-
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Fra efterskoleforstander til vinbonde

Lørdag 11. august 2018 kl. 08:23

Fra efterskoleforstander til vinbonde
Jens Skovgaard Pedersen startede vinproduktion for 8 år siden, da han satsede alt og opsagde sit job som efterskoleforstander. Foto: Kurt Helge
RANDERS UGEN Den lokale vinavler, Jens Skovgaard Pedersen, blev hyldet ved Randers Ugens officielle åbning, da han modtog titlen som Årets Randersborger.

Kåringen fandt sted fredag den 10. august på Open Air Scenen på Justesens Plæne.

Ved gården i Læsten står de æbletræer, som høster ros landet over og på gourmetrestauranter rundt om i Europa. Æblerne bliver brugt til at producere æblevin af højeste kvalitet.

Jens Skovgaard Pedersen startede vinproduktion for 8 år siden, da han satsede alt og opsagde sit job som efterskoleforstander. Det blev i 2010 begyndelsen på Cold Hand Winery, som Jens Skovgaard Pedersen har startet for egen regning og risiko.

Netop denne risikovillighed og passionen for at skabe en virksomhed med lokal forankring, var en del af begrundelsen for, at Jens Skovgaard Pedersen enstemmigt blev valgt som Årets Randersborger 2018. Desuden lagde Randersborger-komitéen vægt på, at han inden for en kort periode har formået at sætte Randers på verdenskortet med et lokalt produkt af høj kvalitet.

Med lokale og danske fødevarer har Jens Skovgaard Pedersen nemlig formået at vinde priser i ind- og udland for sin æblevin. Senest har Cold Hand Winery vundet den danske kvalitetspris "Den Dybe Tallerken".

Borgmester Torben Hansen overrakte prisen til Jens Skovgaard Pedersen ved Randers Ugens officielle åbning. Siden 1977 har Randers Kommune tildelt titlen til en person, der gør en særlig indsats for Randers. Det er en person, som skaber positiv omtale og igangsætter udviklingen af Randers. Det kan være inden for erhvervsliv, idræt, kultur, ungdom, ældre, musik, byudvikling eller andet.

"Jeg er meget beæret over, at de synes, jeg har gjort mig fortjent til det. Egentlig er jeg bare en folkeskolelærer, der er rigtig glad for æbler. For jeg laver bare det, som jeg har en passion for. Det er min hobby, der har udviklet sig og er blevet til en levevej, og det er et privilegie," siger Jens Skovgaard Pedersen.

Det er randrusianerne, som indstiller kandidater til prisen, og på den måde er de med til at bestemme, hvem titlen skal tilfalde. Derefter bliver forslagene til kandidater vurderet af Randersborger-komitéen, som består af fem byrådsmedlemmer, repræsentanter fra VisitRanders, Erhverv Randers, Kulturelt Samvirke og Samvirkende Idrætsklubber i Randers (SIKR).

"Generelt møder vi stor opbakning fra det lokale. Det kan være, når folk besøger gården eller snakker positivt om det, vi laver. Den opbakning er jeg rigtig glad for. Det er et stort klap på skulderen," siger Jens Skovgaard Pedersen.

Randersborger-komitéen fremhævede desuden, at Jens Skovgaard Pedersen ikke kun har bidraget til lokalsamfundet som passioneret iværksætter. Han har ligeledes et stort socialt hjerte. I flere år har han sammen med sin hustru givet sine egne børn og plejebørn en god og kærlig opvækst.

Den officielle åbning af Randers Ugen og kåringen af årets Randersborger fandt sted fredag aften på Open Air Scenen på Justesens Plæne. Jens Skovgaard Pedersen modtog sammen med hæderen et diplom, en dansk designgave med en Kay Bojesen Abe og en buket blomster.

* Randers Ugen er Danmarks største brugerskabte festuge med mere end 500 arrangementer inden for musik, kunst, sport, gastronomi med mere. Programmet findes på www.randersugen.dk.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Navne

Lokal politiker runder skarpt hjørne
Lokal politiker runder skarpt hjørne
Navne
Byrådsmedlem og folketingskandidat Iben Sønderup, Langå, fylder 50 år mandag den 13. maj.
Lillebjørn på havet for første gang i 48 år
Lillebjørn på havet for første gang i 48 år
Navne
Lillebjørn tilbage i Randers
CareLink i Randers solgt
CareLink i Randers solgt
Navne
CareLink A/S, er et af Danmarks største vikarbureauer i sundheds- og plejesektoren.
FINDERIET fejrer to års fødselsdag efter et godt år
FINDERIET fejrer to års fødselsdag efter et godt år
Navne
I det store genbrugsvarehus på Grenåvej,
25 år som direktør i kommunen
25 år som direktør i kommunen
Navne
Gennem årene har han været direktør for alle områder af en kommunes drift og udvikling – bortset fra Miljø og Teknik. Samtidig har han tre gange været konstitueret kommunaldirektør.
Leif Frahm ny erhvervskundechef i Andelskassen
Leif Frahm ny erhvervskundechef i Andelskassen
Navne
Leif Frahm er ansat som ny erhvervskundechef i Andelskassens rådgivningscenter i Randers.
Verdo opsiger administrerende direktør Kim Frimer
Verdo opsiger administrerende direktør Kim Frimer
Navne
Pressemeddelselse 25. april 2019
H.K.H. Prinsesse Isabella fylder i dag 12 år
H.K.H. Prinsesse Isabella fylder i dag 12 år
Navne
Nyt æresmedlem hos Soroptimisterne
Nyt æresmedlem hos Soroptimisterne
Navne
I forbindelse med Soroptimist International Randers 75 år jubilæum blev Solvejg Vinther Andersen udnævnt til æresmedlem.
John Henrik Fryd ny erhvervskundechef i Andelskassen i Randers
John Henrik Fryd ny erhvervskundechef i Andelskassen i Randers
Navne
54-årige John Henrik Fryd er ny erhvervskundechef i Andelskassens rådgivningscenter i Randers.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld