-Klik venligst--

Del på Facebook   Print siden

Kom til åbning af '100 procent fremmed?'

Torsdag 9. august 2018 kl. 09:00

Kom til åbning af '100 procent fremmed?'
43-årige Adnan Barzange flygtede fra Kurdistan i 1999.
RANDERS UGEN Når 110 portrætter pryder Østervold i Randers Ugen, bliver der også mulighed for at møde nogle af de mennesker, der er portrætteret på de flotte fotostater.

Det sker ved en fernisering lørdag den 11. august kl. 13, der er åben for alle.

Østervold bliver med fotokunstudstillingen omdannet til en skov af farverige portrætter i øjenhøjde. Udstillingen rejser spørgsmålet" Hvornår er man dansk, og hvornår er man fremmed?" Et spørgsmål, der er vigtigt for 24-årige Manilla Ghafuri, der har sit portræt og sin historie på én af de i alt 110 udstillede fotostater.

Under den værste snestorm flygtede Manilla, hendes forældre og syv søskende ud af Afghanistan for mere end 15 år siden. I dag er hun universitetsstuderende i Danmark. På lørdag deltager Manilla Ghafuri i ferniseringen af udstillingen i Randers.

"Det er vigtigt for mig at få muligheden for at møde folk ansigt til ansigt rundt om i hele landet og bruge min stemme som flygtning og som menneske. Grundlæggende føler jeg mig hjemme i Danmark, men det påvirker mig, når jeg kan mærke, at jeg bliver stemplet som en fremmed. De personlige møder er det bedste middel til at rykke ved stereotyperne", fortæller Manilla Ghafuri, 24 år.

43-årige Adnan Barzange flygtede fra Kurdistan i 1999. I Randers har han fundet de rette rammer til at skabe en familie og egen identitet. Elementer, som de fleste herhjemme tager for givet. Men ikke Adnan, for ham er det et privilegie.

Adnan Barzange har fortalt sin historie og er blevet fotograferet under en fotosession i Randers Regnskovs Danmarkspark.

"Det har være en sjov og spændende oplevelse at være med til. Og så er det et vigtigt projekt, der viser nuancerne i det at være dansk. Det er som en buket med mange farver, former, oplevelser og historier," siger Adnan Barzange.

Fotoudstillingen indgår i en festival med en række aktiviteter under Randers Ugen og den efterfølgende uge. På den måde bliver der skabt en hel festival med navnet "100 procent fremmed?", der fokuserer på integration og nationalitet. Festivalprogrammet byder blandt andet på aktiviteter hos Randers Bibliotek, Sprogcenter Randers, Museum Østjylland.

* Se programmet for alle aktiviteter - klik her.

Festivalen er blevet til med støtte fra Kulturregion Østjysk Vækstbånd. Det er er et samarbejde mellem de fire østjyske kommuner Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg om at fremme kulturområdet gennem kultureksperimenter i byrummet. Mens festivalen "100 procent fremmed?" er støttet af den regionale kulturaftale Østjysk Vækstbånd, er fotoudstillingen udviklet med støtte fra Statens Kunstfond, Knud Højgaards fond og Nordea-fonden.

* Udstillingen "100 procent fremmed?" kan opleves på Østervold i perioden 11.-25. august. Projektet er skabt af Københavns Internationale Teater/Metropolis og fotograf Maja Nydal Eriksen. Foruden 100 portrætter fra projektets oprindelige udstilling, bliver projektet i Randers suppleret med 10 lokale portrætter.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Portræt: Manilla Ghafuri

Vedhæftede filer
Portræt af Adnan.jpg


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

KulturRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld

I kept reading all the lace wigs uk and looking at pictures over and over. I finally broke down and ordered Wednesday and got it today. I can't wait to put it on and style it. I received a cute pink bag with it as well. I will update after I wear brazilian hair uk. But so far so good. I really wanted to wait a week before I left my review so I could be honest and have a brazilian hair bundles. I am in love, that's the only way to put it. The hair is so soft and the body wave is beautiful. The lace wigs uk looks really good, especially after I bleached my knots. I didn't have to do anything after that. It just looks so good and natural. My friends and family have been asking me about hair extensions uk and I highly recommend Enoya. This is such a beautiful unit, for a great price as well. And great for beginners.