--Klik venligst-

Del på Facebook   Print siden

Vær med i jagten på det ydre rum

Søndag 1. april 2018 kl. 08:43

Vær med i jagten på det ydre rum
Tag på rum-jagt i gange og kringelkroge på Museum Østjylland. Et godt løst opgave-ark udløser måske et diplom. Foto: Museum Østjylland


Vær med i jagten på det ydre rum
Det er sjovt, gratis og for alle, lover museumsinspektør Lisette Berg Andersen.
I forbindelse med at Randers i weekenden 13.-15. april er omdannet til ”en by i galaksen” kan små og store besøge Østjyllands Museum, lege sig ind i Star Wars-universet og hjælpe robotten R2-D2 med at løse rum-opgaver.

”Som kulturhistorisk museum bakker vi op om ”En by i galaksen”, fordi det eventyr, som Star Wars filmene fortæller, lægger sig op ad universelle menneskelige fortællinger. Det er den eviggyldige historie om kampen mellem det gode og det onde, at være på opdagelse i verden og længslen efter et bedre liv, ” forklarer museumsinspektør Lisette Berg Andersen, der er tilrettelægger af rum-jagten.

De små rum-opgaver på museet minder meget om museets store succes ”Nissejagten” i november og december.

”Uanset som børnene skal jagte nisser eller løse opgaver om det ydre rum, så er en skattejagt altid sjov! Kom og vær med. Det er sjovt, gratis og for alle, der er med på at lege lidt,” understreger Lisette Berg Andersen.

Randrusianere drømmer sig ud
Mennesker fra randersegnen har ifølge museet til alle tider kigget med længsel op på himlen. De har fulgt stjernerne og solen og er rejst på opdagelse ud i verden. Helt ligesom Han Solo, Darth Vader, Leia og Luke Skywalker fra Star Wars har menneskene opfundet nye måder at rejse på og blevet overraskede over forunderlige væsner, de har mødt.

Museum Østjylland har flere genstande i udstillingerne, der fortæller om randrusianere, der har rejst eller drømt sig ud i verden med store, nyskabende opfindelser. F.eks. smukt navigationsudstyr fra 1800-tallet eller den lille hvide Ellert, der blev starten på et lokalt industri-eventyr.
Der er gratis adgang til rumjagten.

* ”Star Wars i Randers – Jagten på det ydre rum” fredag 13. til søndag 15. april kl. 10 – 16 på Museum Østjylland i Kulturhuset Randers. Gratis adgang.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


For mere information kontakt museumsinspektør Lisette Berg Andersen på 2279 5432 eller på lba@museumoj.dk

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

KulturRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld