Del på Facebook   Print siden

Omann: Det gode byrådssamarbejde skal fortsætte

Torsdag 17. august 2017 kl. 06:30

Omann: Det gode byrådssamarbejde skal fortsætte
Omann, forsamlingen og de unge VU'ere, der holdt sig pænt i baggrunden og tæt ved frugtfadet. Foto: Kurt Helge


Omann: Det gode byrådssamarbejde skal fortsætte
Claus Omann Jensen: Jeg stiller mig gerne til rådighed igen. Foto: Kurt Helge
'Det er forkert, når nogen hævder, at vi ikke har formået at få skabt samarbejde i Randers Byråd. 95% af samtlige sager er besluttet af mindst 80% flertal. Det viser bestemt, at vi har skabt et samarbejde på tværs og mellem de store partier'.

Sådan sagde Venstres borgmester og spidskandidat til KV17, Claus Omann Jensen, ved et møde i Sundhedshuset onsdag, hvor partiet præsenterede sit program og sine kandidater til efterårets kommunalvalg:

"Vi har vendt en negativ nettokassebeholdning på minus 20 mio. kr. til et plus på nu 120 mio. kr., og det er sket, selv om vi i perioden har skabt råderum til udvikling på en række områder.

"Derfor stiller jeg mig gerne til rådighed igen", sagde Venstres spidskandidat. Kontinuitet er vigtigt. Samarbejde mellem de store partier på tværs er vigtigt. Det vil have stor betydning, at vi får en bred konstituering, og for mig kan det udmærket betyde, at det største parti får borgmesterposten. Uanset om det bliver Venstre eller et andet parti. Jeg ville dog gerne, at andre vil kunne give det samme løfte for kommunens skyld".

Dermed hentydede Claus Omann Jensen endnu engang til Socialdemokratiet, der hidtil ikke har reageret på Venstre-borgmesterens opfordring:

"Men uanset, hvis de store konstituerer sig sammen, så vil flere af de mindre partier slutte sig til for at få indflydelse, og så får vi skabt et byråd, der arbejder endnu mere positivt for den videre udvikling af vores kommune.

Bedre løsninger
Fra Venstres valgprogram kan man notere sig, at der er en tydelig målsætning om at skabe bedre løsningerne for borgerne og virksomhederne i Randers:

"Vi skal turde ændre på eksisterende systemer for at nå frem til bedre resultater, understregede borgmesteren, der pegede på et nyt centralt sundhedsudvalg som en mulighed for gennem bevægelse, kost og sundhedstilbud at kunne skabe bedre trivsel for os alle, og i den sidste ende medføre et bedre liv og færre udgifter for fælleskassen", sagde Claus Omann Jensen.

Sundhedsudvalget skal fungere som rådgiver for indsatsen på områder som ældre, børn, handicappede, skoler, beskæftigelse, idrætsforeninger og eliteidræt.

Programmet peger på, at Randers skal kunne fortsætte udbygningen af særlige tilbud til demente og deres pårørende i form af botilbud, støtte og forskning. Randers er allerede i gang på det område med to demenscentre. Kvaliteten på social- og handicapområdet skal også styrkes.

Ny IT til skolerne
For folkeskolen ønsker Venstre, at faglighed og sociale kompetencer kan gå hånd i hånd. Der skal sikres tæt dialog mellem lærere, pædagoger, ledelse, børn og forældre, og der skal fortsat være fokus på investeringer i flere to-lærer løsninger. Skolernes it-systemer trænger til udskiftning og forbedring, så Venstre ønsker at udbygge smarte IT-læringsplatforme og iøvrigt sikre bedre indrettede bygninger.

Den tidligere indsats overfor de alleryngste fortsættes med høj prioritet, og Venstre ønsket tillige mere fleksibilitet i åbningstiderne.

Landdistrikterne skal fortsat have en central rolle med etablering af små kraftcentre - f.eks. Sundhedshus i Havndal - men også med erhvervsjord og byggegrunde, så der kan ske udvikling i hele kommune. Her talte borgmesteren om "balance i tingene", idet alle tilbud ikke kan være alle steder.

Nødvendigt samarbejde
Venstre ønsker først og fremmest et samarbejdende byråd, hvor partierne både tager ansvar for at gennemføre nødvendige beslutninger:

"Det kræver, at de brede skuldre bærer og tager ansvar i en konstituering", sagde Claus Omann Jensen, der altså endnu engang appellerede til Socialdemokratiet om at komme på banen med et signal om deres holdning.

"Vi har ambitioner om en Randers kommune i fortsat drift, og det kræver hårdt arbejde, bredt samarbejde og dedikerede byrådsmedlemmer", sluttede Venstres spidskandidat, der er sikker på, at Venstre selv stiller med et stærkt hold.

22 kandidater
Der er 22 kandidater på Venstres byrådsliste. Claus Omann Jensen er spidskandidat, mens det må betragtes som en lille overraskelse, at andenpladsen er gået til Christina Kjærsgaard (lærer fra Dronningborg), mens det mangeårige byrådsmedlem Louise Høeg bliver placeret som nummer tre. Hun stiller i øvrigt også op til regionsvalget sammen med sin byrådskollega Mark Pring, men med den 72-årige Jørgen Winther som den, der foreløbig "tegner" regionsvalget for Venstre i Randers. Deres placeringer på stemmesedlen afgøres senere.

Fra nummer tre og ned til nummer 22 ser Venstres liste over byrådskandidater således ud:

4. Christian Boldsen. 5. Christian Brøns. 6. Niels Erik Christensen. 7. Peter Gregersen. 8 Katrine Fruelund. 9. Lars Chr. Søgaard. 10: Mark Pring. 11. Qanbar Moussa Nabou. 12. Anders Buhl-Christensen. 13. Jens Peter Hansen. 14. Lene Prip-Sørensen. 15. Anders Henrik Jensen. 16. Helle Skøtt. 17. Jan Buus Larsen. 18. Louise Brown. 19. Marianne Høj Madsen. 20. Erik Blok Andersen. 21. Claus Warncke og 22. Simon D. Simonsen.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Kommuneforeningen Venstre i Randers Formand Knud Pedersen Lodsvejen 57 Mellerup 8930 Randers NØ Telefon: 21379133 E-mail: venstreiranders@outlook.dkKommentarer til artiklen:
Hvis det, vi har set de sidste 2 år efter omkonstitueringen, kan kaldes godt byrådssamarbejde, ja undskyld, så kender jeg ikke definitionen på godt byrådssamarbejde.

Jeg mener, det parti, som har den bedste politik og vision for Randers, skal have borgmesterposten. Med det mener jeg et parti, som går ind for velfærd og god offentlig service. Der er derudover brug for, at vi tager hånd om mennesker, som, for en tid, har brug for særlig støtte. Denne sociale og borger-i-centrum-politik og indstilling er ikke nødvendigvis ensbetydende med mange mandater. Jeg tænker kvalitet frem for kvantitet. Venstre har haft fire år til at vise, hvad partiet står for. For mig at se er det ikke flatterende: løftebrud, mørklægning, omkonstutuering/aftalebrud, 16-15 vedtagelser af vigtige ting....

Kirsten Lorentzen, 17-08-2017 19:10:50

Set fra et af kommunens yderområder, vækker det ingen genkendelse.
Set fra byrådssalens tilhørerpladser vækker det ej heller genkendelse.
Søren Mikkelsen, Sociallisten, 17-08-2017 10:30:52


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Forside
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Forside
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Så stoppede festen
Så stoppede festen
Forside
Lug, beskær og plant i efteråret
Lug, beskær og plant i efteråret
Forside
Lager/Produktionslokaler udlejes
Lager/Produktionslokaler udlejes
Forside
Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder