---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

EDC: Færre fremvisninger før salg

Torsdag 9. juli 2015 kl. 09:48

EDC: Færre fremvisninger før salg
Ejendomsmægler Peter Laursen: Det kan lyde skørt, men antallet af fremvisninger er faktisk et mål i sig selv.
Nye tal fra EDC viser, at der i gennemsnit skal ni fremvisninger til, før en bolig er solgt.

Det er fire færre, end der skulle til i 2011, hvor finanskrisen stadig trak sine spor.

At boligmarkedet igen er kommet op i omdrejninger, er antallet af fremvisninger også med til at vise. En opgørelse fra EDC viser, at der i dag skal ni fremvisninger til i gennemsnit, før en bolig er solgt. I 2011 blev en bolig i gennemsnit vist frem for 13 potentielle købere, før der kom en underskrift på købsaftalen.

Omstillingen i markedet og et aktuelt udbud på cirka 70.000 ejendomme til salg har i indeværende år gjort boligsalget til en langt hurtigere affære for mange, især i de større byer.

"Der er flere boligkøbere i markedet, og de er samtidig mere parate til at slå til, når den rigtige ejendom viser sig," siger Peter Laursen, der til daglig står i spidsen for EDC Ønskebo, Århusvej 91 i Randers.

De seneste fem år tegner en trinvist nedadgående kurve i antallet af fremvisninger pr. solgt bolig, og lige nu er landgennemsnittet altså ni fremvisninger - med ganske få variationer fra landsdel til landsdel.

"Tallet giver et godt praj om, hvad der skal til for at få boligen solgt i det nuværende marked," siger Peter Laursen.

"Har du en bolig til salg lige nu, skal der statistisk set ni fremvisninger til, før den rigtige køber viser sig. Hvis det tager for lang tid at nå det magiske tal, kan det være en god idé at skrue på de parametre, der får køberne til at bestille en fremvisning, f.eks. ved at justere prisen eller intensivere markedsføringen. Det korte af det lange er, at uden fremvisninger er der ikke noget salg."

"Det kan lyde skørt, men antallet af fremvisninger er faktisk et mål i sig selv. Der sker nemlig ofte det, at køberen på fremvisningen falder for en bolig, som han måske på forhånd ikke havde de store forventninger til," siger Peter Laursen og slutter:

"Vores opgave er at åbne købernes øjne for de gode tilbud, der er i markedet, og vi bruger rigtig meget tid på at følge op på køberne og blive kloge på, hvilken type bolig, der taler lige præcis til dem."

* Giv RANDERSiDAG.dk en 'synes godt om' på Facebook.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

BoligRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld