Del på Facebook   Print siden

Borgermøde skal stoppe lukning af Aldershvile

Tirsdag 13. november 2018 kl. 13:56

Borgermøde skal stoppe lukning af Aldershvile
Det er vigtigste er, at borgerne kan komme på banen, siger Pernille Heibøll Sørensen.
Velfærdslisten indkalder til borgermøde onsdag i Estraden i Havndal med det formål at stoppe lukningen af det lokale plejehjem. Der vil være indlæg fra Christian Boldsen (V), Anne Hjortshøj (S) og Kasper Fuhr (VL).

På byrådsmødet mandag besluttede et flertal af politikerne i Randers Byråd at sende en række nedskæringer på ældre i høring. Et af forslagene er, at plejehjemmet i Havndal, Aldershvile, skal lukkes. Men det vil være en katastrofe for lokalområdet, hvis plejehjemmet lukker, mener Velfærdslisten. Derfor indkalder lokallisten til borgermøde.

"Borgermødet har det ene formål at forhindre lukningen af Aldershvile. Vi skal have alle gode kræfter til at stå sammen. Uanset om man er rød, blå, gul eller grøn, er man velkommen, siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.

Ud over ham har de lokale politikere Christian Boldsen (Venstre) og Anne Hjortshøj (Socialdemokratiet) sagt ja til at komme med korte indlæg.

"Vi er mægtigt glade for, at de har sagt ja. Det understreger, at det her er noget, vi skal stå sammen om på tværs af hele det politiske spektrum," siger Pernille Heibøll Sørensen, organisationskoordinator for Velfærdslisten.

Hun fortæller, at Velfærdslisten også har fået henvendelser fra politikere fra andre partier, der også gerne ville sige et par ord.

"Alle er velkomne, også politikere. Men det er vigtigt, at det ikke udvikler sig til en politisk paneldebat. Derfor har vi valgt at begrænse antallet af oplæg til tre. Det er vigtigste er, at borgerne kan komme på banen, og at vi kan få snakket om, hvad vi sammen kan gøre for at forhindre lukningen," siger Pernille Heibøll Sørensen.

Historisk kort høring
Flertallet af politikerne i byrådet besluttede på byrådsmødet mandag en historisk kort høringsperiode på kun tre dage. Velfærdslisten forsøgte med et ændringsforslag at få høringen udvidet til 14 dage, men det blev stemt ned.

"Det virker, som om man ikke gider høre på de mennesker, der står for skud. Samtidig er det, som om man forsøger at holde høringen hemmelig. Der står ikke noget om den på kommunens hjemmeside, og man holder ingen borgermøder, som man ellers gør I alle mulig andre sammenhænge," siger Kasper Fuhr Christensen og fortsætter:

"Det demokratiske underskud forsøger vi at råde bod på med borgermødet i Havndal. Og vi har også et på vej i Randers, hvor lukningen af Dronningborg Plejecenter og de øvrige nedskæringer på ældreområdet er på dagsordenen."

Kasper Fuhr Christensen slår fast, at Velfærdslisten vil kæmpe for, at hele spareplanen droppes.

"Vi vil ikke være med til at lukke plejehjemmet i Havndal, Dronningborg eller nogen andre steder. Der skal ikke skæres mere på de ældre.

* Borgermødet om Aldershvile finder sted i morgen (onsdag) kl. 19 i Estraden (Festpladsen 2, Havndal).

* Borgermødet om Dronningborg Plejecenter og de andre nedskæringer på ældreområdet holdes onsdag den 21. november kl. 19 i Remisen (J.V. Martins Plads 3, Randers C)

Byrådet skal tage endelig stilling til spareplanen på byrådsmødet mandag den 10. december.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


info:
Pernille Heibøll Sørensen, 26356791
Kasper Fuhr Christensen, 30342692

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Forside
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Så stoppede festen
Så stoppede festen
Forside
Lug, beskær og plant i efteråret
Lug, beskær og plant i efteråret
Forside
Lager/Produktionslokaler udlejes
Lager/Produktionslokaler udlejes
Forside
Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder