § 11, stk. 1, 1. pkt., borgmester Torben Hansen om at sætte nedenstående forslag på dagsordenen for Randers Byråds møde den 29. april 2019.
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Forside
Sparekassen Kronjylland udvider og moderniserer sin afdeling på Mariagervej i Randers. Under det omfattende arbejde, holder sparekassens ansatte til i en midlertidig "skur-by" på parkeringspladsen.
 Husets energimærke påvirker salgsprisen
Husets energimærke påvirker salgsprisen
Forside
Det er ikke lige meget, om parcelhuset har et energimærke E eller B, når boligen skal sælges.
De grønne frivillige mødes – vil du med?
De grønne frivillige mødes – vil du med?
Forside
De elsker naturen, de kan lide at gøre en forskel, og de er gode til at samarbejde.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld