-Klik venligst--

Del på Facebook   Print siden

Friske på boligjobordningen

Onsdag 16. marts 2016 kl. 12:00

Friske på boligjobordningen
Peter Laursen, EDC Ønskebo i Randers SØ.
Ny undersøgelse fra ejendomsmægler-kæden EDC viser, at cirka 60 procent af indbyggerne i Randers SØ har besluttet sig for eller overvejer at bruge den nye, grønne boligjobordning.

Først var den dømt ude, men med en ny regering blev den populære boligjobordning alligevel forlænget til 2016 og 2017.

Boligjobordningen giver mulighed for at trække håndværksudgifter fra i skat, men til forskel fra tidligere kan man med den nye ordning kun fratrække udgifter i forbindelse med klimatilpasninger og energiforbedringer.

Det ser dog ikke ud til at skræmme randrusianerne. Tværtimod viser en ny undersøgelse fra EDC, at cirka 60 procent står på spring til at benytte sig af mulighederne for eksempelvis at udskifte vinduer med hjælp fra skattefar i løbet af 2016 eller 2017.

"Den tidligere ordning var populær blandt boligejerne, og den understøttede håndværksbranchen i en række hårde år. Den nye ordning, der har en grønnere profil, vil højne boligernes vedligeholdelsesstandard, fordi der nu udelukkende gives tilskud til klimatilpasning og energiforbedringer som eksempelvis efterisolering og udskiftning af vinduer," forklarer Peter Laursen fra EDC Ønskebo i Randers SØ.

Ifølge Peter Laursen vil boligjobordningen ikke revolutionere det randrusianske boligmarked, men det er forventningen, at investeringer i bedre indeklima og energibesparelser vil øge omsætteligheden og bidrage positivt til boligpriserne - især i byområderne.

"Generelt betyder en god energiprofil en højere pris og omsættelighed på en bolig, og det fokus vil også være fremtrædende i fremtiden, når energipriserne igen stiger. Men når det er sagt, er der også mange energirenoveringer, der ikke giver den store besparelse her og nu. Det gælder blandt andet vinduesudskiftninger og intelligente klimaløsninger, hvorimod eksempelvis efterisolering ofte er en god investering - også på kort sigt," siger Peter Laursen.

Også et spørgsmål om geografi
Huse på landet er større end gennemsnittet, og mange gange er opvarmningskilderne i landområder dyrere end i byerne, hvor man ofte har fjernvarme. I de tilfælde er det særlig oplagt at efterisolere. Til gengæld er tilbagebetalingstiden ved gennemgribende energirenoveringer kortere i byerne, fordi ens ejendom stiger forholdsmæssigt mere i værdi ved boligforbedringer:

"Når man forbedrer en bolig i et dyrt område, får man mere af investeringen tilbage ved salg, uanset om det drejer sig om et nyt køkken eller energiruder. Materialepriser og lønninger er tilnærmelsesvis ens uanset ejendommens pris. Men man får aldrig den fulde investering tilbage, så når man forbedrer sin bolig, skal man først og fremmest gøre det for sin egen skyld og for at få en mere miljøvenlig bolig," fortæller Peter Laursen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

BoligRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld