Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Cykelsmeden og kunsthistorikeren

Mandag 2. april 2018 kl. 08:49

Cykelsmeden og kunsthistorikeren
Cykelsmeden Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen i en dialog om kunst.


Cykelsmeden og kunsthistorikeren
Trondur Patursson: Kosmisk Rum, 1997. Foto: Randers Kunstmuseum
Foråret byder traditionen tro på utraditionelle dialoger om kunst mellem cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen. I denne sæson inviteres publikum med på rejse i kunstnernes fodspor.

Hver torsdag fokuseres på en rejseskildring i museets righoldige samling.

Claus Ørsted og Lise Jeppesen er ikke enige om meget, men de brænder begge to for kunsten. Der er lagt op til en sjov og festlig debat om kunst.

Tag på rejse med kunstnerne
Fra starten af 1800-tallet var dannelsesrejsen til Rom et vigtigt udviklingstrin for enhver kunstner. Kunstnerne lod sig fascinere af de fremmede verdener, men også af den kunst de så.

Randers Kunstmuseums samling rummer talrige hovedværker, der bærer vidne om denne rejselyst, og om senere generationers rejser ud i verden.

Program for torsdagsdialoger

• 5. april kl. 15: Joachim Skovgaard: Fra Halland Torperhuse, Dagsåsklippen (1890). I 1879 og den følgende sommer malede Joachim Skovgaard i Halland en del fine og solide studier og billeder. Kort tid efter gik rejsen til Paris, hvor han i vinteren 1880-81 malede under Leon Bonnat, Italien, hvor han opholdt sig dels i Rom, dels i Sora. Fra Sora gik rejsen i selskab med Kristian Zahrtmann til Grækenland. Den maleriske frihed som syden bragte Joakim Skovgaard udfoldede sig gennem 80'erne og 90'erne i en ny række landskaber, malet under sommerophold i Halland, herunder det lysfuldte maleri Fra Halland Torperhuse, Dagsåsklippen (1890). Hør om maleriet, rejsen og meget andet, når cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen inviterer til torsdagsdialog.

• 19. april kl. 15, Merete Barker: Fra en anden verden (2006)
”Det historiske Persien besøgte jeg i foråret 2005. En kontrast til Inkariget, så det gav genlyd i hele ens sanse- og tankeapparat. At være der, og være så tæt på det, man havde lært som ungt menneske, blev et sus fra svundne tider. Det blev sat i det nuværende Irans tidsperspektiv. I Iran er man i en nutid, der kan udvikle sig katastrofalt, og i den historiske fortid, som man forsvinder ind i, i troen på, at den vil blive bevaret i eksistensen. Skønhedsåbenbaringen og det politiske spils ubønhørlighed er så tæt på hinanden, at man må frasige sig sin tilskuerplads.” Hør om maleriet, Merete Barkers rejse og meget andet, når cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen inviterer til torsdagsdialog.

• 3. maj kl. 15, Kristian Zahrtmann: Italiensk tærskeplads (1902)
Kristian Zahrtmanns første rejse, 1875-78, gik til Italien. På den næste kom han i 1883 til Cività d'Antino i Abruzzerne, hvor han frem til 1911 tilbragte 17 somre, ofte med venner og elever. Hans malerier fra Italien er som Italiensk tærskeplads ofte præget af dristige farveeksperimenter, og i modsætning til tidens valørmaleri blev lys og skygge gengivet ved komplementære farver. Hør om maleriet, Kristian Zahrtmann i Italien og meget andet, når cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen inviterer til torsdagsdialog.

* Der er fri entré til dialogerne på Randers Kunstmuseum.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Vedhæftet billedmateriale:
• Tróndur Patursson: Kosmisk Rum, 1997. Foto: Randers Kunstmuseum
• Cykelsmeden Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen i en dialog om kunst

Kommentarer til artiklen:
Godt billede. Gad vide hjem fotografen er :)

Egon Thomsen, 02-04-2018 10:34:40


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

KulturRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld