Klik venligst
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Fuhr og Overmark: Omkonstituering skal koste

Mandag 6. august 2018 kl. 09:56

Fuhr og Overmark: Omkonstituering skal koste
Byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten. Foto: Kurt Helge
Randers Kommune skal genbehandle mange sager som følge af ulovlig omkonstituering, lyder det fra byrådsmedlemmerne Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten, og Beboerlistens Bjarne Overmark.

Den 5. april 2018 kom Retten i Randers frem til, at det var ulovligt, da et snævert flertal i Randers Byråd bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og to tidligere socialdemokrater gennemførte en styrelsesvedtægtsændring. Ifølge Fuhr og Overmark med det formål at fjerne Daniel Madié (K), Bjarne Overmark (Beboerlisten) og Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten) fra nogle udvalgsformandsposter og erstatte dem med Venstre-folk.

"Byrettens dom slår fast, at ændringen er ugyldig, og det medfører, at alle byrådets udvalg, der blev nedsat på ny, blev nedsat på ulovlig vis," understreger Kasper Fuhr Christensen og Bjarne Overmark.

Det betyder at en lang række beslutninger og afgørelser nu skal genbehandles, hvis en berørt borger beder kommunen om det, mener Beboerlisten og Velfærdslisten, der også mener, at kommunen har pligt til at orientere alle kommunens borgere om muligheden.

Samtidig mener de to lokallister, at de byrådsmedlemmer, der scorede kassen på den ulovlige omkonstituering, nemlig Anders Buhl-Christensen (V), Louise Høeg (V) og Lars Søgaard (V), skal betale de ca. 1,4 millioner kroner, de tjente på ulovlighederne - som Fuhr og Overmark udtrykker det - tilbage til kommunekassen.

Derfor har Beboerlisten og Velfærdslisten i dag sendt forslaget nedenfor til borgmesteren og byrådets medlemmer. Forslaget behandles på økonomiudvalgets møde i dag, der starter kl. 14.30, og på det ekstraordinære byrådsmøde mandag den 13. august.

Forslag
1. Alle beslutninger og afgørelser, hvortil de ulovligt konstituerede udvalg har medvirket, og alle beslutninger og afgørelser truffet af forvaltningen efter de ulovligt konstituerede udvalgs delegation lider af en retlig mangel i form af en habilitetsmangel.

2. En habilitetsmangel er en alvorlig og i forvaltningsretlig forstand generelt væsentlig mangel, der fører til ugyldighed, medmindre der kan føres bevis for, at manglen konkret har været uvæsentlig, eller særlige forhold - fx hensynet til folk, der i god tro har indrettet sig efter en begunstigende afgørelse - taler for at opretholde afgørelsen som gyldig.

3. Idet det vil være meget omfattende og ressourcekrævende - grænsende til det umulige - at genoptage alle de ovenfor nævnte beslutninger og afgørelser til fornyet behandling af egen drift, slår byrådet fast, at forvaltningen skal genoptage en sag til fornyet behandling, hvis en fysisk eller juridisk person med retlig interesse i sagen, anmoder kommunen herom.

4. I forlængelse heraf pålægger byrådet forvaltningen at orientere alle fysiske og juridiske personer med bopæl i Randers Kommune om byrettens dom af 5. april 2018 og konsekvenserne heraf, herunder habilitetsmanglen og muligheden for at få genoptaget behandlingen af sager behæftet med ovennævnte habilitetsmangel, og at samme orientering gives i annoncer i alle landets dagblade, adskillige internetmedier osv. samt på kommunens hjemmeside.

5. De byrådsmedlemmer, der berigede dem selv med væsentlige vederlagsforhøjelser ved den omkonstituering, som Randers Byret med sin dom af 5. april 2018 har erklæret ugyldig, handlede i ond tro, hvorfor der er grundlag for at rejse krav om, at de tilbagebetaler vederlagsforhøjelserne til Randers Kommune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Kommentarer til artiklen:
Bliv nu voksne og kom videre, det kan ikke passe at der skal spildes endnu flere ressourcer på denne sag
I har vundet og fået ret, se nu fremad og find samarbejdet i et samlet byrådet igen, og drop person angreb og fnidder imellem jer, i arbejder for byen og dens befolkning, vær jer opgaven voksen, tak
Peter Hansen, 06-08-2018 21:09:56


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Ansatte i Kriminalforsorgen og psykiatrien risikerer PTSD
Ansatte i Kriminalforsorgen og psykiatrien risikerer PTSD
Forside
Vold og trusler på arbejdet øger risikoen for PTSD-symptomer blandt ansatte i Kriminalforsorgen og psykiatrien.
3624 malede påskeæg - sikrer stort beløb til Dyrenes Beskyttelse
3624 malede påskeæg - sikrer stort beløb til Dyrenes Beskyttelse
Forside
Pengene skal hjælpe de mange dyr, som i de kommende måneder indleveres på Dyrenes Beskyttelses otte internater landet over.
Eleverne fra Randers Kunstmuseums Billedskole åbner SOMMERUDSTILLING
Eleverne fra Randers Kunstmuseums Billedskole åbner SOMMERUDSTILLING
Forside
Onsdag d. 29. maj 2019 kl. 16.30 åbner 30 elever fra Randers Kunstmuseums Billedskole deres Sommerudstilling.
Vårflueekspert begejstret over fund i Kastbjerg Ådal
Vårflueekspert begejstret over fund i Kastbjerg Ådal
Forside
I marts havde Randers Kommunes naturafdeling inviteret vårflueekspert Peter Wiberg-Larsen fra Århus Universitet.
Forskningsprojekt skal kurere epilepsi med kunstig intelligens
Forskningsprojekt skal kurere epilepsi med kunstig intelligens
Forside
Kan der findes en kur mode epilepsi, læs mere her.
Hver femte beholder vinterdækkene på sommeren over
Hver femte beholder vinterdækkene på sommeren over
Forside
På trods af massiv oplysning om dækvalg kører hver femte bil rundt med vinterdæk om sommeren.
Sundhedsdag i Randers City
Sundhedsdag i Randers City
Forside
Lørdag d. 25. maj.
Ingen forbedring for kræftpatienter på fem år
Ingen forbedring for kræftpatienter på fem år
Forside
Mange kræftpatienter bliver ikke behandlet inden for de anbefalede tidsfrister.
Udflytningen af statslige arbejdspladser går for langsomt
Udflytningen af statslige arbejdspladser går for langsomt
Forside
Balance i landet har lange udsigter, konkluderer kommunalforsker.
Årsdagen for indvielse af Naturpark Randers Fjord
Årsdagen for indvielse af Naturpark Randers Fjord
Forside
'Havnens Dag' den 25. maj på Udbyhøj Lystbådehavn og 'Fjordens og Kystens dag' den 26. maj markerer uofficielt årsdagen for indvielsen af Danmarks næststørste naturpark.
Klik venligst
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld

I kept reading all the lace wigs uk and looking at pictures over and over. I finally broke down and ordered Wednesday and got it today. I can't wait to put it on and style it. I received a cute pink bag with it as well. I will update after I wear brazilian hair uk. But so far so good. I really wanted to wait a week before I left my review so I could be honest and have a brazilian hair bundles. I am in love, that's the only way to put it. The hair is so soft and the body wave is beautiful. The lace wigs uk looks really good, especially after I bleached my knots. I didn't have to do anything after that. It just looks so good and natural. My friends and family have been asking me about hair extensions uk and I highly recommend Enoya. This is such a beautiful unit, for a great price as well. And great for beginners.