Klik venligst
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Løsninger frem for altid krav om ressourcer

Onsdag 8. august 2018 kl. 19:17

Løsninger frem for altid krav om ressourcer
Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.
LÆSERBREV Af Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.

Folkeskolen: Byrådsmedlem og med kendskab fra bestyrelsesarbejde på Vestervangsskolen Lise-Lotte Leervad Larsen (S) har en helsides kronik i Amtsavisen den 2. august med overskriften: ”Alle skolebørn skal kunne trives og blive dygtige”. Mon ikke alle kan blive enige i dette ønske.

Langt inde i teksten kommer der ikke mindre end tre steder et ønske / krav om flere ressourcer / investeringer i folkeskolen.

Hun beskriver også noget om, hvor mange unge der er stressede, psykisk ustabile og ulykkelige, men intet om årsager hertil, men blot et eksempel med ”Karl”, hvor jeg forstår, at problemet med ham er/var en manglende kommunikation mellem skolen og hans mor.

Udover de nævnte flere ressourcer, så stilles der også krav til personalet: ”Der er ingen tvivl om, at det er personalet i skolen, der er altafgørende for, hvordan vores børns tid i folkeskolen bliver”. Intet krav til forældrene, som jeg mener i dagens Danmark, at det er det største problem.

Tidligere var det således, at var der kritik af lille Peter ved skole/hjem samtaler, så fik han en røffel på hjemmefronten. I dag er der således, at forældrene møder op, og giver underviseren en skideballe, hvis der blot nævnes et lille ønske om en forbedring af lille Peters opførsel / adfærd.

Her er der virkelig noget at tage fat i for at genskabe respekt for skolen, at sørge for at lille Peter møder læringsparat, har fået et solidt morgenmåltid og har respekt for underviserens rolle.

Som ung assurandør – inden jeg blev selvstændig – belærte min salgsleder mig om, at hvis jeg havde ønsker / kritik, så var det kun accepteret, hvis jeg selv have minimum 2 løsningsforslag og gerne omkostningsneutral.

Derfor har jeg noteret mig en artikel om mentaltræner Erik Østenkjær i BT under overskriften: ”Vi ødelægger børn og unge med diagnoser og medicin”.

I relation til ”Karl”, nævnt foran, så udtaler han, at ”Problemet er, at så snart du giver en diagnose, giver du en identitet. Så er du syg og sygeliggjort. Det er ikke sikkert, man er syg”. Et konkret eksempel: ”Det kunne være en dreng, der har fået diagnosen ADHD, fordi han har uro i kroppen og laver ballade i skolen. Det eneste, man ikke har set på, er, at familien er i krise. At faren er flyttet hjemmefra, og at barnet ikke ved hvorfor. Barnet har i to år levet i en splittet familie og været utryg, men ingen snakker om det. Det reagerer han på og ender med en ADHD diagnose”.

Nu er der så en begrundelse / undskyldning for hans adfærd og omgivelserne retter sig ind efter det.

Problemet er så symptombehandling i stedet for at gøre noget ved hans livssituation.

Så mit ønske er forslag til fornyelse, at gøre ting anderledes og tage fat i de reelle problemer med forældre mv.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Kommentarer til artiklen:
Arne Erikslev afslører igen, at hans verdensopfattelse høre det forige århundrede til. Tænk sig at manden tager sig den frihed at nedgøre børn med diagnoser med henvisning til skyldes familier i krise. Nej familier kan komme i krise, hvis de ikke lærer at leve med de udfordringer ADHD kan give.

Men hvor er pengene i skolevæsenet blevet af Arne Erikslev. Over 30 mill.kr. om året til udvikling af skolen skulle Venstres massakre på folkets skole give og nu allerede 3 år efter mangler der penge igen.

Arne Erikslev glemte også at refere t il hans elskede privatskole. Hvad gør den for at tilpasse børn med diagnoser. Hvad kan folkets skole lærer der?

Venstres kampagneleder afsløre igen, at venstre ikke har de rigtige løsninger for de problemer folketsskole står i pt.
Michael Povlsen, 09-08-2018 06:42:42

Der er desværre tale om en stærkt forenklet fremstilling af en mere kompleks problemstilling.
Skribenten forholder sig desværre ikke til de forhold, (LÆS ARNE ! mangel på samme) der netop skal befordre den gode udvikling for vores skolebørn.

Der "skøjtes" let og ekstremt klodset henover de bagved liggende fakta.
Søren Mikkelsen, 08-08-2018 19:35:58


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Stem på en kvinde – hvis demokratiet skal vinde!
Debat
Sådan lød budskabet fra seks østjyske politikere,
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Kun med Dansk Folkeparti, får du en reel stram udlændingepolitik
Debat
Af Nick Zimmermann - Byrådsmedlem i Randers Kommune og folketingskandidat.
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Det ikke alle kan få, ska´ ingen ha´
Debat
Skrevet af, Christina Kjærsgaard (V)
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til
Debat
Ifølge en ny undersøgelse mener fire ud af fem, at dansk politik i dag går ud på at mistænkeliggøre og tilsvine hinanden.
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Michael Aastrup Jensen var på hjemmebane
Debat
Venstre var mødt talstærkt op med både lokale byrådsmedlemmer og VU'ere
Flere kvinder i Folketinget
Flere kvinder i Folketinget
Debat
Mød de seks politikere på turné i Østjylland lørdag d. 18. maj
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
En god dagpengeordning er nødvendig for vores tryghed
Debat
Dagpengene er afgørende for trygheden på arbejdsmarkedet. Men ordningen er ikke god nok i dag.
Folkeskolen som B-hold?
Folkeskolen som B-hold?
Debat
Læserbrev af Malte Larsen, S, Vester Boulevard 29, 8920 Randers NV.
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
De nationale tests i skolen skal kasseres, og Danmark skal ud af PISA
Debat
Læserbrev af Af Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus og politisk leder for SF-Aarhus og Charlotte Broman Mølbæk, folketingskandidat og byrådsmedlem Randers Kommune.
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
LÆSERBREV: Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet
Debat
Af Jens Iversen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Åstorpvej 78, Christiansfeld.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld

I kept reading all the lace wigs uk and looking at pictures over and over. I finally broke down and ordered Wednesday and got it today. I can't wait to put it on and style it. I received a cute pink bag with it as well. I will update after I wear brazilian hair uk. But so far so good. I really wanted to wait a week before I left my review so I could be honest and have a brazilian hair bundles. I am in love, that's the only way to put it. The hair is so soft and the body wave is beautiful. The lace wigs uk looks really good, especially after I bleached my knots. I didn't have to do anything after that. It just looks so good and natural. My friends and family have been asking me about hair extensions uk and I highly recommend Enoya. This is such a beautiful unit, for a great price as well. And great for beginners.