-
--Klik venligst-

Del på Facebook   Print siden

Justitsministeren testede skole og motorvejsstøj

Mandag 3. december 2018 kl. 14:01

Justitsministeren testede skole og motorvejsstøj
Billedtekst sidst i artiklen. Foto: Kurt Helge


Justitsministeren testede skole og motorvejsstøj
”Det er da virkelig voldsomt. Jeg har før lyttet til trafikstøj, men sjældent så højt som her, sagde Søren Pape. Foto: Kurt Helge
Justitsminister og formand for Det Konservative Folkeparti Søren Pape var mandag på dobbeltjob i Randers. Han har besøgt først Vestervangsskolen og derefter med egne øren lyttet til trafikstøjen fra E45 i Helsted-området.

”Det er da virkelig voldsomt. Jeg har før lyttet til trafikstøj, men sjældent så højt som her”, sagde Søren Pape, der blev mødt af Lone Melchior Hansen fra Helsted Beboerforening. Hun var godt forberedt med fakta om, hvordan området har været lovet støjvold siden 2001 uden, at der er sket andet end, at konkrete tiltag er blevet skudt fra plan til plan.

”Trafikken er steget med 31 procent fra 2010 til 2017, og her i Helsted har vi en konstant larm fra motorvejen. Det er virkelig en belastning”, sagde Lone Melchior Hansen, der kunne fortælle, at området har brug for 1,7 kilometer støjvold for at dække strækningen fra Hornbæk til Helsted. Det vil koste mellem 10 og 30 millioner kroner.

”Der er ingen grund til at vente, indtil E45 skal gøres 3-sporet. Vejdirektoratet har undersøgt, at på den her strækning kan udvidelsen etableres ved at inddrage midterrabatten, så støjvolden kan anlægges når som helst”.

”Ja, det er en fejl, at der i mange år er sket en udbygning af vejnettet uden, at de støjdæmpende foranstaltninger har fulgt med”, mente Søren Pape, der sagde, at Konservative netop har stillet forslag om, at afsætte 2 milliarder kroner til det arbejde.

”Helsted må helt sikkert komme i betragtning. I dag ved vi jo, at støj af den karakter er sundhedsfarligt og kan være med til at frembringe både blodpropper, stress og diabetes”.

”Vores støj er der døgnet rundt, og det er virkelig en stor gene i hverdagen, så det haster”, understregede Lone Melchior Hansen. Søren Pape var enig.

Byens største skole
Justitsministeren havde forinden besøgt Vestervangsskolen, hvor han – ligesom i Helsted – havde selskab af det lokale byrådsmedlem Daniel Madie (K) og formanden for den lokale vælgerforening Bo Vestergaard Hansen. Det konservative trekløver blev mødt af skoleleder Elsebeth Andersen, tillidsrepræsentant Mads Alexander Christensen og skolebestyrelsesformand Michael Landrock.

Vestervangsskolen var valgt, fordi det er Randers kommunes største skole:

”940 elever har vi, og vi er en sammenbragt skole”, fortalte Elsebeth Andersen, og så gik man tur rundt på skolen for at bese de fysiske faciliteter, hvorefter der var tid til at diskutere folkeskolens udvikling og udfordringer. Ikke mindst på baggrund af, at politikerne på Christiansborg lige nu forhandler om folkeskolens fremtid og om, hvordan folkeskolereformer eventuelt kan justeres.

Ministerbesøget i Randers tog i alt halvanden time og blev affviklet i regnvejr. Dog ikke indenfor på Vestervangsskolen, hvor eleverne var synligt nysgerrige ved at have besøg af landets justitsminister.

Af Kurt Helge

* Billedcollage: Søren Pape blev mødt af Lone Melchior Hansen fra Helsted Beboerforening. Med rundt var byrådsmedlem Daniel Madie (K) og formanden for den lokale vælgerforening Bo Vestergaard Hansen. Det konservative trekløver blev mødt af skoleleder Elsebeth Andersen, tillidsrepræsentant Mads Alexander Christensen (foto) og skolebestyrelsesformand Michael Landrock.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Forside
Til sommer kommer Randers Internationale Gadeteaterfestival endnu engang til byen, og forvandler gaderne til festlige teaterscener.
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forside
Onsdag eftermiddag er der blevet konstateret forsøg på at save en bronzestatue over i Randers.
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Forside
Når vi er pressede på job, går det ud over vores børn.
Børneteater og kunst til sanserne
Børneteater og kunst til sanserne
Forside
15. og 16. juni afholder Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum en børneteaterfestival med kunstprogram.
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Forside
Over en million har på et par uger set videoen med historikeren Asser Amdisens lynformidling af danmarkshistorien.
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Forside
Hvis du ikke allerede har skiftet til sommerdæk, så er det et godt tidspunkt at gøre det nu. Det er både brændstofbesparende, og så kan det være risikabelt at køre med vinterdæk om sommeren.
Forslag til næste byrådsmøde
Forslag til næste byrådsmøde
Forside
Beboerlisten og Velfærdslisten anmoder i henhold til KSL § 11, stk. 1, 1. pkt., borgmester Torben Hansen om at sætte nedenstående forslag på dagsordenen for Randers Byråds møde den 29. april 2019.
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Forside
Sparekassen Kronjylland udvider og moderniserer sin afdeling på Mariagervej i Randers. Under det omfattende arbejde, holder sparekassens ansatte til i en midlertidig "skur-by" på parkeringspladsen.
 Husets energimærke påvirker salgsprisen
Husets energimærke påvirker salgsprisen
Forside
Det er ikke lige meget, om parcelhuset har et energimærke E eller B, når boligen skal sælges.
De grønne frivillige mødes – vil du med?
De grønne frivillige mødes – vil du med?
Forside
De elsker naturen, de kan lide at gøre en forskel, og de er gode til at samarbejde.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld