Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Jazzens Venner swinger sig ind i julemåneden

Torsdag 22. november 2018 kl. 09:00

Jazzens Venner swinger sig ind i julemåneden
Det er fire erfarne og kendte musikere i Danmark som i udlandet, der udgør PS Swingband.
Jazz er mange ting. Traditionel og moderne er de to yderpunkter, mens swing altid har haft og stadig har en central position for jazzfans.

Når Jazzens Venner i Randers træder ind i julemåneden, så bliver det med kvalificeret swingjazz på programmet.

Det er fire erfarne og kendte musikere i Danmark som i udlandet, der udgør PS Swingband. En enkelt er særlig kendt i Randers, nemlig den finurlige og altid muntre Esben Kjær, som til daglig er solobratschist i Randers Kammerorkester. Hos PS Swingband stryger han violinen i høj klasse, ligesom han begår en del af vokalarbejdet.

Bandets anden vokal kommer fra bassisten Torben Nickelsen, der er blevet beæret med titlen som Danmarks Bedste Two Beat Bassist, men som også kan spille ukulele og bidrage til festliggørelse af musikken.

Guitaristen Kim Mouritsen synger kor og skærer gummiansigter. Måske har han lært det på Randers Statsskole i de tidligere 70’ere. I hvert fald sad han over hver eneste gang, der skulle sættes fodboldhold. Det samme gjorde i øvrigt Esben Kjær, og så diskuterede de to ungersvende musik i stedet for – og har gjort det lige siden.

Kapelmester er Per Sørensen, og det er derfor ham, der har lagt initialer til dette swingband. PS er ikke et ps, men har nok en bedre klang end Per Sørensen Swingband. Kapelmesteren spiller guitar og er orkestret tredje vokalist, så der er både Django Reinhardt-inspireret guitarspil, som der er violin inspireret af Stephane Grappelli i PS Swingband.

Per Sørensen søsatte kvartetten tilbage i 1992, og i de mange år har PS Swingband spillet overalt i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland med humør og underholdning, som bjergtog jazzspillestederne første gang i 30’erne og 40’erne, men som stadig holder, fordi stort set alle melodierne er folkekære evergreens. Gypsyjazz, som også Svend Asmussen har været med til at gøre verdensberømt.

* Koncerten afvikles torsdag den 6. december på Underværket, og så slutter Jazzens Venner i øvrigt sæsonen mellem jul og nytår med Doc Houlind Jazzband fredag den 28. december.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

KulturRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld