Klik venligst
-Klik venligst--

Del på Facebook   Print siden

Velfærdslisten: Kæmpe sejr, at plejehjem reddes

Mandag 3. december 2018 kl. 17:29

Velfærdslisten: Kæmpe sejr, at plejehjem reddes
Det er fantastisk nyt for de ældre i Havndal og Dronningborg, siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.
Velfærdslisten, der stod bag de to borgermøder om plejehjems-lukningerne, jubler over, at det nu ser ud til, at Aldershvile i Havndal og Dronningborg Plejecenter overlever.

Æren tilfalder de lokale kræfter, mener Velfærdslisten

"Det er så godt! Det er fantastisk nyt for de ældre i Havndal og Dronningborg," siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten, og tilføjer:

"Kæmpestor ros til de lokale kræfter, der har knoklet. De har sikret, at Aldershvile og Dronningborg Plejecenter overlever."

Da det stod klart, at plejehjemmene Aldershvile i Havndal og Dronningborg Plejecenter var i fare for at blive lukket, tog Velfærdslisteninitiativ til to borgermøder.

Et borgermøde blev afholdt i Havndal den 14. november. Her deltog cirka 100 mennesker. Og cirka lige så mange deltog, da der den 21. november blev holdt borgermøde i Remisen i Tøjhushavekvarteret i Randers. Målet med borgermøderne var at forhindre plejehjemslukningerne i at blive til virkelighed.

Og møderne gav pote! Hvor der før kun var sporadisk modstand, eksploderede den i kaskader af læserbreve, underskrifter mv.

Det kulminerede mandag eftermiddag i en beslutning i kommunens økonomiudvalg om, at plejehjemslukningerne ikke bliver til noget. De fire partier, Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, der havde bragt forslaget om at lukke Aldershvile og Dronningborg Plejecenter i spil, har nemlig besluttet sig for at skrinlægge lukningsplanerne.

"Det eneste, Velfærdslisten gjorde med borgermøderne, var at stille en platform til rådighed for de lokale kræfter. Den brugte de. Jeg er virkelig imponeret over, hvor hårdt både medarbejdere, pårørende og andre gode lokale kræfter har kæmpet. Det viser, hvor vigtigt det er, at plejehjemmene overlever," siger Kasper Fuhr Christensen.

Han fortsætter:

"Den eneste grund til, at Torben Hansen og co. har set sig nødsaget til at droppe lukningerne, er, at der har rejst sig en så stor folkelig modstand. Det viser, at det betaler sig at protestere."

Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti vil nu indstille til byrådet, at pengene i stedet findes ved, at embedsmændene får til opgave at nedlægge plejehjemsboliger i hele kommunen.

* I alt består Aldershvile af 20 boliger og Dronningborg Plejecenter af 40 boliger.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Forside
Når vi er pressede på job, går det ud over vores børn.
Børneteater og kunst til sanserne
Børneteater og kunst til sanserne
Forside
15. og 16. juni afholder Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum en børneteaterfestival med kunstprogram.
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Forside
Over en million har på et par uger set videoen med historikeren Asser Amdisens lynformidling af danmarkshistorien.
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Forside
Hvis du ikke allerede har skiftet til sommerdæk, så er det et godt tidspunkt at gøre det nu. Det er både brændstofbesparende, og så kan det være risikabelt at køre med vinterdæk om sommeren.
Forslag til næste byrådsmøde
Forslag til næste byrådsmøde
Forside
Beboerlisten og Velfærdslisten anmoder i henhold til KSL § 11, stk. 1, 1. pkt., borgmester Torben Hansen om at sætte nedenstående forslag på dagsordenen for Randers Byråds møde den 29. april 2019.
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Forside
Sparekassen Kronjylland udvider og moderniserer sin afdeling på Mariagervej i Randers. Under det omfattende arbejde, holder sparekassens ansatte til i en midlertidig "skur-by" på parkeringspladsen.
 Husets energimærke påvirker salgsprisen
Husets energimærke påvirker salgsprisen
Forside
Det er ikke lige meget, om parcelhuset har et energimærke E eller B, når boligen skal sælges.
De grønne frivillige mødes – vil du med?
De grønne frivillige mødes – vil du med?
Forside
De elsker naturen, de kan lide at gøre en forskel, og de er gode til at samarbejde.
Fysisk trænerteam i verdensklasse
Fysisk trænerteam i verdensklasse
Forside
I Swimteam Neptun er det svært at få armene ned, for tiden.
Marias ben forlænges med 10 cm
Marias ben forlænges med 10 cm
Forside
Ortopædkirurger på Aarhus Universitetshospital kan nu tilbyde operation med en ny type søm til benforlængelser, der kan klare langt større belastning end tidligere.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld