Del på Facebook   Print siden

Nikolaj har fået en ny chance

Lørdag 21. oktober 2017 kl. 10:15

Nikolaj har fået en ny chance
Anne Stecher og Allan Midtgaard, som har udviklet et vellykket samarbejde om at få Nikolaj Holm i arbejde.


Nikolaj har fået en ny chance
Nikolaj Holm opfordrer andre flexjobbere til at bevar håbet.
Nikolaj Holm er 25 år, bruger kørestol og er ansat hos den private og ustøttet socialøkonomiske virksomhed FlexVirk IVS, Messingvej 32 B., Randers. Nikolaj arbejder med digital marketing og har sin helt egen kunde.

Nikolaj troede ellers, at han havde en fremtid som landbrugsmaskinfører. På trods af at Nikolaj kom ud for en bilulykke som 3-årig, der kostede ham førligheden i begge ben og satte ham i en kørestol resten af livet, troede han, at han skulle arbejde indenfor landbruget.

Han blev tidligt inspireret af sin far, som også var landmand, og efter 10. klasse tog han en uddannelse som landbrugsassistent i 2008 og beskæftigede sig med faget i 7 år.

'Det bliver bare aldrig det samme igen'
For to år siden kom Nikolajs far ud for en arbejdsulykke, som kostede ham livet. En stor sorg var nu en del af Nikolajs hverdag og motivationen for hans arbejde forsvandt. 'Det bliver bare aldrig det samme igen, fortæller Nikolaj.

Et år efter begyndte Nikolaj at søge efter en ny retning i livet.

”Det startede med, at jeg så et jobopslag om digital marketing, som jeg rigtig gerne ville søge, men det krævede kursus eller erfaring. Jeg søgte derfor efter et kursus, som jeg kunne tage, så jeg kunne søge lignende jobs”.

Igennem Jobcenter Randers kom han på 8 ugers FlexUd kursus for ledige flexjobbere hos Humanta i digital markedsføring. Det fangede ham.

”Kurset var sjovt og spændende. Jeg lærte en masse nyt og fik mulighed for at være kreativ”, fortæller Nikolaj.

Et samarbejde til gavn for Nikolaj
Allan Midtgaard, der er direktør for Humanta, siger:

”Vi nøjes ikke med at opkvalificere vores kursister indenfor digital markedsføring, vi finder også virksomheder, der ansætter flexjobberne i forlængelse af kurset. Det er dog ikke alle virksomheder, som selv ønsker at ansætte, men de vil ofte gerne købe en flexibel ydelse på timebasis. Her kommer samarbejdet med FlexVirk ind. Nikolaj har nogle særlige behov, som kan tilgodeses i FlexVirk. Så da vi først havde etableret samarbejdet, blev en ansættelse hos FlexVirk en realitet”.

"FlexVirk ansætter medarbejdere, så virksomheder og private kan trække på deres arbejdskraft i det omfang, de har brug for den”, forklarer direktør Anne Stecher, FlexVirk.

”På mange måder ligner vi et traditionelt service- og vikarbureau. Men med den altafgørende forskel, at vi primært fastansætter mennesker, der har en nedsat arbejdsevne. Vi vil gerne gøre op med fordomme om flexjobbere”.

Sociale rammer for flexjobbere
Flexjobbere har en særlig position på arbejdsmarkedet - med særlige udfordringer, mener Anne Stecher:

”Mange har været igennem et længere sygdomsforløb og har måske været helt udenfor arbejdsmarkedet i længere tid. Når de bliver ansat i en virksomhed på ganske få timer, risikerer de alligevel at føle sig udenfor fællesskabet. Derfor er en af vores vigtigste opgaver også at skabe de sociale og faglige rammer for vores ansatte og dermed gøre op med fordomme. Når de rette vilkår er opfyldt, er flexjobbere kompetente, stabile og en pålidelig arbejdskraft. Vores vision er: kvalitet + arbejdsglæde = tilfredse kunder”.

En spændende arbejdsplads
Nikolaj er begejstret for jobbet:

”Jeg synes, det er et rigtigt spændende arbejde. Jeg lærer noget nyt hver dag, og jeg får mulighed for at være selvstændig og udfordre mig selv. Jeg var lidt usikker på at skulle starte i nyt job, men jeg er blevet taget utrolig godt imod, så jeg er rigtigt glad for at være her”.

"I øjeblikket sælger vi, ud over digital markedsføring, også ydelser indenfor rengøring, havehjælp, pedelarbejde, sy-opgaver, salg/kommunikation, telemarketing, bogføring og administration”, fortæller Anne Stecher. Hun håber snart at kunne hyre førtidspensionister og andre udsatte grupper, der gerne vil i arbejde.

* FlexVirk blev stiftet i februar 2017 og Anne Stecher blev ansat som direktør 1. april. Virksomheden leverer alle former for serviceydelser efter kundernes ønsker. Nu efter 6 måneder er der 12 ansatte, heraf 9 flexjobbere, 2 ordinære og en flygtning.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Forside
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Forside
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Så stoppede festen
Så stoppede festen
Forside
Lug, beskær og plant i efteråret
Lug, beskær og plant i efteråret
Forside
Lager/Produktionslokaler udlejes
Lager/Produktionslokaler udlejes
Forside
Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder