Del på Facebook   Print siden

Alternativet og Uffe Elbæk på vej til Ønskeøen?

Mandag 30. maj 2016 kl. 20:44

Alternativet og Uffe Elbæk på vej til Ønskeøen?
Asger Brorsen, Havndal.
LÆSERBREV Af Asger Brorsen, Kløvervænget 7, Havndal.

Uffe Elbæk fra Alternativet proklamerer på partiets årsmøde, at det er tid til ”eksperimenter med vort velfærdssamfund”.

Det løber mig koldt ned ad ryggen – når den slags ord er blevet brugt af venstreorienterede kræfter i fortiden, har det altid betydet, at der efterfølgende var en masse andre mennesker, som pludselig ikke var plads til i det ”nye” samfund. Sædvanligvis nogle, som ikke var enige – forstås.

Partiet opstiller seks kerneværdier. Ord som mod, empati etc. er jo fine nok, men det er en gang indholdsløst øregas. Hvor er et ord som flid blevet af? Det er bl.a. slemme kapitalister, som arbejder hver dag og skaber arbejdspladser, som er den direkte økonomiske årsag til, at Uffe Elbæk overhovedet har et job og et parti at passe. Ikke at Elbæks korte ministertid afslørede megen økonomisk indsigt – tværtimod.

Jeg ville engang imellem ønske, at nogle af de store teoretikere på den outrerede venstrefløj ville prøve at besøge en troende kapitalist som mig.

Min kone og jeg har brugt 10 år på at opbygge en skattebetalende, levedygtig virksomhed med seks ansatte. Vi har i perioder slidt og slæbt og påtaget os store økonomiske risici, men har heldigvis været godt hjulpet af dygtige loyale medarbejdere – den slags ting tæller vist ikke hos Alternativet. Her er man mest interesserede i ”politiske laboratorier”, udfoldelse af personlige drømme etc.

Ja, hvem skal så betale for alt dette bavl, mens der bliver ”teoretiseret på sofaen” med halvlukkede øjne.

Netavisens nye mailadresse: info@randersidag.dk

Danmark har opbygget et fantastisk velfærdssystem. Det kan altid blive bedre, men vi skal ikke til at ”eksperimentere” – dem, der vil det i Alternativet, må selv tage af sted til Uffe Elbæks socialistiske Ønskeø sammen med en rød Peter Pan – for deres egne penge – skabt igennem deres eget arbejde.

Vi vil så fortsætte med at være flittige og betale vor skat og moms med glæde. Jeg vil fortsætte med at glæde mig over, at jeg kan komme på hospitalet eller på aftenskole i et ikke-eksperimenterende demokratisk samfund.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her. Del på sociale medier. Ny mailadresse: info@randersidag.dkKommentarer til artiklen:
Uffe Elbæk har aldrig foretaget sig noget konstruktivt uden at have statstilskud i baglommen. Hans håndtering af sit ministerium - i den korte tid han var der - var intet mindre end katastrofal. Han udmærkede sig først og fremmest ved at uddele midler til venner og bekendte - det blev så også hans fald.
Uffe Elbæk er sikkert privat et rart menneske, men fuldstændig og aldeles uegnet til at lede et land. Han er måske egnet som leder af den flok moderne hippier, der nu primært synes at befolke Alternativet.
Det er altid nemmest at bruge andre menneskers penge - og nu vil Elbæk gerne have adgang til statskassen for at "eksperimentere med velfærdssamfundet". Charletaner og fidusmagere findes i alle brancher - selvfølgelig også i politik.


Asger Brorsen, 31-05-2016 13:06:10

Lad os starte med at slå fast, at Alternativet og Uffe Elbæk er tilhængere af kapitalismen, iværksætteri og etableringen af robuste virksomheder.

Men alternativet har modet til at have udsyn og drage konsekvenserne af den enorme omstillingsopgave, som samfundet skal igennem de næste tre årtier.

Og Alternativet har modet til at sige, at den økonomiske bundlinje ikke er nok - der skal også være medmenneskeligt, retfærdigt, samt klima- og miljømæssigt overskud.

Alternativet er derfor et virkelig godt parti at skifte til for alle borgere som føler, at de hører hjemme "til højre" for Enhedslisten.

Prioriterer man et opgør med uligheden og den begrænsende og ødelæggende konkurrencestatslogik, så er Enhedslisten til gengæld et naturligt sted at lægge sin stemme og kræfter.

Så pt. er der faktisk kun to moderne omstillingspartier: Alternativet og Enhedslisten. Om man vælger det ene eller det andet afhænger primært af, om man ønsker et opgør med uligheden (så er der kun Enhedslisten).
Kalle Nielsen, 31-05-2016 11:25:53


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Et samarbejdende landdistriktsudvalg
Et samarbejdende landdistriktsudvalg
Debat
Verdo-skandalerne fortsætter:
Verdo-skandalerne fortsætter:
Debat
De ældre må ikke svigtes
De ældre må ikke svigtes
Debat
Strip-sagen er en suppesten for valgflæsk
Strip-sagen er en suppesten for valgflæsk
Debat
Infrastrukturen i Randers Kommune skal styrkes
Infrastrukturen i Randers Kommune skal styrkes
Debat
Hjorteavler på Linde Hovedgaard, frygter for sin hjortefarm
Hjorteavler på Linde Hovedgaard, frygter for sin hjortefarm
Debat
Kom til stormøde om udsattepolitikken i Randers Kommune
Kom til stormøde om udsattepolitikken i Randers Kommune
Debat
Pensionistkort eller tilskud til elcykel?
Pensionistkort eller tilskud til elcykel?
Debat
Flere cykelstier, pendlerpladser og elladestandere
Flere cykelstier, pendlerpladser og elladestandere
Debat
Randers betyder meget for mig, det er her fra min verden går
Randers betyder meget for mig, det er her fra min verden går
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder