Del på Facebook   Print siden

Fokus på daginstitutioner og småbyer

Lørdag 11. marts 2017 kl. 08:43

Fokus på daginstitutioner og småbyer
Pernille Heibøll Sørensen, Velfærdslistens styregruppe: Ingen risikerer at få deres forslag skudt ned. Foto: RANDERSiDAG.dk
Bedre forhold for ansatte og børn i daginstitutionerne, og hvordan Øster Bjerregrav, Over Fussing, Ålum, Tånum og området omkring disse byer kan styrkes, er temaet for Velfærdslistens to borgermøder i marts.

Møderne afvikles i den kommende uge.

Tid og sted
Mandag 13. marts kommer forholdene på daginstitutionerne til åben debat i Underværket, Stemannsgade 9c, Randers, og to dage senere, onsdag 15. marts, er forsamlingshuset i Øster Bjerregrav ramme om en drøftelse af, hvordan Øster Bjerregrav, Over Fussing, Ålum og Tånum kan udvikles, hvilke ønsker borgerne i lokalområdet har, og hvor de ser et behov for forbedringer. Begge borgermøder afvikles kl. 19-21.

Møderne indledes med to-tre oplægsholdere. Ved borgermødet om daginstitutionerne vil blandt andet tidligere leder for Børnehuset Viborgvej, Jørn Bjerre, samt byrådsmedlem og medlem af børn- og skoleudvalget Michael Firlings Mouritsen, Socialdemokratiet, der også tidligere har været formand for en forældrebestyrelse, give deres bud på, hvordan daginstitutionerne kan blive et bedre sted for både ansatte og børn.

Ved borgermødet i Øster Bjerregrav vil blandt andre den lokale sognepræst Søren Dam Kjeldsen og formand for håndboldudvalget i Bjerregrav Boldklub Lykke Burmøller Andersen komme med et oplæg.

Efter oplæggene bliver det muligt for alle mødedeltagere at komme med deres bud på, hvad der kan styrke hhv. daginstitutionerne og området omkring Øster Bjerregrav, Over Fussing, Ålum og Tånum.

Borgermøderne, som Velfærdslisten nu har arrangeret en halv snes stykker af, er blevet rost af både politiske modstandere og sympatisører for at være præget af en meget imødekommende og lyttende stemning, så også deltagere, der normalt ikke tager ordet i større forsamlinger, får mod til at komme med deres bud.

"Ingen risikerer at få deres forslag skudt ned. Det kan naturligvis blive kommenteret, og måske også imødegået af andre deltagere, men alt foregår på en anerkendende måde. Derfor ser vi ved de fleste af møderne et stort ønske blandt deltagerne for at deltage i snakken, fortæller medlem af Velfærdslistens styregruppe Pernille Heibøll Sørensen, der er vokset op i Øster Bjerregrav.

Velfærdslistens sekretær Henrik Hald tilføjer:

"Formålet med borgermøderne er at give alle borgere i Randers Kommune mulighed for at komme med deres visioner på de områder, som især interesserer den enkelte, og dermed få direkte indflydelse på den politik, der skal føres her i kommunen efter næste byrådsvalg. Det er borgerne i Randers Kommune, som skal bestemme udviklingen, slår han fast.

Forslagene, der fremkommer på borgermøderne, vil senere blive samlet i et papir, som alle kan få et eksemplar af.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

Ingen risikerer at få deres forslag skudt ned.

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Forside
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Så stoppede festen
Så stoppede festen
Forside
Lug, beskær og plant i efteråret
Lug, beskær og plant i efteråret
Forside
Lager/Produktionslokaler udlejes
Lager/Produktionslokaler udlejes
Forside
Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder