Del på Facebook   Print siden

Otte byrådsmedlemmer er inhabile

Mandag 13. august 2018 kl. 06:50

Otte byrådsmedlemmer er inhabile
Overmark og Fuhr: Det krænker retsfølelsen.
Borgmester Torben Hansen og 7 byrådsmedlemmer er ifølge embeds-mændene i Randers Kommune inhabile, når byrådet skal diskutere, om der skal betales penge tilbage som følge af omkonstitueringen, siger de to.

Den 5. april 2018 slog Retten i Randers fast, at det var ulovligt, da Venstre og Dansk Folkeparti inkl. to tidligerensocialdemokrater ændrede styrelsesvedtægten. Dermed kunne Daniel Madié (K), Bjarne Overmark (Beboerlisten) og Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten) fratages deres poster som udvalgsformænd.

På den baggrund har Beboerlisten og Velfærdslisten spurgt, om det så ikke fører til, at de beslutninger, som de ulovlige udvalg har truffet, heller ikke gælder. For at svare på det spørgsmål har Randers Kommune fået Kommunernes Landsforening (KL) til at lave et notat, hvor konklusionen er, at selv om beslutningerne lider af en alvorlig mangel, så gælder de alligevel, fordi andet ville have uoverskuelige konsekvenser.

Men den konklusion er Bjarne Overmark og Kasper Fuhr Christensen ikke enige i:

"Det støder retsfølelsen, at man kan godt slippe fra den slags ulovligheder, hvis bare konsekvenserne er tilstrækkeligt omfattende. Det skaber den retsstilling, at jo større forbrydelsen mod vores demokrati er, des større er sandsynligheden for, at forbryderne slipper godt fra det. Det holder ikke, siger Kasper Fuhr Christensen.

"Det giver ingen mening, at ulovligt nedsatte udvalg kan træffe lovlige beslutninger. Når et udvalg ikke er nedsat på lovlig vis, kan det som udgangspunkt heller ikke træffe lovlige beslutninger. Ellers har det jo ingen konsekvenser at bryde loven," siger Bjarne Overmark.

Betal pengene tilbage
En række byrødder tjente godt på den ulovlige omkonstituering, understreger Overmark og Fuhr og peger på Anders Buhl-Christensen (V), Louise Høeg (V) og Lars Søgaard (V), der overtog de formandsposter, som blev taget fra Madié, Overmark og Fuhr.

Ifølge de to byrådsmedlemmer tjente Anders Buhl-Christensen hele 506.486,70 kr. på omkonstitueringen, mens Louise Høeg og Lars Søgaard begge indløste en gevinst på 440.961 kr. Men de penge kan de tre Venstre-folk godt forberede sig på at betale tilbage, hvis det står til Beboerlisten og Velfærdslisten.

"De penge har de tjent på ulovlig vis. Derfor skal de selvfølgelig tilbagebetales. Hvis de havde nogen ære i livet, havde de gjort det af sig selv," siger Bjarne Overmark.

"Det er ikke i orden, hvis de bare kan beholde de penge, som de har scoret ved at gennemføre en ulovlig omkonstituering. Det støder retsfølelsen," tilføjer Kasper Fuhr Christensen.

Embedsmændene i Randers Kommune har vurderet, at hele syv byrådsmedlemmer samt borgmester Torben Hansen er inhabile, når byrådet skal behandle sagen. Det drejer sig foruden Anders Buhl-Christensen, Louise Høeg og Lars Søgaard om Christina Kjærsgaard, Christian Brøns (begge V), Torben Hansen, Iben Sønderup (begge Socialdemokratiet) og Susanne Nielsen (Dansk Folkeparti). De tjente nemlig alle penge på den ulovlige omkonstituering. Hvis byrådet er enige i den vurdering, skal de derfor alle forlade byrådssalen, når sagen skal behandles på byrådsmødet i dag mandag kl. 16.30.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Forside
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Så stoppede festen
Så stoppede festen
Forside
Lug, beskær og plant i efteråret
Lug, beskær og plant i efteråret
Forside
Lager/Produktionslokaler udlejes
Lager/Produktionslokaler udlejes
Forside
Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder