---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Flere skuffede boligkøbere

Onsdag 2. december 2015 kl. 09:09

Flere skuffede boligkøbere
Peter Laursen fra EDC Ønskebo i Randers.
Mere end hver anden dansker på boligjagt har oplevet, at en bolig de var interesseret i at købe, er blevet solgt for næsen af dem til anden side.

Det viser en ny undersøgelse blandt næsten 1000 boligkøbere i EDC’s køberkartotek. Mange har endda været så tæt på handlens afslutning, at de har skrevet under på en købsaftale og alligevel ender med at stå uden nøglerne til ønskeboligen.

"Når man som køber skriver under på en købsaftale, er det et stort øjeblik, som ofte er kulminationen på lang tids søgen og mange overvejelser om fremtiden," siger Peter Laursen fra EDC Ønskebo i Randers.

"Mange er endda mentalt i gang med at flytte ind og indrette boligen, og så er det en kæmpe skuffelse, når mægleren efter et par dage vender tilbage for at fortælle, at boligen er solgt til anden side."

Skuffelsen opstår, fordi mange købere ikke er tilstrækkeligt opmærksomme på, at en købsaftale kun er et tilbud til sælgeren af ejendommen, så længe kun køberen har skrevet under. Der er derfor risiko for, at der kommer en anden køber og giver et bedre tilbud. Det kan være i form af en højere pris eller en ønsket overtagelsesdato, der passer med sælgers ønsker, men andre faktorer kan også være i spil.

Ligeledes har nogle købere fejlagtigt en opfattelse af, at det er ejendomsmægleren der afgør, hvem der får lov at købe ejendommen i sidste ende.

"Vi oplever i øjeblikket denne situation ret ofte, hvilket selvfølgelig også har noget at gøre med, at markedet har ændret sig mange steder i retning af sælgers marked," siger Peter Laursen.

"Jeg forstår til fulde den skuffelse man som køber sidder tilbage med, men som systemet og reglerne er indrettet, kan det ikke rigtig være anderledes. Det bedste vi kan gøre er at oplyse vilkårene meget tydeligt, når køberen skriver under på en købsaftale."

* Peter Laursen vurderer, at 2015 ender med omkring 72.000 afsluttede bolighandler i Danmark, hvilket gør året til det bedste år for boligsalget siden 2007.

* Giv RANDERSiDAG.dk en 'synes godt om' på Facebook.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

BoligRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld