---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Gadeteater besøger skolegårdene i oplandet

Tirsdag 7. august 2018 kl. 11:45

Gadeteater besøger skolegårdene i oplandet
Streetbandet Imperial Kikiristan tager børn og unge med på en rejse i Randers Ugen som en del af Danmarks Internationale Gadeteaterfestival.
RANDERS UGEN Menneskelige hoppebolde, akrobatik og street band er nogle af de forestillinger, som børnene kan opleve, når Danmarks Internationale Gadeteaterfestival kommer ud til ti skoler uden for byskiltet.

Randers Ugen banker snart på døren, og som altid byder ugen på mange kulturelle arrangementer. I år bevæger kulturen sig også uden for byskiltet. Det sker, når Danmarks Internationale Gadeteaterfestival for første gang tager ud til skoler i Randers Kommune. Her får elever på ti skoler muligheden for at opleve autentisk gadeteater på tæt hold - lige uden for klasseværelserne.

"Randers Ugen er for alle borgere. Derfor har vi valgt at arrangere, at teatergrupperne både fremfører forestillinger i midtbyen og på ti folkeskoler i kommunen. På den måde får også børn og unge uden for Randers by muligheden for at opleve, hvad gadeteater er, når vi flytter kulturen ud til dem," siger Mette Bertelsen, der er eventchef i Eventsekretariatet.

Gratis teateroplevelser
Selv om forestillingerne på skolerne er lukkede, kan gadeteatret opleves af alle, når de imponerende teaterstykker fremføres i midtbyen i løbet af Randers Ugen i uge 33.

"Gadeteater er gratis, det er høj kvalitet, og publikum får en kulturoplevelse helt enkelt, " siger festivalleder Zelis Niegaard og uddyber:

" Vi skal have en levende by. For mig handler det om at fjerne murene mellem publikum og kunsten."

Festivalen rummer mange forskelligartede teateroplevelser, der bliver skabt af artister fra Frankrig, Spanien, Storbritannien, Holland, Argentina og Chile. Det er blandt andet muligt at komme helt tæt på, når akrobaterne laver saltomortaler, eller når den fire meter høje marionetdukke Pablo bliver vækket til live.

Gadeteaterforestillingerne er finansieret af Randers Eventsekretariat, og derfor er det gratis at overvære, når artisterne vækker byens gader til live fra mandag den 13. august til lørdag den 18. august.

Du kan se, hvornår de forskellige teaterforestillinger i byrummet finder sted på randersugen.dk

Danmarks Internationale Gadeteaterfestival bliver til virkelighed i et samarbejde mellem Randers EgnsTeater, Randers Bibliotek og Randers Eventsekretariat.

* Gadeteaterfestivalens skoleturné er arrangeret i et samarbejde mellem de lokale folkeskoler, Læringscenter Randers og Randers EgnsTeater, der gerne vil give eleverne en god oplevelse.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

KulturRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld