Del på Facebook   Print siden

Omann Jensen skabte debat på Folkemødet

Lørdag 13. juni 2015 kl. 09:27

Omann Jensen skabte debat på Folkemødet
Omann Jensen og hans Holstebro-kollega mener, at hovedstadsområdet sidder ved et kaffebord.
Fredag eftermiddag blev der på Folkemødet på Bornholm krydset politiske klinger om den danske kommunale udligningsmodel. Det skete på foranledning af borgmester Claus Omann Jensen (V), Randers.

Sammen med Holstebrokollegaen H.C. Østerby, slog de et slag for bedre udligning og repræsenterede dermed 62 ud af 98 borgmestre og deres kommuner. De står bag initiativet ”Bedre Balance”, der lægger op til en ændring af det nuværende udligningssystem.

Hovedstaden favoriseres
De to jyske borgmestre debatterede mod Kim Valentin, der er borgmester i Gribskov Kommune og Thomas Gyldal Petersen, der er borgmester i Herlev. Og der var markant forskel på synspunkterne:

”Vi driver en meget effektiv kommune og kan lave børnepasning for 38.000 kr. mens det koster 11.000 mere i Herlev,” fastslog Claus Omann Jensen og tilføjede:

”Hvorfor er det okay, at hovedstadsborgere betaler væsentligt mindre i skat og har et højere serviceniveau? Alle borgere og kommuner må stilles lige, og så må vi i landsudligningen tage hånd om kommuner med særlige udfordringer,” argumenterede han.

Thomas Gyldal Petersen, borgmester i Herlev Kommune, mener, at det er vigtigt at se hovedstaden som et sammenhængende område bestående af forskellige kommuner. Hovedstadsudligningen skal bevares og måske bør Østjylland overveje at lave en intern jysk udligning, foreslog han.

Hans Christian Østerby, borgmester i Holstebro trak linjerne tydeligt op ved at sige:

”Essensen er, at I sidder ved et kagebord i hovedstadskommunerne og drikker café latte og har borgere, der tjener mere end vores og har et højere serviceniveau pga. udligningen.”

Spørgsmålet om et Danmark i bedre balance har været hyppigt diskuteret i valgkampen og nu også på Folkemødet på Bornholm på initiativ af Omann Jensen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.Kommentarer til artiklen:
Zig-
Ingen kan være uenig i, at vi som borgere skal kæmpe for reel økonomisk lighed i Danmark - udmøntet i et kapitalistisk velfærdssamfund som velfungerende fordelingsmekanismer, der sørger for at de økonomisk rige afleverer deres overskud til de fattigste og dermed skaber et lige og økonomisk set klasseløst samfund til fordele for alle og hele Danmark.

Så dejligt, at Claus Omann kæmper sammen med andre for større økonomisk lighed i Danmark uanset bosættelsessted. Ros for det.

-Zag som er blevet Venstre Randers' kendemærke i Omann mørkeperioden, så er problemet jo, at Omann i Randers står for diktatorisk og arrogant chikane, angreb på, og udsultning, af landdistrikter og bydele, der ikke lige er interessant for hans erhvervskarriere.

Men vi har da set et fingerpeg om, at hvis Omann havde tjent en gennemsnitsløn og boet i de ramte landdistrikter eller bydele, så havde Omann været en af 'mågerne' i Rådhustorvets mange demonstrationer mod elitære egoistbeslutninger vedrørende fordelingspolitikken i kommunen, skolelukninger og skoleamputationer m.m.
Kalle Nielsen, 13-06-2015 19:41:50

Godt I sætter fokus på den urimelige kommunale udligningsordning - det kan kun gå for langsomt med at få en mere retfærdig udligning.
flemming østergaard, 13-06-2015 16:23:22


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Forside
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Så stoppede festen
Så stoppede festen
Forside
Lug, beskær og plant i efteråret
Lug, beskær og plant i efteråret
Forside
Lager/Produktionslokaler udlejes
Lager/Produktionslokaler udlejes
Forside
Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder