Annonce
Del på Facebook   Print siden

Pas på med øregas, Brorsen

Torsdag 2. juni 2016 kl. 06:15

Pas på med øregas, Brorsen
LÆSERBREV Af Daniel Egehoved Olesen, Randers - forperson for Alternativet Randers.

I sit læserbrev 30. maj kommer Asger Brorsen med diverse indsigelser mod Alternativet. Som forperson for Alternativet Randers vil jeg gerne besvare hans læserbrev punkt for punkt.

Brorsen bryder sig ikke om Uffe Elbæks udtalelse fra årsmødet om, at det er tid til ”eksperimenter med vort velfærdssamfund”. For ham har sådanne udtalelser fra venstreorienterede kræfter ”…altid betydet, at der efterfølgende var en masse andre mennesker, som pludselig ikke var plads til i det 'nye' samfund.”

Ny mailadresse: info@randersidag.dk

Selv hvis vi tilgiver fejlslutningen, at Alternativet skulle være venstreorienteret frem for bredt orienteret, undrer jeg mig alligevel. Det er den nuværende regering, som bl.a. har skåret i pensionisternes boligstøtte, undermineret kommunerne under dække af begrebet omprioriteringsbidrag, nedsat kontanthjælpen og indført den lavere integrationsydelse samt pakket flygtninge væk i dyre teltlejre fremfor at anvende eksisterende, tomme boliger.

Alt sammen tiltag, som øger den sociale ulighed, skaber skel og skubber befolkningsgrupper ud af samfundet.

Dernæst anvender Brorsen et gammelt, retorisk kneb ved at fremhæve sig selv som erhvervsdrivende og er åbenbart derfor en pålidelig kilde til at tale om samfundsøkonomi. Modsat ham selv fremstilles Alternativets medlemmer som 'outrerede' fantaster.

Idet jeg selv er selvstændig erhvervsdrivende og har været det siden jeg blev færdiguddannet, er jeg i kraft af Brorsens egen retorik altså lige så egnet til at udtale mig om samfundsøkonomi. Derudover kan jeg støtte mig op af Alternativets politik såsom vores iværksætterpakke, som enhver kan finde og læse online. Den indeholder 26 konkrete forslag til at hjælpe iværksættere som Brorsen og mig selv til at skabe nye virksomheder, og alle forslagene er fuldt finansieret.

At antyde, at Alternativet er erhvervsfjendtligt, kan jeg på ingen måde forstå. Tværtimod er denne iværksætterpakke den mest ambitiøse og nytænkende pakke inden for dette felt, som noget parti har foreslået.

Brorsen udtaler ganske rigtigt, at vi i Danmark ”har opbygget et fantastisk velfærdssystem”, og at han håber på, at han fortsat "kan komme på hospitalet eller på aftenskole i et ikke-eksperimenterende demokratisk samfund.”

Hvis vi vender tilbage til samfundsøkonomien, er Brorsens håb dog desværre truet. Ifølge sundhedsministeriet og Danmarks Statistik er udgifterne til sundhedsvæsnet er steget fra 152,4 milliarder i 2013 til 155,1 milliarder i 2014 og 163,8 milliarder i 2015. Hvis der fortsat skal være råd til gratis sundhedsvæsen og generel velfærd er det bydende nødvendigt, at vi tænker i nye baner. Alternativets eksperimenter vil ikke true velfærdssamfundet, men tværtimod redde det.

Skulle Brorsen besvare mit indlæg, er det selvfølgelig hans ret. Jeg vil dog en sidste gang citere hans læserbrev, hvor han kalder Alternativets udtalelser for ”indholdsløst øregas” blandt andet. Jeg håber, at Brorsen i fremtiden ligesom jeg vil argumentere med fakta, statistik, eksempler på ført og foreslået politik osv. Blot så den politiske debat ikke ender i 'øregas'.

* ALTERNATIVET OG UFFE ELBÆK PÅ VEJ TIL ØNSKEØEN - klik og læs.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her. Del på sociale medier. Ny mailadresse: info@randersidag.dk


(Rådmands Boulevard 31, 8900 Randers, 25 36 91 47)

Kommentarer til artiklen:
Asger Brorson pas på tonen. De virker noget agressiv på folk, som har en anden holdning end dem.
Men når nu De fører Dem frem som værende alvidende på de politiske problemstillinger, så kunne det være rart, hvis De var seriøs på togfond og jagerfly.
Jagerfly først. Det er skræmmende, at høre Dem og deres politisk ligesindede kloge sig på hvilken model, Danmark skal vælge og helt hul i hatten bliver det, når vi almindelige lægfolk skal forholde os til om driften af et enkelt fly er 2 miliarder eller 4 milliarder i flyets levetid.
Hvem udover de partier, som lever af støtten fra leverandørerne til privatbilismen synes, at det er dårligt med et effektivt jernbanesystem?
Helt ærligt hr. Brorson, deres angreb på Alternativer virker noget primitivt, når man betragter de gamle partiers forførelse af vælgerne
Michael Povlsen, 02-06-2016 21:25:55

Et sidste forsøg fra min side af. Iværksætterpakken med 26 tiltag er da netop for at styrke alle de mennesker, som med flid, energi og ideer vil skabe ny virksomheder. Derudover vil den ikke kræve nogen ekstra finansiering fra statens side, da den kan finansieres blot ved at omlægge eksisterende finanser.

Jeg foreslår, at du sætter dig ind i vores politik (som sagt, prøv blot at søge online efter pakken), hvis du da gerne vil debattere politikken; så vidt jeg kan skønne, har du ikke forholdt dig til en eneste ting, jeg har påpeget.

Indtil det sker, er der næppe noget vundet ved at fortsætte denne diskussion fra min side, så jeg ønsker dig en god dag.
Daniel Egehoved Olesen, 02-06-2016 10:54:08

Jeg har skrevet det tidligere - Uffe Elbæk har aldrig foretaget sig noget som helst konstruktivt, uden at have statstilskud med i baglommen. Nu vil han gerne have fingrene ned i statskassen - for at "eksperimentere"? Måske efter samme recept, som da han var minister?
Elbæk er fuld af populistisk øregas og varm luft, som heldigvis kun en lille del af befolkningen kan tage alvorligt.
Han og hans følge er nok det nærmeste, man kommer moderne hippier.
Hvor blev flid, produktivitet, energi, pligt e.t.c. af - det er disse ting, som i realiteten betaler for Uffe og hans parti - og vore hospitaler, forsvar, politi...det er bare aldrig noget, han og hans disciple taler om.

Asger Brorsen, 02-06-2016 10:18:12


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Det er tragikomisk
Det er tragikomisk
Debat
Læserbrev: Er du radigal, Mogens Nyholm?
Læserbrev: Er du radigal, Mogens Nyholm?
Debat
Læserbrev: Venstre sikrer muligheder i landsbyerne
Læserbrev: Venstre sikrer muligheder i landsbyerne
Debat
Politikere ønsker akuttilsyn på ældreområdet
Politikere ønsker akuttilsyn på ældreområdet
Debat
Undrer du dig / Skriv et indlæg og få det bragt på Randersidag.dk
Undrer du dig / Skriv et indlæg og få det bragt på Randersidag.dk
Debat
Socialdemokratiet påstand – Manuel affaldshåndtering slår robotteknologi
Socialdemokratiet påstand – Manuel affaldshåndtering slår robotteknologi
Debat
I Østbroen finder vi menneskeliv lige meget værd.
I Østbroen finder vi menneskeliv lige meget værd.
Debat
Magen til tonedøv regering
Magen til tonedøv regering
Debat
X Faktor dommere mangler ordforråd.
X Faktor dommere mangler ordforråd.
Debat
Randers: Cykelstier som politisk valuta
Randers: Cykelstier som politisk valuta
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder