--Klik venligst-

Del på Facebook   Print siden

GAIA Museum og Akademi nu på film

Onsdag 6. juni 2018 kl. 15:00

GAIA Museum og Akademi nu på film
Svenske Marianne Schmidt på optagelse i Randers til GAIA-filmen


GAIA Museum og Akademi nu på film
Selv om man er udviklingshæmmet, autistisk eller har et andet handicap kan man sagtens være en talentfuld kunstner. Filmen "Out By Art" er lavet at seks nordiske outsider-kunstnere fra Danmark, Sverige, Finland og Island.

En af GAIA Museum og Akademis outsider-kunstnere har sammen med fem nordiske kolleger skabt et unikt filmprojekt.

I filmen undersøger de, hvad det kan indebære at være en kunstner, som ikke passer ind i normen.

De seks kunstnere er tilknyttet kunstskoler for mennesker med særlige behov. Uden tidligere erfaring med filmproduktion, har de brugt kameraet som et redskab for nye måder at se og kommunikere. Kunstneriske og personlige processer forenes i disse film, som åbner for diskussionen om eksklusion og inklusion, outsiderkunst og kunstnerisk praksis. Derudover er de også bare en oplevelse, rørende, humoristiske, farverige.

Fra GAIA Akademi deltager David Viborg Jensen. Han vil også introducere filmen, når filmen vises i Nordisk Films Biografer Randers på Thors Bakke.

Foruden en lidt længere dokumentar med et kraftfuldt, personligt udtryk bliver der vist fem korte kunstfilm. Forevisningen foregår i tidsrummet 12.45-14.

Det er gratis at se filmen, og alle er velkomne. Af hensyn til det praktiske arrangement vil GAIA dog gerne have en tilmelding via telefon 8915 8338 eller e-mail gaia@randers.dk.

Inden forvisningen er er mulighed for at spise frokost i Café GAIA Papaya, hvor der er buffet fra kl. 11.30-12.30. Ligeledes er der efter filmen mulighed for at drikke eftermiddagskaffe med kage på Café GAIA Papaya.

Personale, medarbejdere og kunstnere fra GAIA er med til eftermiddagskaffen, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål og snakke om filmene.

Outsider-kunst er en mere spontan form for kunst, der ofte er skabt af folk, der befinder sig på kanten af en social normalitet.

* Tirsdag den 19. juni 2018 kl. 12.45-14.00. Sted: Nordisk Film Biografer Randers, Thors Bakke 2, 8900 Randers C.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Kontaktinformation
For yderligere information kontakt venligst leder Anna Noe Bovin, tlf. 89 15 83 30 eller anna.noe.bovin@randers.dk


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

KulturRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld