Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Bluesfestival med en award

Fredag 3. marts 2017 kl. 09:00

Bluesfestival med en award
Tommy Schneller. Foto: Kurt Helge.
Et af topnavnene på Randers City Blues Festival 2017, Tommy Schneller Band, har netop modtaget BiG’s award for årets bedste blues-album 2016, nemlig 'Backbeat'.

Bag BiG gemmer sig organisationen ”Blues In Germany”, så det er bluesmusikkens branchefolk, der hylder Tommy Schneller Band, som også har fået de tyske musikkritikeres pris for samme album.

Der uddeles også roser til Schneller’s anden 2016-udgivelse ”Live In The City Of Peace”, der består af en live-cd og en dvd. ”City Of Peace” – fredens by – er betegnelsen for Osnabrück, hvor Schneller og hans musikere har base. Det var i Osnabrück, at fredsforhandlingerne sluttede 30 års-krigen i 1648, og navnet har hængt ved siden.

Helt fredeligt er der nu ikke i Osnabrück, hvad musik angår. For udover Tommy Schneller Band byder Osnabrück også på Kai Strauss And The Electric Blues All Stars, der er blevet til “Best Band 2016” ved German Blues Awards.

Kai Strauss fik sit seneste album kåret som årets bedste bluesalbum i Tyskland i 2015, så med både Strauss og Schneller på plakaten har Randers City Blues Festival sikret sig cremen af tysk blues. For Kai Strauss og hans bands vedkommende bliver det i øvrigt en særlig oplevelse at komme til Randers, fordi de optræder både ved koncert i Underværket sammen med flere af de andre topnavne og i Storegade, hvor der bliver to scener.

Det samme – to optrædener på samme festival – kommer også til at gælde for de unge svenske himmelstormere, Ida Bang & The Blue Tears, som blues-festivalen netop har skrevet kontrakt med, efter at de forleden leverede en endog meget overbevisende præstation ved et af Bluesnights arrangementer på Underværket:

"Vi havde hørt, at Ida Bang og hendes band var gode, men at de var så gode, kom bag på os, så derfor skyndte vi os at få en kontrakt på plads," siger talsmand for Randers City Blues Festival, Jørn Bjerre.

"Når vi vælger at lade både Ida Bang og Kai Strauss optræde to gange, så skyldes det, at vi gerne præsenterer dem for et eksklusivt publikum på Underværket, men samtidig gerne vil have, at ”resten af byen” kan opleve dem. Strauss kan ganske enkelt vælte Storegade, og 25-årige Ida Bang er beviset på, at også de helt unge kan spille blues, tilføjer Bjerre.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

KulturRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld