Klik venligst
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Kære byråd: Invester i kernevelfærden!

Fredag 5. oktober 2018 kl. 11:02

Kære byråd: Invester i kernevelfærden!
Leif Plauborg.
LÆSERBREV Af Leif Plauborg, Randers - formand for Randers Lærerforening samt repræsentanter fra faglige organisationer med medlemmer ansat i Randers Kommune.

Randers Kommunes budgetforlig 2019 følger den trend, der har været gennemgående i kommunens levetid. Der skal generelt set spares på velfærden i kommunen. Tidligere har man udsat de enkelte områder for enten meget målrettede besparelser og omlægninger, for rammebesparelser eller begge dele, hvor det har været op til de enkelte områder og institutioner at finde pengene.

I Budget 2019 har man valgt at skjule besparelser under begrebet “effektiviseringsbidrag” og ”manglende prisfremskrivning”. Reelt er bidraget en besparelse på 0,5%. Den manglende prisfremskrivning, har udhulet kernevelfærdens budgetter igennem flere år.

Størstedelen af kommunens udgifter er bundet op på løn, og det er svært at forestille sig, at forringelserne ikke vil få konsekvenser i form af dårligere service på de forskellige velfærdsområder.

Uanset om det er børn og unge, der går i børnehave eller skole, ældre, der får hjælp i hjemmet og alle andre, der har brug for de forskellige velfærdsydelser eller bare nyder synet af fx en velholdt kirkegård, vil en rammebesparelse, manglende prisfremskrivning eller et effektiviseringsbidrag forringe den kvalitet og det serviceniveau, man oplever.

Samtidig betyder forringelserne en utryghed hos medarbejderne. Kvalitetsforringelserne afspejler sig i arbejdsglæden. Noget af det, der betyder mest for kollegerne rundt i kommunen er muligheden for at lykkes med den opgave, som man skal løse, at udfolde sin faglighed til glæde for borgerne så opgaverne løses på en god måde rent kvalitativt.

Muligheden for at løse opgaverne godt og rigtigt betyder meget for kommunens ry og rygte. Skal kommunen være attraktiv for og have let ved at rekruttere medarbejdere/ledere, er det vigtigt, at der er en hverdag med arbejdsglæde, herunder muligheden for at lykkes med opgaven, mulighed for kompetenceudvikling etc.

Ligeledes er det vigtigt at være en attraktiv kommune, således at der sikres en tilflytning. Og hvad betyder bl.a. rigtig meget? Velfærdsområderne!

I fagbevægelsen er vi fuldstændig uforstående overfor den prioritering, der lægges for dagen på velfærdsområdet.

Samtlige afsendere er nævnt nederst i læserbrevet, red.

Vi opfodrer byrådet i Randers til, at man investerer i velfærden og derved skaber en attraktiv kommune for os alle.

Læserbrevets afsendere:

Gitte Mygind, Fællestillidsrepræsentant, Dansk Sygeplejeråd
Jane Bach Rode, Fællestillidsrepræsentant, Fysioterapeuterne
Elisabeth Sørensen, Fællestillidsrepræsentant Ergoterapeuterne
Jesper Kragh og Karsten Madsen, Fællestillidsrepræsentanter BUPL
Betina Agger, Fællestillidsrepræsentant, Dansk Socialrådgiverforening
Birgitte Frank, Fællestillidsrepræsentant, Kost og Ernæring
Leif Plauborg, Fællestillidsrepræsentant og Formand Randers Lærerforening
Lene Hartmann, Formand FOA Randers
Marianne Dalby, Fællestillidsrepræsentant FOA
Henrik Hauge, HK Østjylland
Gert Due, SL
Susanne Hansen, 3F Randers

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Kommentarer til artiklen:
Partier, som ikke har borgmesterposten, samt partier, som ikke er en del af et byråds konstituering, udtrykker ofte deres mening om 'andres' budgetter.

Det gjorde venstre også om S' budget i 2012 i Kronbladet sept/okt., side 7, hvor Anders Buhl-Christensen skriver:"..(.). Nu fik vi i stedet et visionsløst budget, som tørrer besparelser ud over det hele (salamimetoden) uden at der anvises løsninger på kommunens problemer."

Jeg kunne godt tænke mig at spørge Venstre, om partiet har ændret holdning siden da, når partiet nu deltager i et budget med en besparelse på 0,5% over hele linjen (læs effektiviseringsbidrag)?

At tage politisk ansvar og at påtage sig politisk lederskab er, mit synspunkt, at politikerne beslutter, hvor besparelser skal foretages. Besparelser skal ikke tørres ud over det hele uden politisk anvisning.

Jeg kunne godt tænke mig at spørge alle forligspartimedlemmer (V, K, DF og S? om, hvilke helt konkrete politiske visioner og helt konkrete overvejelser, de hver især har gjort sig ved anvendelse af grønhøster-salami-model-metoden i budgettet?Kirsten Lorentzen, 05-10-2018 16:41:53

Må give forfatterne af læserbrevet fuldstændig ret. Har selv været med til, at gennemføre en række rammebesparelser, men smertegrænsen er overskredet på flere af de kommunale områder. Vi kan ikke blive ved at spare på alle områder og derfor må politikerne vise mod og prioritere - istedet for at bruge grønthøsteren. Gennemførelse af bevistløse rammebesparelser er en af de ting jeg har fortrudt som politiker. Derfor må det stoppe nu.
Christian Boldsen, 05-10-2018 13:26:08


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Debat

Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Debat
Sådan lød budskabet fra seks østjyske politikere,
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Debat
Af Nick Zimmermann - Byrådsmedlem i Randers Kommune og folketingskandidat.
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Debat
Skrevet af, Christina Kjærsgaard (V)
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Debat
Ifølge en ny undersøgelse mener fire ud af fem, at dansk politik i dag går ud på at mistænkeliggøre og tilsvine hinanden.
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Debat
Venstre var mødt talstærkt op med både lokale byrådsmedlemmer og VU'ere
Flere kvinder i Folketinget
Flere kvinder i Folketinget
Debat
Mød de seks politikere på turné i Østjylland lørdag d. 18. maj
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
Debat
Dagpengene er afgørende for trygheden på arbejdsmarkedet. Men ordningen er ikke god nok i dag.
Folkeskolen som B-hold?
Folkeskolen som B-hold?
Debat
Læserbrev af Malte Larsen, S, Vester Boulevard 29, 8920 Randers NV.
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
Debat
Læserbrev af Af Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus og politisk leder for SF-Aarhus og Charlotte Broman Mølbæk, folketingskandidat og byrådsmedlem Randers Kommune.
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
Debat
Af Jens Iversen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Åstorpvej 78, Christiansfeld.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld

I kept reading all the lace wigs uk and looking at pictures over and over. I finally broke down and ordered Wednesday and got it today. I can't wait to put it on and style it. I received a cute pink bag with it as well. I will update after I wear brazilian hair uk. But so far so good. I really wanted to wait a week before I left my review so I could be honest and have a brazilian hair bundles. I am in love, that's the only way to put it. The hair is so soft and the body wave is beautiful. The lace wigs uk looks really good, especially after I bleached my knots. I didn't have to do anything after that. It just looks so good and natural. My friends and family have been asking me about hair extensions uk and I highly recommend Enoya. This is such a beautiful unit, for a great price as well. And great for beginners.