-Klik venligst--

Del på Facebook   Print siden

Ældre er mest interesserede i hurtigt internet

Tirsdag 2. februar 2016 kl. 09:23

Ældre er mest interesserede i hurtigt internet
Det viser en ny undersøgelse blandt ca. 1000 potentielle købere hos EDC.

Syv ud af 10 boligkøbere over 60 år tillægger hurtig internet-forbindelse eller fibernet en væsentlig værdi ved køb af ny bolig.

For de yngste boligkøbere er det tilsvarende tal ikke mere end godt hver anden. Også hvad angår tekniske installationer, som eksempelvis kabel-TV og moderne varme og ventilationsanlæg, er de ældre boligkøbere i front, mens interessen for intelligent energistyring og solcelleanlæg er størst blandt de yngre boligkøbere.

"Undersøgelsen viser, at hurtig internetforbindelse er et vigtigt parameter for stort set alle," siger Henrik Lang fra EDC Danebo i Randers.

"Jeg tror dog, at det for de unge i højere grad er en naturlig forudsætning, ligesom yngre boligkøbere i højere grad anvender deres mobile enheder i store byer med 4G-netværk. De kender simpelthen ikke til tiden, hvor man fik forbindelse med nettet gennem sin telefonlinje og har vanskeligt ved at forestille sig den langsommelighed, man hentede data med for 20 år siden. Det kan de ældre godt huske, og derfor er de ældre også mere opmærksomme på hastigheden i netforbindelsen i den nye bolig."

Det er ligeledes interessant, at værdien af intelligent energistyring er størst blandt boligkøbere mellem 25 og 50 år, om end denne facilitet er væsentligt lavere prioriteret end internetforbindelsen.

"Det er min erfaring, at det oftest er de ældre, der går mest op i energimærket og i at have en bolig med et lavt energiforbrug," siger Henrik Lang.

"Derfor er det spændende, at det i denne sammenhæng er aldersgruppen med mange børnefamilier, der går efter de faciliteter, der kan reducere udgifterne til el og opvarmning."

Endelig viser undersøgelsen, at det generelt mest er mænd, der går op i boligens tekniske faciliteter. 24 pct. af kvinderne tillægger nemlig overhovedet ikke de tekniske faciliteter nogen værdi, mens det tilsvarende tal for mænd kun er 12 pct.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

BoligRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld