Del på Facebook   Print siden

Borgmesteren må vise anger

Fredag 26. august 2016 kl. 07:27

Borgmesteren må vise anger
Byrådsmedlem Mogens Nyholm (R).
Radikale Venstre i Randers opfordrer nu borgmester Claus Omann Jensen (V) til at give tegn på fortrydelse og droppe politisk spin – det gør kun ondt værre, lyder det fra Radikale Venstre, som kalder situationen for et skrækscenarium.

Radikale Venstre skriver i en pressemeddelelse fredag morgen:

Social og Indenrigsministeriet dugfriske udtalelse vedr. de såkaldte PowerPoints stiller krav til, at borgmesteren/kommunaldirektøren udviser rettidig omhu i tiden fremover, samt at de sikrer, at alle byrådsmedlemmer betjenes efter lovens bogstav og får samme behandling.

Borgmesteren udtaler, at han nu vil tage initiativ til dialog (om lukket) politisk forhandlingsrum. Som det parti der har et vægtigt ansvar for at borgmesteren fik sin post januar 2014, vil vi stærkt opfordre ham til at droppe dette politiske spin, og i stedet lægge sig fladt ned, beklage/undskylde lovovertrædelsen over for offentligheden, og rette ind efter ministeriets anvisninger - og det er NU!

Borgmesterens drøm om et (lukket) forhandlingsrum vil dels betyde, at vi får et demokratisk underskud, hvor politiske parallelstrukturer vinder indpas, og den nødvendige demokratiske kontrol ikke kan udføres. Det kan hverken, borgerne, byrådet offentligheden, pressen eller forvaltningens medarbejdere være tjent med – det er et skrækscenarium af værste skuffe.

Vi opfordrer til borgmesteren giver tegn på fortrydelse og droppe politisk spin – det gør kun ondt værre.

Radikale søger svar på byrådsmøde
Radikale Venstre følger sin opfordring op og beder om at få afklaret to spørgsmål på byrådsmødet 5. september:

1. Borgmesteren bedes redegøre for hvilke konsekvenser han vil drage af Social- og Indenrigsministeriets klare afgørelse, hvor Randers Kommune på to punkter ikke har handlet i overensstemmelse med lovgivningen.

2. Hvorledes vil borgmesteren sikre, at han og byrådet fremover modtager en mere korrekt rådgivning på området?

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev på forsiden.
* Avisen har fået ny mailadresse: info@randersidag.dkKommentarer til artiklen:
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxil Buy Generic <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin 500mg</a> jkn.jfon.randersidag.dk.pwv.bz http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
igucevehmy, 07-04-2019 03:43:57

http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin 500mg Capsules</a> pvd.ygxm.randersidag.dk.nfi.us http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
akefkic, 07-04-2019 02:59:55

Jeg bliver nødt til at tro på dine omtaler af undersøgelser, der ikke viser negative effekter af frikadellesagen. Da jeg ikke har kunnet finde de nævnte undersøgelser, vil jeg som almindelig nysgerrig bede dig indsætte links til dem eller beskrive dem nærmere.
På forhånd tak for ulejligheden.
Finn Rytter Larsen, 27-08-2016 23:39:10

påstår nu, at der IKKE var klare regler vedrørende PowerPoints og aktindsigt i endelige forvaltningsdokumenter..........

Hmmmmmm - dér er godt nok nye toner fra Venstre Randers - vi fornemmer panikken ;)

Men tak for den gensidige oplysning om, at Venstre Randers fra start af mente, at deres grundlag for at nægte aktindsigt til byrådskolleger, presse og og borgere baserede sig på et efter Venstre Randers vurderet usikkert juridisk grundlag..................................

Tak for det - fortsæt endelig tilståelserne.
Kalle Nielsen, 27-08-2016 01:07:29

Jeg har i tidligere debatindlæg både her og i Randers Amtsavis henvist til de omhandlende undersøgelser.
Typisk for den radikale Mogens Nyholm, så skøjter han blot videre og tager ikke til genmæle, når hans negative spådomme ved undersøgelser bliver afvist.
Her burde han komme med en beklagelse.
Arne Erikslev, 27-08-2016 00:33:42

Jeg har i tidligere debatindlæg både her og i Randers Amtsavis henvist til de omhandlende undersøgelser.
Typisk for den radikale Mogens Nyholm, så skøjter han blot videre og tager ikke til genmæle, når hans negative spådomme ved undersøgelser bliver afvist.
Her burde han komme med en beklagelse.
Arne Erikslev, 27-08-2016 00:33:41

Ordene fra Jens Peter Hansen taler heldigvis sit tydelige sprog. Venstre er godt igang med at bagatelisere en påtale fat social og indenrigsministeriet.
Det var ikke iorden at nægtet befolkningen aktindsigt i beregningerne for skolelukninger.
Det skulle ikke være muligt at gennemskue begrundelserne for, hvorfor det lige blev de fem skoler, der blev valgt. Var det fornuftige økonomiske og pædagogiske begrundelser, der lå til grund for beslutningen eller var det kold og kynisk sognerådspolitik?
Jeg tror godt befolkningen kan og vil gennemskue dette til kv17
Michael Povlsen, 27-08-2016 00:18:27

Det er Statsforvaltningen, der har tilsynet med kommunerne, og i den egenskab kommer de med utallige afgørelser hvert år. De udtalte følgende om forvaltningens bistand til partierne bag skoleforliget:

"Det er Statsforvaltningens opfattelse, at Randers Kommune ikke har handlet i strid med lovgivningen ved tilbud om forvaltningens bistand til byrådets medlemmer i forbindelse med politiske drøftelser af skolestrukturen i Randers Kommune."

Set i lyset af ovenstående afgørelse samt Social- og Indenrigsministeriets udmelding om, at

"Denne del af sagen giver imidlertid anledning til generelle overvejelser om forvaltningens bistand til partier/lister i kommunalbestyrelsen og til enkelte kommunalbestyrelsesmedlemmer. Dette er spørgsmål, som lovgivningen ikke i fuldt omfang udtrykkeligt tager stilling til, og som Social- og Indenrigsministeriet ikke tidligere i sin egenskab af øverste tilsynsmyndighed har udtalt sig om. Samtidig er der tale om spørgsmål, som både principielt og i praksis kan give anledning til vanskelige afgrænsninger."

betragter jeg krav fra Radikale Venstre og Konservative om, at borgmesteren skal undskylde /lægge sig fladt ned, som kvalmende politisk spin. Kvalmende fordi de to partier udmærket er klar over, at der i 2014 ikke var klare retningslinjer på området og at at fremgangsmåden fra 2015 til nu tværtimod blev anset for at være i orden.
Jens Peter Hansen, 26-08-2016 22:53:52

Det er mig en gåde, at hr. Arne Erikslev ikke har fattet budskabet fra social- og indenrigsministeriet. Det er så pinligt for byen, at ministeriet uopfordret har taget skolelukningssagen op til undersøgelse og fundet "mørklægningen" i strid med lovgivningen om aktindsigt.
Man kan mene, hvad man vil om skolestrukturen. Men jeg kan forsikre dem om, at det er ikke optimismen, der blomstre i den kommunale skoleverden efter Socialdemokraterne, DF og Venstre gjorde, hvad de kunne for at ødelægge det kommunale skolevæsen. Et skolevæsen som det lokale toppolitikere ikke vil byde egne børn.

Michael Povlsen, 26-08-2016 22:14:57

Nu har du i mindst to tilfælde skrevet, at undersøgelser har vist, at frikadellesagen ikke har haft nogen negativ effekt.
Normalt oplyser man, hvilke kilder man har. Ellers er det løs snak eller tom tale.
Selv har jeg ikke foretaget nogen undersøgelse, men mange af deltagerne (fra hele landet!) på et pensionisthøjskoleophold kendte til frikadellerne: "Nåh, du kommer fra Randers. Hvordan går det med frikadellerne, ha-ha? Det var da ikke kun DF, som var involveret, Venstre var vel godt med! Var der ikke også noget med nogle vindmøller i bytte?"
Jo, sagen er godt kendt over det ganske land, og selv om jeg nok ikke kan betragtes som helt neutral, vil jeg vove den påstand, at DF og Venstre var til grin.
Det er vel også en slags effekt?
Finn Rytter Larsen, 26-08-2016 21:50:16

Også tak for snakken med dig i Randers Ugen. I min tidligere kommentar, sigter jeg ikke på selve ændringen af skolestrukturen.
Dertil rækker min indsigt ikke. Det er den manglende åbenhed i proceduren, alle byrådsmedlemmer skal have adgang til alle forvaltningsnotater, der indgår i den politiske debat. Det er jo ikke skolestrukturen ministeriet blander sig i, men derimod de handlinger, flertallet udøver, sammen med støttepartiet i skolesagen.
Knud Precht, 26-08-2016 19:23:29

Jeg er glad for, at jeg fik hilst på dig i Randers Ugen.
Ja, du har fuldstændig ret i, at der var tre ansvarlige partier, der efter 10-15 år havde mod til at få gennemført en nødvendig skolestruktur.
Her iblandt var dit forhenværende parti Socialdemokraterne heldigvis også med.
Når Mogens Nyholm kun nævner vores borgmester Claus Omann Jensen, så er det formentlig fordi, at han tror,,at det har den største effekt i hans politik, der udelukkende går på kritik.
Hvad har han har han opnået af resultater i denne byrådsperiode?
Arne Erikslev, 26-08-2016 18:45:18

Den førte og ansvarlige politik i Randens kommune med synlige positive resultater går helt ubemærket forbi den enlige radikale Mogens Nyholm.
Hans daglige kritik af procedure, negativ branding, ønske om indsigt i andre proaktive partiers scenarier (der viste sig at være i et gråzone), fejlagtige udtalelser om effekten af frikadellesagen (undersøgelser viste ingen negative effekt) mv.
Jeg må opfatte de radikales politiske program, som udelukkende at beskæftige sig med negative holdninger til de partier, som har politik på deres program.
Jeg glædes dagligt over at læse, at Randers virksomheder køber op, så der skabes flere jobs i kommunen.
Det er bl.a. Vores borgmester Claus Omann Jensen, der har skabt optimisme i vores gode kommune.
Arne Erikslev, 26-08-2016 18:34:17

Det er rigtigt, at borgmester Claus Omann Jensen har det overordnede ansvar, for det demokratiske problem, omkring skolesagen. Men der er også nogle der har et medansvar, også disse må angre og fremtidigt holde sig fra borgmesterens lukkede fora.
Knud Precht, 26-08-2016 12:00:47


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Cirkus Arena bringer magi til Randers
Cirkus Arena bringer magi til Randers
Forside
Klovneløb i Romalt 2024: En festlig familiebegivenhed der støtter en god sag
Klovneløb i Romalt 2024: En festlig familiebegivenhed der støtter en god sag
Forside
Fængselsdom afsagt for rocker ved fest i Randers
Fængselsdom afsagt for rocker ved fest i Randers
Randers
Advarsel til forældre: Ny trend med tørshampoo vækker bekymring
Advarsel til forældre: Ny trend med tørshampoo vækker bekymring
Forside
Vil du se det nyeste og bedste indenfor entreprenørmaskiner?
Vil du se det nyeste og bedste indenfor entreprenørmaskiner?
Forside
Samarbejdet mellem Sorelle og FLAPH: En hyldest til fællesskab og bæredygtighed
Samarbejdet mellem Sorelle og FLAPH: En hyldest til fællesskab og bæredygtighed
Forside
Randers Kommune støtter X Factor-finale med 700.000 Kroner: Arena Randers håber på balance
Randers Kommune støtter X Factor-finale med 700.000 Kroner: Arena Randers håber på balance
Forside
Denne udsigt kan blive din: Skovhaven i Hadsund - 4. marts 2023
Denne udsigt kan blive din: Skovhaven i Hadsund - 4. marts 2023
Forside
De bedste online casino spil i Danmark
De bedste online casino spil i Danmark
Forside
5 ting du ikke vidste om spil i Danmark
5 ting du ikke vidste om spil i Danmark
Forside
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder